Nové levné SGčko

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Nové levné SGčko

Příspěvek od eugeene »

tak jsem si to tu četl, a už nevím, co si o epiphone myslet.. Prý už je to firma na ***** a G400 není, co bývala. Moje idea je: koupit G400 (novou kolekci - worn brown. ) a vyměnit snímače a mechaniku (jestli tam teda není grover) Tak se chci zeptat, jak je to dnes s tema epiphonama? je to kvalitní? je to k něčemu? Mám vzít g-400, G400 custom (3humbuckery) nebo BaCHa ?

ohledně epi mám pár dotazů:
1. jak moc přepadává na hlavu - do vodorovna, nebo padá hlava při hraní "pod tělo" kytary?
2. jsou tam ty grovery nebo ne ?

pokud je to tu někde zodpovězeno, omlouvám se, ale nenašel jsem a děkuji za jakékoliv informace.
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Hele asi takhle... To že epi de do háje tady řekli tak dva tři lidi a zbytek to papouškuje, takže se tim neřiď... nejlíp to máš vyzkoušet... přečti Harmony Central recenze, napiš třeba SZ lidem co jí maj (vim o Framikoinovi, Wreptilovi) a Bacha má např Joey. Já bych epi neodsuzoval, kámoš má LP Studio Goth a co se týče zpracování je to dobrá kytara...
Ty novější modely podle mě grovery maj, ale ruku do ohně za to nedám.
Naposledy upravil(a) Ragnar dne 22.04.2008 21:21, celkem upraveno 1 x.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Díky, vcelku jsem toto chtěl slyšet, samo, na harmony a musicienfriends to má super recenze, ale prostě na to slyším poslední dobou negativa i pozitiva, ale díky, hned se cítím líp :D
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Na harmony central a musicians friend má dobrý recenze uplně všechno(až na ty největší omyly) musíš koukat na toho kdo to hodnotí. Když tam píše kluk co to dostane jako druhou kytaru po nějakym noname stratu, tak to tam vyzdvihne to je jasný.
Nejlepší sou recenze od zkušenejch muzikantů, který si třeba kupujou tohle jen aby měli SG do sbírky nebo tak... ti sou potom vcelku objektivní a všímaj si i nedostatků.
Bejt tebou zjistim si kde nejblíž mají jakoukoliv kopii sg(např vintage sou prej dobrý) a dojdu si tam a zahraju si na to, neřešim jestli je to Bach, Epi, Vintage nebo co. Ty rozdíly nebudou tak velký, rozdíly kus od kusu budou tady větší než rozdíly mezi těma značkama bych řek.
Naposledy upravil(a) Ragnar dne 22.04.2008 21:28, celkem upraveno 1 x.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

neboj, na to koukám, je mi jasný, že kluk, co začíná a dostane to k vánoců, je z toho v háji a naopak profík, co má doma 5x gibson les paul na to jen nadává, ale vesměs by to měla být dobrá kytara... Hold já začátečník nejsem, a na gibson nemám - ani na faded, a tak chci pěkný levný SG, ale aby chvíli vydrželo, pak třeba vezmu faded z ebaye.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ragnar uz to psal, na bazaru je g400 s RM AlNiCo za 6500... pokud chces SG, nemusela by to byt spatna volba...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

o tom vím, ale teď příjde moje láska k barvám:

nechci červený! :D fakt bych rád to hnědý, nebo bílej custom a snímač od macha mi nevadí, já tam hodím SH-4 od SD co tu mám v dosavadní kytaře :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pak si ho nech prelakovat, popr premorit nebo odlakovat :)
rozumim ti, ja bych si taky bily nekoupil ani za nic :D
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Tak, to sou zas prachy navíc a docela zbytečný :D Ale chápu no :D
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Já jsem s Epi maximálně spokojený. Tělo mahagon, takže bude opravdu stačit jen investovat do snímačů a mechanik. Rozhodně bych se Epi nebál, každopádně doporučuji ti vyzkoušet více kusů, protože i u sebe dražších kytar se stává, že každý kus není stejný...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Vse je velmi relativni, docela dobre se muze stat, ze natrefis na vyborny kus. Nejdulezitejsi je osobni skusenost a pokud se uplne necitis, popros zdatnejsiho kytaritu, vyhrad si na to minimalne jeden den a nenakupuj hned v prvnim ksefte. Pozor, dost casto se stava, ze maji skladem od daneho typu jen jeden kus, to nemusi byt vzdy dobre.
Tak uspesny lov
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
wreptile

Příspěvek od wreptile »

Atkins-> Přesně tak. Já měl mé SGčko už starší zakoupené od výborného opavského kytaristy, který na ně hrál 5let.
Každopádně pokud nejsi zkušený kytarista, doporučuji ti se poradit s někým, kdo tomu opravdu rozumí. Jinak šel bych spíše do klasické G400, kterých bude na skladech často více, takže máš větši možnost zkoušení. A taky je dobré to chtít zapojit do né high-class aparátu, na kterém hraje všechno dobře. Přeji hodně štěstí ;)
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
KOFE-IN - pop / rock
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

tak díky, začátečník nejsem a vím, naco si dát pozor. Ale teď se tedy zeptám: poradíte shop, kde mají na tuty více kusů? protože mi je jasný, že tam můžou vždycky mít jeden. Jsem z hradce králové, ale i do tý prahy bych sjel nějakej den.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

toho SG bych se asi nebál, ale u těch nejlevnějších kusů je to fakt hrůza, hral jsem na několik epin, jedno LP za 4300 a ta byla fakt strašná, nedokážu popsat proč ale hrozně ošklivě se na ni hrálo, ale zase kamošovu za cca 8 000 tak tu sem si chtěl odnest domu :-D
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

co vim tak v praze v kytarach uz to hnedou nemaj .... v brne , v musiccenteru ji maj ....
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
krade

