Co říkáte na basy Cort?

Precission, Jazz, Modern, ...

Koupili byste si jí?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Hoy. Uvažuju že si k té svojí M600 přikoupím nějakou basičku. Tak jsem tak čuměl na net a našel jsem pár favoritek. Potřeboval bych od Vás kdybyste mi zkusili podat nějaké osobní zkušenosti nebo cokoliv co by mi pomohlo v rozhodování :wink: Styl který s tou basou budu hrát : všechno. Vím že je to to nejhorší co jsem moh napsat ale líp to nejde. Zkusím upřesnit třeba - Od Vypsané fixy přes rammstein po scorpions, nickelback, nirvana, blink182, manowar, nightwish atd. Něco v tom smyslu. Nemám s basama nějaké veliké zkušenosti tak že docela nevím jak velký bude rozdíl ve zvuku jednotlivých bas. Pro mě subjektivně je líbivější takový ten zvuk pevných dunivých basů, nemám rád hučení to fakt ne.

Teď to co mám v merku :

http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... -38956.php

http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... -38951.php

http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... -44906.php

http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask ... r-8180.php

http://kytary.cz/squier-by-fender-squie ... 92:0:0:1:0

http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... 93:0:0:1:0

http://kytary.cz/yamaha-rbx-170/90111/?SE721:0:0:1:0

http://kytary.cz/yamaha-rbx-270/94291/? ... Yamaha:1:0

Cenová relace je přibližně kolem 5000-6000.

PS: Dal jsem tenhle dotaz sem páč jsou mi zatím nejsympatičtější ty Cortky (a nechtěl jsem zakládat nové téma) páč mám kytaru Cort a jsem maximálně spokojen. Nejvíce by se mi zamlouvala ta Cort GB34 ale nevím jak by to znělo s tím humbuckerem. Díky moc předem za všechny rady a připomínky. :wink:
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Všechyn tyhle basy budou slušný, navícj sou všechny dost univerzální. Já mám zkušenosti s tou Ibanez GSR200 - v pohodě. Na tu 180 je tu myslím samostatnej topic.
Myslím ež na tom budou všechyn dost podobně co se týče zpracování, takže pak už tam jen zbývá to kriterium osobního výběru že...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Mám tu Cort Action Bass a nemůžu si stěžovat. Je to hodně univerzální a má senzační zvuk. Ani si nedovedu představit co to bude za dělo až tam vrazím nové snímače. Navíc má krásně široký a poměrně plochý hmatník což mi dokonale vyhovuje.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

já být tebou bych možna našetřil víc, a šel bych do něčeho dražšího, tak 12000+

Ale jinak bych šel asi do té cortky
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

DJmanasek píše:já být tebou bych možna našetřil víc, a šel bych do něčeho dražšího, tak 12000+

Ale jinak bych šel asi do té cortky
Dik za názor. Ono je fajn přišetřit ale domnívám se že na moje potřeby ta cenová relace bude dostačující.Navíc s tím došetřováním jsem postupoval u kytary a dopadl jsem tak že mám kejtru za 10 000 z původních 5000 :lol: Ale nelituju. Přeci jen si ale myslím že u té basy to nebude tak nutné vrážet tolik.
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Alcarmo píše:Mám tu Cort Action Bass a nemůžu si stěžovat. Je to hodně univerzální a má senzační zvuk. Ani si nedovedu představit co to bude za dělo až tam vrazím nové snímače. Navíc má krásně široký a poměrně plochý hmatník což mi dokonale vyhovuje.
Dotaz. Tím že má poměrně široký hmatní znamená že má i větší rozteče mezi strunama? To by mi taky mohlo vyhovovat :)

2 KIWI : No na tu 180ku od Ibaneze jsem hrál jako fajn baska ale říkal jsem si že bych chtěl přeci jen něco o chloupek lepšího. Dost jsem uvažoval o té Cortce s aktivní elektronikou ale zas si myslím že bych ten potenciál nevyužil. Nejvíc se mi líbí vzhled takový ten typical Fender. Kytaru mám teď tvaru P.R.S. tak že chci změnu směrem k Fendru.
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

MENHYR píše:Dotaz. Tím že má poměrně široký hmatní znamená že má i větší rozteče mezi strunama? To by mi taky mohlo vyhovovat :)
Jojo, přesně tak, je to dost luxus:) Osobně jsem hrál původně na jolanu vikomt bas. Když jsem si pak v guitarparku zkoušel tu cortku tak to vypadalo že jsem ještě basu v ruce nedržel, prostě jsem se kvůli těm roztečím do těch strun nemohl trefit, byl to dost velký rozdíl:)
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Hm tak to by bylo hodně supr. Nejen že mám tlusté pracky, což mi mimochodem dělá při hraní na kytaru hrozný bordel se sustainem a tóny, ale pro trefování se do struny by to nebylo od věci. Ještě se zeptám takhle.Má tady někdo basu s humbuckerama nebo aspoňs jedním? Mám strach jestli to nebude huhlat páč vím jak zní humbucker na kytaře tak by mě zajímalo jestli tahle anallogie funguje i u basy. Jo a ještě jedna věc, měl jsi ALCARMO v ruce i tu verzi s aktivní el.? Docela by mě zajímal rozdíl ve zvuku. Díky. 8)
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

MENHYR píše:Hm tak to by bylo hodně supr. Nejen že mám tlusté pracky, což mi mimochodem dělá při hraní na kytaru hrozný bordel se sustainem a tóny, ale pro trefování se do struny by to nebylo od věci. Ještě se zeptám takhle.Má tady někdo basu s humbuckerama nebo aspoňs jedním? Mám strach jestli to nebude huhlat páč vím jak zní humbucker na kytaře tak by mě zajímalo jestli tahle anallogie funguje i u basy. Jo a ještě jedna věc, měl jsi ALCARMO v ruce i tu verzi s aktivní el.? Docela by mě zajímal rozdíl ve zvuku. Díky. 8)
Jako aktivku jsem radši ani nezkoušel:) když vemu že tam je rozdíl asi 400 tak ta aktivka musí tu basu vyloženě kazit. Stačilo mi slyšet jaké má aivn problémy s aktivkou od fokusu a pak ještě zkušenost mého kamaráda že víc točil než hrál a vyhnul jsem se té verzi s aktivkou obloukem. Asi to byla chyba a měl jsem ji skusit.
Mimochodem, proč jsem psán velkými písmeny a tučně? Chceš mi naznačit že jsem velkej a tlustej? :D
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Velkej a tlusetj? No nikdy jsem tě neviděl tak že z toho ususzuju že trpíš nějakým komplexem :lol: Ne chtěl jsem tě zvýraznit abys věděl že je to hlavně pro tebe nic víc v tom nehledej :wink: No aktivce se asi taky vyhnu.Jo a ještě jedna věc. Ty hraješ přes kombo jestli se nemýlím. Mám doma docela dobrou věž myslíš že to bude na to domácí žvýkání stačit? Kámošova Ibanezka na ní zněla pěkně tak snad by to šlo. Hrozně rád bych vyzkoušel tu GB34 jenomže ji nikde nemaj to mě s**e.
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

MENHYR píše:Velkej a tlusetj? No nikdy jsem tě neviděl tak že z toho ususzuju že trpíš nějakým komplexem :lol: Ne chtěl jsem tě zvýraznit abys věděl že je to hlavně pro tebe nic víc v tom nehledej :wink: No aktivce se asi taky vyhnu.Jo a ještě jedna věc. Ty hraješ přes kombo jestli se nemýlím. Mám doma docela dobrou věž myslíš že to bude na to domácí žvýkání stačit? Kámošova Ibanezka na ní zněla pěkně tak snad by to šlo. Hrozně rád bych vyzkoušel tu GB34 jenomže ji nikde nemaj to mě s**e.
Určitě to půjde, ale zas záleží na tom co od toho očekáváš. Prakticky se dá hrát skoro přes všecko.
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

OK.No uvidím.Víc mi řekne asi jak si to půjdu poslechnout do shopu. Každopádně dík za rady. Hoy. :wink:
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

