Začátky na akustiku
Pravidla fóra
Re: Začátky na akustiku
ještě k tomuhle: tipuju, že je to držením. dej pozor, ať ti palec nečouhá přes hmatník - měj ho lehce opřený zespoda o krk proti ostatním prstům, neměj krk kytary v dlani! prsty pak budou na hmatník struny domačkávat skoro kolmo a nebudeš mít tenhle problém.Branzik píše:take mam vubec problem drzet akord tak abych nekde nebranil volnym strunam ale to se snad zlepší cvikem..
určitě se to tak nauč hned od začátku - kromě jiného ti to umožní líp dosáhnout na složitější hmaty akordů. mít krk v dlani by tě taky zpomalovalo. a přeučovat se špatný návyk je peklo - určitě radši hned...
edit: tady to máš podrobně i s fotkama
http://www.folktime.cz/index.asp?url=/c ... sp&id=2475
jo jo na to si davam pozor od zacatku ani mi to s tim palcem nahoru nijak nejde.Trenoval bych rad porad ale neni cas ale alespon o to se na to vice tesim:D, jinak nemuzu naladit podle ladicky E aby na ladicce svitila zelena, blika jak kdyz u by to melo byt a pak kdyz to jen malinko dotahnu tak to skoci na nad.... ale podle ucha a ladicky zvukove mi to sedi..
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pouziva, mnoho kytaristu takto pouziva palce, treba k tlumeni E6, mimochodem - technika s pouzivanim palce je historicky starsi, nez technika klasicka soucasna - to malokdo vi. Take obcas pouziji palec napr. pri plnem D/F#.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
ajo... no, takhle... nevím jestli vyloženě chyba, ale spíš by měl být volně, nekřečovitě (jako ostatně všecko), tudíž asi spíš opřenej o bříško prstu. dokonce jsem slyšela doporučení, že když si necháváš na pravé ruce delší nehty kvůli hraní, není na škodu nechat si trochu delší nehet i na levým palci. to aby to bránilo tomu kolmýmu držení 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Muze to tak byt a je to zpusobeno ruznymi faktory.
a, nekvalitni nastroj
b, nekvalitni struny
c, stare struny
d, nevhodne zvolene struny vzhledem k typu nastroje
e, mizerna ladicka (Z tesca za 150 korun)
f, u elektriky mizerne snimace (Stag, dimavery a podobne besy)
Nejvetsi problem byva s E6 - levne nastroje mivaji vlky a take pomerne dlouho trva, nez clovek vybere optimalni struny.
a, nekvalitni nastroj
b, nekvalitni struny
c, stare struny
Nejvetsi problem byva s E6 - levne nastroje mivaji vlky a take pomerne dlouho trva, nez clovek vybere optimalni struny.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Na tyhle věty o Dimaverkách začínám bejt poměrně háklivej...Atkins píše:Muze to tak byt a je to zpusobeno ruznymi faktory.
a, nekvalitni nastroj
b, nekvalitni struny
c, stare struny
mám doma dvě a nehraju tejden,takže pomalu ty vědmo
sry za OT,ale podobných rozumbradů poslední dobou přibývá-zřejmě tu maj někde hnízdo,nebo co.........
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pavel: nojo, ale on zminoval jen snimace a sam musis uznat ze na dimaverce zrovna nejlepsi nejsou....zrovna snimace mi prijdou na tehle kytarach to nejhorsi, ale taky se daji snadno vymenit...
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Jasně že to nejsou Seymoury,ale takovej klump,aby to ladička nepobrala jsem ještě neviděl...jeho problém je v ladičce,ne ve snímačíchmajkie píše:pavel: nojo, ale on zminoval jen snimace a sam musis uznat ze na dimaverce zrovna nejlepsi nejsou....zrovna snimace mi prijdou na tehle kytarach to nejhorsi, ale taky se daji snadno vymenit...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
pavel68: Mel jsem nekolik tehle kramu v ruce [kupuji si to mi zaci] a ver, ze za ta leta i mnoho nastroju jinych, takze jsem pomerne slusne schopen porovnat kvalitu nastroje.
A mimochodem, pane mocny, ladicku jsem zminoval take
A mimochodem, pane mocny, ladicku jsem zminoval take
Mám obavu,že dotazující se nemá s Dim.. společného nic.Že si klučinové kupují low-end nebo chraňbůh sety,jest hloupost do nebe volající.Imho nejnižší řada kterékoli značky stojí za prdlačky naší babičky.Atkins píše:Zatimco nejvyssi rada bezesporu JE bernou minci a vsichni si kupuji nejvyssi radu a zrovna od Dimavery vcetne dotazujiciho se - velice usmevne.![]()
Snimac prirozene nejaky signal do ladicky dopravi...
Ovšem na stranu druhou jest pošetilostí nejvyššího řádu šmahem značku zavrhnout a do jednogho pytle vhodit plevy i zrno.
Pročež tvé označení Dimavery se Staggem za běs,jest zavádějící,tuze nepřesné ba z důvodu toho,že fórum zdejší navštěvuje mládež pravdu hledající troufám si tvrdit i nebezpečné
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!