Začátky na akustiku

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Branzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Branzik »

jeste dotaz jak se hraje to kdyz tam mam e----7h8p7p- docetl jsem se ze drnku e na 7 prazci a prehmatnuho na dalsi(tedy na 8 ).ale kdyz mi na to navazuje pull off tak ta struna uz nezni..
jana
Kontaktovat uživatele:

Re: Začátky na akustiku

Příspěvek od jana »

Branzik píše:take mam vubec problem drzet akord tak abych nekde nebranil volnym strunam ale to se snad zlepší cvikem..
ještě k tomuhle: tipuju, že je to držením. dej pozor, ať ti palec nečouhá přes hmatník - měj ho lehce opřený zespoda o krk proti ostatním prstům, neměj krk kytary v dlani! prsty pak budou na hmatník struny domačkávat skoro kolmo a nebudeš mít tenhle problém.
určitě se to tak nauč hned od začátku - kromě jiného ti to umožní líp dosáhnout na složitější hmaty akordů. mít krk v dlani by tě taky zpomalovalo. a přeučovat se špatný návyk je peklo - určitě radši hned... :)

edit: tady to máš podrobně i s fotkama
http://www.folktime.cz/index.asp?url=/c ... sp&id=2475
Branzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Branzik »

jo jo na to si davam pozor od zacatku ani mi to s tim palcem nahoru nijak nejde.Trenoval bych rad porad ale neni cas ale alespon o to se na to vice tesim:D, jinak nemuzu naladit podle ladicky E aby na ladicce svitila zelena, blika jak kdyz u by to melo byt a pak kdyz to jen malinko dotahnu tak to skoci na nad.... ale podle ucha a ladicky zvukove mi to sedi..
Branzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Branzik »

Ted jsem si vsimnul ,ze mi palec nevycniva ale mam ho kolmo na hmatnik..
weselow

Příspěvek od weselow »

K tomu palci - já teda hraju na elektriku - s nim sice problém nemám, dávám ho normálně oproti ostatním prstům, ale když hraju Hendrixchordy, tak ho dávám zeshora na E strunu na hmatník, používá se to ještě dneska nebo se to už neučí a má se hrát všechno jenom čtyřma prstama?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pouziva, mnoho kytaristu takto pouziva palce, treba k tlumeni E6, mimochodem - technika s pouzivanim palce je historicky starsi, nez technika klasicka soucasna - to malokdo vi. Take obcas pouziji palec napr. pri plnem D/F#.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

základ je naučit se to BEZ toho palce. lidi, nekažte ho. :wink: až to bude umět pořádně takhle, pak se dají přidávat machrovinky s tlumením palcem a podobně... ale na to, co teď chce na akustiku hrát, to nepotřebuje.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Taky, jak říká Atkins - tlumím většinou E6 a přidávám některé basy
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jana: Ale to se neptal puvodni dotazujici se - jinak s Tebou souhlasim.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Branzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Branzik »

No snad taky nejak zjistim,casem k cemu vsemu se da jeste palec vyuzit :lol: . Ja se ptal jestli je to chyba kdyz mam posledni clanek palce kolmo na hmatnik...
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

ajo... no, takhle... nevím jestli vyloženě chyba, ale spíš by měl být volně, nekřečovitě (jako ostatně všecko), tudíž asi spíš opřenej o bříško prstu. dokonce jsem slyšela doporučení, že když si necháváš na pravé ruce delší nehty kvůli hraní, není na škodu nechat si trochu delší nehet i na levým palci. to aby to bránilo tomu kolmýmu držení :twisted:
Branzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Branzik »

:D jo jinak chtel jsem se zeptat , jemozny ze nenaladim kytaru presne podle ladicky..Ale podle zvukove ladicky mi to zni spravne(hlavne E,A)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Muze to tak byt a je to zpusobeno ruznymi faktory.
a, nekvalitni nastroj
b, nekvalitni struny
c, stare struny
d, nevhodne zvolene struny vzhledem k typu nastroje
e, mizerna ladicka (Z tesca za 150 korun)
f, u elektriky mizerne snimace (Stag, dimavery a podobne besy)

Nejvetsi problem byva s E6 - levne nastroje mivaji vlky a take pomerne dlouho trva, nez clovek vybere optimalni struny.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Atkins píše:Muze to tak byt a je to zpusobeno ruznymi faktory.
a, nekvalitni nastroj
b, nekvalitni struny
c, stare struny
d, nevhodne zvolene struny vzhledem k typu nastroje
e, mizerna ladicka (Z tesca za 150 korun)
f, u elektriky mizerne snimace (Stag, dimavery a podobne besy)

Nejvetsi problem byva s E6 - levne nastroje mivaji vlky a take pomerne dlouho trva, nez clovek vybere optimalni struny.
Na tyhle věty o Dimaverkách začínám bejt poměrně háklivej...
mám doma dvě a nehraju tejden,takže pomalu ty vědmo :roll:

sry za OT,ale podobných rozumbradů poslední dobou přibývá-zřejmě tu maj někde hnízdo,nebo co.........
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
majkie

Příspěvek od majkie »

pavel: nojo, ale on zminoval jen snimace a sam musis uznat ze na dimaverce zrovna nejlepsi nejsou....zrovna snimace mi prijdou na tehle kytarach to nejhorsi, ale taky se daji snadno vymenit...
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

majkie píše:pavel: nojo, ale on zminoval jen snimace a sam musis uznat ze na dimaverce zrovna nejlepsi nejsou....zrovna snimace mi prijdou na tehle kytarach to nejhorsi, ale taky se daji snadno vymenit...
Jasně že to nejsou Seymoury,ale takovej klump,aby to ladička nepobrala jsem ještě neviděl...jeho problém je v ladičce,ne ve snímačích 8)
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

pavel68: Mel jsem nekolik tehle kramu v ruce [kupuji si to mi zaci] a ver, ze za ta leta i mnoho nastroju jinych, takze jsem pomerne slusne schopen porovnat kvalitu nastroje.

A mimochodem, pane mocny, ladicku jsem zminoval take :!:
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Já vím pane učiteli,ale uznej,že snímač kterej nedopraví signál do ladičky je nereálný :lol:

btw-za tím co mám doma si stojím,osobní výběr,nejvyšší řada.Co ti rukama prošlo není berná mince o značce :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Zatimco nejvyssi rada bezesporu JE bernou minci a vsichni si kupuji nejvyssi radu a zrovna od Dimavery vcetne dotazujiciho se - velice usmevne. :lol:

Snimac prirozene nejaky signal do ladicky dopravi...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Atkins píše:Zatimco nejvyssi rada bezesporu JE bernou minci a vsichni si kupuji nejvyssi radu a zrovna od Dimavery vcetne dotazujiciho se - velice usmevne. :lol:

Snimac prirozene nejaky signal do ladicky dopravi...
Mám obavu,že dotazující se nemá s Dim.. společného nic.Že si klučinové kupují low-end nebo chraňbůh sety,jest hloupost do nebe volající.Imho nejnižší řada kterékoli značky stojí za prdlačky naší babičky.
Ovšem na stranu druhou jest pošetilostí nejvyššího řádu šmahem značku zavrhnout a do jednogho pytle vhodit plevy i zrno.

Pročež tvé označení Dimavery se Staggem za běs,jest zavádějící,tuze nepřesné ba z důvodu toho,že fórum zdejší navštěvuje mládež pravdu hledající troufám si tvrdit i nebezpečné :!:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“