Příspěvek od krade »

...taky se připojuju k názorům, že to s těma SG G 400 není tak hrozný. za tu cenu to jsou dobrý kytary. sám jednu mám. zpracování solidní, vyměnil jsem snímač za sh6, kterej už se koneckonců dá sehnat taky kolem 1800. jen to přepadávání...a mechanika grover drží ladění jak židovská víra - lepší než gibson deluxe, co mám na originálu sg, fakt
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Ragnar píše:Hele asi takhle... To že epi de do háje tady řekli tak dva tři lidi a zbytek to papouškuje....
No podle mě Turbo Mack a hlavně Petrpeter už nejsou amátéři, takže já bych tomu docela věřil :roll: ... ale je jasný že to chce si zkusit
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Osobně za sebe taky říkám - to, co jsem měl v ruce (Epi LP studio) mě ani náhodou nepřesvědčilo...

Ohledně SG bych se JÁ osobně nebál jít do Bachu, koukal jsem na ně když jsem kupoval Bach Explorer (dodneska si říkám, že jsem měl spíš vybrat to SG :D ) a zpracováním byly úplně v poho, jen si to samozřejmě chce vybrat dobrý kus
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
wreptile

Příspěvek od wreptile »

Hráli jste vůbec někdo na Epi SG?
KOFE-IN - pop / rock
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Jestli si to můžu dovolit tak bych sem překopíroval příspěvek na téma Epi SG od peterpetra, když já sám jsem vybíral kytaru a zajímal se o to SG
(pozn. SG goth je to samý co SG G400 akorát v černý)
Ibanez, Cort, nebo Epi z bazaru

Takze rada - kytara vicemen co nejuniverzalnejsi, aby si na tom zahral poradny stredobasovy punkovy kila, ale zaroven cinkavy zdealayovany clena sound na oktavach, atd... Drevo kvalitni (proto lepsi znacky), radeji ber levnejsi model a za usetreny peniz si kup novy kvalitni HW (aspon koliky Gotoh/cca800,-/, kameny do kobyly, nultak/cca 250-300,-), lepsi snimace...)
ja jsem porovnaval prave tohle SG Gothic s o dva litry levnejsi ibanez SA120, taky mahagon, jen javor krk.... uz jsem to nekde psal.... i kdyz ma SG lepeny krk sustain byl stejny, Ibanez krk daleko pohodlneji padl do ruky..., nizky dohmat - dobre zpracovany a prorezany nulty prazec (cca 0,25-0,30mm na 1. prazci oproti silenymu a odflaknutymu nultaku cca 0,6-0,8mm na SG), ale hlavni a podstatny rozdil byl ve zvuku... to co vylezlo z SG na MesaBoogie F-50 pri zkresleni jeste slo (silny vystup snimacu), ale bylo to jen silny zkresleni, zadna citelnost, attack, nic... kdyz jsem dal cisty kanal, des... normalni plechovka jak stagg, uplne me ten clean zvuk tech SG snimacu odpudil.... Kdyz jsem prehodil kabel do Ibanez, zvukove uplne jinde, najednou to bylo barevny, citelny, dobra reakce na dynamiku, kdyz jsem chtel vytahnul jsem z toho stejny zkresleni jako na tom SG, ale taky jsem z toho dostal i uplne jiny barevnejsi "prostorovejsi" zvuky, ktery jsem na SG nedocilil ani omylem.... A to byl cenovy rozdil dva litry...
Jenze Ibanez SA120 proste nevypada tak drsnacky na ty dnesni pubertacky kapely, tak si to nikdo nekoupi, protoze se mu nelíbí designove... Rolling Eyes
Ja teda nevim, ale investovat takovou castku do kytary a predpokladat ze mi nejaky ten rok vydrzi (min. po zaruku), tak si vybiram neco, co vyuziju i za dva roky az budu treba hrat i jiny styly a vypracuju se, a budu chtit i jiny zvuk, a nebudu muset nadavat ze nedocilim zvuku ktery chci, na SG...

S tou Ibanez to byl jen priklad, protoze tyhle dve jsem mel na stojanech hned vedle sebe tri hodiny a jen jsem prehazoval kabel od komba....
Jinak osobne model SA120 se mi libi, nemit doma tri kytary, bral bych ji.. zvukove krasna, provedeni (tenky, pohodlny telo) taky, tremolo kupodivu v pohode... jen dokoupit zamykaci mechaniky a grafitovy nultak...

jo,a u toh SG me jeste hned trochu odradilo "Made in China" a pak hned z druhy strany ten odflaknuty nultak.... Prece jen Ibanez "Made in Indonesia" verim trochu vic... i kdyz kytara taky samozrejme potrbeuje "dofinishovat"...

EPIPHONE uz neni to co byvalo... v 90tych letech si udelali jmeno dobrymi nastroji z mexickych fabrik(nebo kde to bylo) a drevem od Gibsonu, ale dneska uz je to jen obycejna China... a jedou stejnou politiku jako ostatni vyrobci - usetrit kde se da, a vydelat... V podstate je to oproti treba Ibanez mlada znacka...

Navic cinani dnes padelaji kde co a je to jejich narodni hobby... Ibanez aspon na svych strankach da upozorneni.... Ostatni na to kaslou...

PS: Nepropaguju Ibanez... kdyz uz tak propaguju starou kulnu s dvacet let starym drevem, dobre pokacenym a mistry jako Sivcak, Papez, Liska, Prochazka, Janecky, atd.... ale to uz je jina cenova kategorie (ale kytara na cely zivot)
Naposledy upravil(a) vikicek dne 23.04.2008 19:39, celkem upraveno 1 x.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“