Jak hlasité kombo na klávesy?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Jak hlasité kombo na klávesy?

Příspěvek od KIWI »

Jak hlasité kombo by mělo byt na klávesy do zkušebny a vůbec... Třeba na kytaru stačí 65W, na basu aspoň 150W...jak je to s klávesama? Nemám představu, díky.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ajta sem jaksi moc lidí nechodí, co? To jsem nedomyslel :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Dival jsem se do letaku Kustom, a zda se, ze je to podobne kytare. :D
No5

Příspěvek od No5 »

Já mám 120 W kombo a ve zkušebně i na koncertech (jako odposlech) ho mám zesílené na 2/3 výkonu. Je pravda, že hlavně kvůli zpěvu, který tam mám taky zapojený, takže nějakých 80W by mělo stačit.
Moorth

Příspěvek od Moorth »

asi už trochu pozdě, ale přece..... :) u těch kláves jde při výběru komba především o kvalitu zvuku. Kombo pro klávesy je taky hodně drahá záležitost a tak se vyplatí za kvalitní kombo připlatit. Jinak optimální výkon pro klávesy je asi tak těch 120W podle mýho. Do zkušebny to stačí bohatě a do středně velké haly taky. Nekvalitní komba pak chrčí a to je docela dosta špatný. Takovým nežádoucím efektům jde předejít fakt jenom koupí kvality.....
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

No mě šlo halvně jako o to zjistit kolik vubec...to j jasný že jsou lepší kvalitní, to platí pořád.
Ale třeba na kytaru ti stačí třeba 65W, na basu je ideální tak 250W...tak jsem vubec nevěděl kolik na klavesy...takže něco mezi kytarou a basou jo?

Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

btw, jakej je rozdil mez ikombem pro klavesy a nejakym jinym? jako nejakej vyraznejsi...
du-lo

Příspěvek od du-lo »

jiny repro, jina skala frekvenci, jine korekce, jiny zvuk
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

a pokud hraju s kytarovym kombem na klavesy, jak moc to muze vadit?
du-lo

Příspěvek od du-lo »

pokud to nebudes okrmovat, nebudes tam cpat zadny efekt ani zkresleny kanal, tak to hrat bude.. ale ten zvuk bude stat za prd.
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Kulda_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kulda_cz »

Zas tak hrozný to není, když teda nebudeš hrát moc basy...
zvirek

Re: Jak hlasité kombo na klávesy?

Příspěvek od zvirek »

Ja teda nevim,a le vzdycky jsem myslel, ze kytarovy/basovy kombo je MONO a na klavesy potrebujes prece stereo. Takze konkretne ja pouzivma Yamaha Stagepass 3000 - vykon 150W dostacujici a kvalita zvuk dobra.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No - jak se to vezme. Potřebuješ a nepotřebuješ. Pokud ti MONO výstup do PA nevadí, tak nepotřebuješ. Pakliže si ale zakládáš na využívání třeba modulačních efektů a jiných vychytávkách, které využívají oba kanály, tak je třeba opravdu dodržovat STEREO cestu.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Olihen

Příspěvek od Olihen »

no já jedu dve 200w bedny
a myslim že je to tak akorát,ale uživil bych i víc.Pokud nemáš klavesy jako dominantní v hudbě tka stačí ty dve 200w bedny.Pokud ano tak bych šel do více.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
m1shA

Příspěvek od m1shA »

Hm hodně se to odvíjí od toho, v jakých prostorech hraješ, pokud jako já v menších klubech atd., 2*200W je zbytečných...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, ono taky jde o to, s kým hraješ a co hraješ. Pokud budeš hrát v metalové kapele, kde mají klávesy důležitou roli, tal 2x200W i v malém klubu bude dost akorát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ota

Příspěvek od Ota »

Nevím, o jaký styl a především za jakých podmínek se ma kombo využívat. Ale pokud by šlo nejčastěji o hru do "péáčka", pak věz, že nejlepší dar pro zvukaře a potažmo i pro celkový zvuk kapely je, když je na pódiu co nejvíce ticho. To sice nejde, jelikož tak se zase nedá hrát, avšak pro zdárný výsledek je třeba vždy najít kompromis mezi dobrým pocitem hudebníků během hry a bordelem, který se cpe současně do všech mikrofonů na jevišti a ve výsledném zvuku z PA tak vydatně přispívá k nečitelnosti. Na akcích v menších uzavřených prostorách je nutné také mít na paměti, že zvuk z komb (platí to však zejména pro basáky a kytaristy) se výslednému zvuku z PA také přičítá a to s patřičným fázovým posuvem - komba jsou o nějaký ten metr vzadu. Na malém sále (pomineme zatím řešení prostorové akustiky) se apec nedá příliš tavit, hlasitost z komb i z PA je tudíž velmi podobná - mnohdy z komb i o dost větší - a tak se nelze divit, že některé nástroje v jednom místě sálu zanikají, v jiném zase přečnívají a opět je z toho hlavně zas koule. No a pak někde pod tím je zpěv a občasný pískot z odposlechů, protože i ti zpěváci se musí nějak slyšet... I když nutno poznamenat, klávesáci na tomto nešvaru mají zpravidla podíl nejmenší.

Pokud tedy jde o způsob hry, viz výše, pak netřeba nahánět výkony a super kvalitu zvuku, zejména když vystačí jen "informační" poslech. Při "slušném" ozvučování se zpravidla používá pro klávesy buďto malý stereo submix se symetrickými výstupy, příp. doplněný o pasivní di-boxy, odtud signál přímo do mixu PA. Pro kombo se pak využije PRE AUX na tom malém mixu.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“