S tím humbčem - poslechni si na youtube nahrávku Musicmana... :wink:
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Hm zkusím.Já na youtube.com hledatl tu GB34 a jsou tam jen dvě nahrávky ale nic moc kvalita. Každopádně juknu na musicmana. Thx.
zemobass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zemobass »

no myslím ,že se tahle firma poslední dobou pěkně vyšvihla.určitě bych se nebál jít do cort bassy.v cenové relaci do 10 litrů bych volil cort nebo ibanez.ale příjde mi že ibanezky jsou pořád trošku lepší.těžko říct jak ta cortka dlouho bude dobrá-neznám nikoho kdo jí má víc než 5 let-u ibanezek mám zkušenost , že se ti časem ten krk nijak neprohne a tak.u cort nevím.hlavně čím levnější nástroj-tím horší kvalita a s tím spojené rizika
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Ono do toho bohužel nevlezeš no, tak že můžu akorát doufat že to bude OK. Já bych možná do té Ibanezy šel, jenomže nějak nemůžu přijít na chuť tomu tvaru :? Vidím to tak, že se budu řídit tím jak mi ta basa bude znít, ohledám ji abych eliminoval maximum chyb no a zbytek je už ve hvězdách. Ještě se chci zeptat z těch jiných značek jako třeba Washburn nebo jak se to píše a ESP nebo Aria. Jak je to s těmahle basama v těch levnějších kategoriích?? Neví někdo? Jo a taky jsem docela slyšel dobré odezvy od Fokusek tam se to víc blíží mému finančnímu limitu páč to přeci jen mám na domácí brnkání. Vrazil jsem hafo prachů do kytary tak bych tu basu měl jen jako doplněk... :wink:
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

MENHYR píše:Ono do toho bohužel nevlezeš no, tak že můžu akorát doufat že to bude OK. Já bych možná do té Ibanezy šel, jenomže nějak nemůžu přijít na chuť tomu tvaru :? Vidím to tak, že se budu řídit tím jak mi ta basa bude znít, ohledám ji abych eliminoval maximum chyb no a zbytek je už ve hvězdách. Ještě se chci zeptat z těch jiných značek jako třeba Washburn nebo jak se to píše a ESP nebo Aria. Jak je to s těmahle basama v těch levnějších kategoriích?? Neví někdo? Jo a taky jsem docela slyšel dobré odezvy od Fokusek tam se to víc blíží mému finančnímu limitu páč to přeci jen mám na domácí brnkání. Vrazil jsem hafo prachů do kytary tak bych tu basu měl jen jako doplněk... :wink:
Fokus=výborné kusy po hooodně dlouhém hledání. Jeden takový mám a za tu cenu je to asi nejlepší basa. Bohužel se jí musím zbavit, ale to je jiný příběh. Každopádně být tebou, tak se nedívám vůbec na značku. Fakt je to o nejlepším kuse a závalu nicek...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

A co máš za basu, máš foto? A za kolik ji dáváš pryč?
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

MENHYR píše:A co máš za basu, máš foto? A za kolik ji dáváš pryč?
Kopie MusicMana - pětistrunka. Fotky jsou na stránkách Fokusu. Je to ten klasickej sunburst. Asi za 3000...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Jo tak toho jsem dneska měl v ruce a tak nějak se mi nelíbil jak vzhledem tak zvukem. Budu rád když zvládnu čtyřstrunku a navíc na pětistrunku bych musel koupit kombo co by to zvládlo. No nic, dík za info.

Teď k věci. Tak jsem dneska jel do Ostravy (do školy) a řek jsem si že se juknu do hudebnin. No dopadlo to tak že jsem se na školu vysral a strávil jsem v hudebninách 2 a půl hodiny :lol: s basama v ruce. Teď co jsem zjistil. Měli tam hafo Fokusek, Bachů, Cortek, Squierů a žádné Ibanezy. Vyzkoušel jsem všechny basy co tam měli (asi15), docela mazec. Prubnul jsem i pětistrunky, ale zjistil jsem že to nejni pro mě. Všechny Fokusky co tam byly tak zvuk nic moc, nevim proč ale nelíbil se mi. Bachy byly v podobném rytmu. Jako nástroje hezky zpracované ale ten zvk fakt nic moc. Nejlíp z toho všeho vyšly Cortky a Squiery. Mimojiné jsem zjistil velmi důležitou věc a to že nechci basu s humbuckerem páč se mi ten zvuk vůůůbec nelíbil, hrozně uhuhlaný zvuk. Nejvíc se mi líbil zvuk JB a nebo PB. Ale spíš JB. Shrnuto a podtrženo : Buď squiera tu základní řadu s dvěma JB nebo PB nebo Cort Action Bass neeebo a to mě hodně zaujalo dílenským zpracováním byla Yamaha RBX270 (170). Tudíž bych se chtěl zeptat Má někdo tu Yamahu? Dost se mi líbila ale bohužel jsem ji neměl možnost vyzkoušet. Nebo aspoň jak se Vám jeví atd. Dík moc. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“