pruraznost drive/distortion efektu v kapele
Pravidla fóra
pruraznost drive/distortion efektu v kapele
V soucasnosti pouzivam Digitech XMM Metala Master, co do zvuku mi vyhovuje, ale
strasne se ztraci v kapele. Na riffy to jeste jde dobre, ale solo je mnohem mene prurazne a hraje-li bubenik a/nebo druhej kytarista podklad s nejakym zkreslenim, tak to absolutne nepronikne.
Obavam se, ze toto je nemoc vsech digitalnich efektu.
Uz me to znechucuje a chtel bych XMM vymenit za neco jineho.
Docela se mi libi RAT. Avsak nevim, jestli se umi prosadit v kapele...
To se v obchode moc vyzkouset neda...
Kdyztak me zaujal jeste Marshall JackHammer, ale RAT vic.
Hraju tvrdou hudbu, ale neskodi ani mensi zkresleni obcas.
Komba pouzivam ruzne, ale XMM se neosvedcil s zadnym.
Mate-li nekdo zkusenosti s RATem v kapele, podelte se.
Dik.
strasne se ztraci v kapele. Na riffy to jeste jde dobre, ale solo je mnohem mene prurazne a hraje-li bubenik a/nebo druhej kytarista podklad s nejakym zkreslenim, tak to absolutne nepronikne.
Obavam se, ze toto je nemoc vsech digitalnich efektu.
Uz me to znechucuje a chtel bych XMM vymenit za neco jineho.
Docela se mi libi RAT. Avsak nevim, jestli se umi prosadit v kapele...
To se v obchode moc vyzkouset neda...
Kdyztak me zaujal jeste Marshall JackHammer, ale RAT vic.
Hraju tvrdou hudbu, ale neskodi ani mensi zkresleni obcas.
Komba pouzivam ruzne, ale XMM se neosvedcil s zadnym.
Mate-li nekdo zkusenosti s RATem v kapele, podelte se.
Dik.
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ekvalizer
Jo, to je jasny...
Prave proto se snazim basy zatahnout a jet hlavne pres stredy, btw kytara je taky dost stredo/basova (Ibanez RG321), ale ja mam dojem, ze problem bude v tom, ze je to digitalni. Kdyz jsem hraval s kamosem, co mel Digitech RP250, tak mu to znelo sice hezky, ale se zbytkem kapely to zaniklo...
Prave proto se snazim basy zatahnout a jet hlavne pres stredy, btw kytara je taky dost stredo/basova (Ibanez RG321), ale ja mam dojem, ze problem bude v tom, ze je to digitalni. Kdyz jsem hraval s kamosem, co mel Digitech RP250, tak mu to znelo sice hezky, ale se zbytkem kapely to zaniklo...
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
každej musí řešit správnej poměr
K tomu digiťáku se bez zkušeností neumim vyjádřit. Ale myslim si obecně, že každej musí řešit správnej poměr mezi hlasitostí beglajtu a hlasitostí sól. Běžně se setkávám s tim, že kytara vyladěná na beglajty nemusí hrát v sólech. Někdo přepíná snímače, někdo to prostě nakopne další krabičkou - EQ, overdrivem nebo např. Turbem v případě DS-2. Ze svejch osobních postřehů ale musim podotknout, že u analogů stačí do kytary víc řezat a tim zvýšit hlasitost. Nevím, jak je to u tohoto Digitechu...
Godin LG>Boss FW-3>Boss DS-2>Marshall SV-1>Randall 200W head>Marshall 1960A Lead.
----------------------------------------------------
...mysli, co děláš. Nedělej, co myslíš...
----------------------------------------------------
...mysli, co děláš. Nedělej, co myslíš...
Re: každej musí řešit správnej poměr
No nevim, ja teda obcas rezu do kytary hodne i pri beglajtech, pochybuju, ze bych pri solovani byl schopen do toho rezat tolik, abych prerval tri basovy struny. Ja to mam v kapele jednodussi, jsem sam kytarista, takze mi moc nikdo do mych frekvenci nelezekennedys píše:K tomu digiťáku se bez zkušeností neumim vyjádřit. Ale myslim si obecně, že každej musí řešit správnej poměr mezi hlasitostí beglajtu a hlasitostí sól. Běžně se setkávám s tim, že kytara vyladěná na beglajty nemusí hrát v sólech. Někdo přepíná snímače, někdo to prostě nakopne další krabičkou - EQ, overdrivem nebo např. Turbem v případě DS-2. Ze svejch osobních postřehů ale musim podotknout, že u analogů stačí do kytary víc řezat a tim zvýšit hlasitost. Nevím, jak je to u tohoto Digitechu...
K tomu Digitechu - je to pravda. Aby se ty digitalni zkresleni prosadily, tak je potreba tam hrozne nahnat stredy a vysky a pak je ten zvuk neprijemnej, rezavej ,zkratka humus. Na modulace je digital v pohode, ale zkresleni urcite trandak nebo lampu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Re: ekvalizer
vies co ak ti vyhovuje zvuk toho metal mastra skus to proste vyrisit kupou nejakej EQ krabicky co by ti nakopla zvuk na solo,ked potrebujes aby zvuk prerazil..Kirk píše:Jo, to je jasny...
Ibanez SZR520 (Bareknuckle Cold Sweat+Stockholm), Orange Rocker 30, Blackstar HTV 212, Korg Poly,TC Electronic Mojomojo, BOSS NS-2, EHX Small Clone, EHX Pulsar
bandzone.cz/private
bandzone.cz/private
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Re: ekvalizer
K Metalmasteru už tady někdo kdysi dávno doporučova equalizer u distorsionfactory už není potřeba....thomas19 píše:vies co ak ti vyhovuje zvuk toho metal mastra skus to proste vyrisit kupou nejakej EQ krabicky co by ti nakopla zvuk na solo,ked potrebujes aby zvuk prerazil..Kirk píše:Jo, to je jasny...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
dejte menší zkrepselní na doprovody a používejtze nakopávání do sól... to je nej řešení podle mě.... Jinak digitál je nepoužitelnej s tím souhlasím... aspň zrelsení když už nic tak do analogu tak to vidím já.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele: