Kdo z vás má učitele?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

RedBull Ucitel, ktery by te chtel brzdit jenom proto ze budes potenialne lepsi nez on neni ucitel ale zamindrakovanej blb. Mimochodem, s tema kantorama to je taky tezky, dnes jeste stale uci lidi, kteri vystudovali pouze klasickou kytaru a kdyz to trochu prezenu, z ostatni muziky nezahraji ani "dajanu". To je smutny fakt a kdyz si uvedomime ze se kytarova [a nejen kytarova] technika da vydrit, bez jakehokoli citu ci dokonce sluchu - nedivim se lidem, kteri preferuji samostudium.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

RJ význam toho článku a všech souvislostí pochopíš když si to přečteš.Tak si zejtra kup muzikus a uvidíš,já se s názorem toho kytaristy co to psal ztotožňuju :idea:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

edit: za všechno v tomto přízpěvku se omlouvám, všechno sem napsal opačně než sem chtěl, ale nechal jsem to tu at v tom neni bordel :-X

já zase přemýšlím o tom jestli je dobré že jsem šel k tomuhle učitelovy nebo kdybych šel do ZUSky. já toho teda nelituju protože si myslim ze v ZUSce bych ztratil hodně času naukou, učení not atp. a navíc bych se asi neučil zeppeliny, gunsny a nenašel bych si nový hudební směr který my můj učitel dal. ale zase to maji absolventi uměleckých škol v hodně věcech jednoduší a určitě toho umí víc. těžko říct, je to názor od nazoru.

jo a k tomu talentu a pilování: já hraju cca 1.5 roku, možná o něco víc, a kamarádka hraje 4.5 na akustiku, na výletě sme si zahrali a mě jeji hra nijak neuchvacovala ale rikal jsem si ze nechce machrit, tak sem zahral nějakou kravinu enom tak z fleku, žadna rychlovka nic. mam dojem ze Přítele od nohavici, a ona říkala jak je to užasné a chce umět hrát tak jako já. určitě je to hodně o tom talentu, já už ted hodně netrenuju (o prázkách musím znova začít) a za špatného se nepovažuju, a někdo dře jak vůl dennodenně několik hodin a muže umět stejně nebo třeba mín než já. na talentu záleží určitě maximálně
Naposledy upravil(a) Caggan dne 23.04.2008 20:55, celkem upraveno 1 x.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Výborně Caggan tim postem si sám sebe prohlásil ze velmi talentovaného,tleská tomu jak si věříš.Hraní na nástroj je celoživotní učení a nikdy nemáš dost talentu na to abys necvičil a nebo se považoval za lepšího než někdo jiný.

Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Red Bull píše:Výborně Caggan tim postem si sám sebe prohlásil ze velmi talentovaného,tleská tomu jak si věříš.Hraní na nástroj je celoživotní učení a nikdy nemáš dost talentu na to abys necvičil a nebo se považoval za lepšího než někdo jiný.
toto mě přišlo jako dobre zkopnuti ale po přečtení příspěvku to tak opravdu vyzní, za to pardon, nemyslel sem to tak :-X tak si samozřejmě nevěřím abych řekl, nebudu cvičit a stejně budu lepší než ostatní, bohužel to tak vyznělo ale ja dycky napišu takovou nějakou kravinu :-( pardon
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Atkins píše:RedBull Ucitel, ktery by te chtel brzdit jenom proto ze budes potenialne lepsi nez on neni ucitel ale zamindrakovanej blb. Mimochodem, s tema kantorama to je taky tezky, dnes jeste stale uci lidi, kteri vystudovali pouze klasickou kytaru a kdyz to trochu prezenu, z ostatni muziky nezahraji ani "dajanu". To je smutny fakt a kdyz si uvedomime ze se kytarova [a nejen kytarova] technika da vydrit, bez jakehokoli citu ci dokonce sluchu - nedivim se lidem, kteri preferuji samostudium.
Naprosto souhlasím

Caggan napsal : na talentu záleží určitě maximálně

Naprosto nesouhlasím

Talent je jen potenciál a když ho nebudeš využívat, tak ti je k ničemu.
Ukaž mi jedinýho dobrýho kytaristu , který nemusel trénovat.
Když budeš mít v genech, že uběhneš stovku pod 10, tak to nebudeš mít od narození a tím, že budeš doma sedět na prdeli ten talent fakt neprobudíš :idea:

Caggan napsa : ale ja dycky napišu takovou nějakou kravinu

já občas taky, ono to psaný slovo někdy špatně vyzní. Ale to se dá zlepšit

Red Bull : RJ význam toho článku a všech souvislostí pochopíš když si to přečteš.Tak si zejtra kup muzikus a uvidíš,já se s názorem toho kytaristy co to psal ztotožňuju

Je to možný, já ti tvůj názor neberu, možná si ho fakt koupím a přečtu, ale zatím mám svůj názor a na učitele nedám dopustit :wink:
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

RJ - vždyť to je správný za svým si stůj

Frostys

Příspěvek od Frostys »

Chodím do ZUŠ ale, že by mi to nějak moc dávalo to ne. Ale aspoň něco.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Tady se musím zastat RJe. Na talentu samozřejmě záleží, ale nejvíce dělá správný přístup a pořádné dření. Já cvičím nějaké 2 hodiny denně + 2 týdně zkoušky s kapelou a zlepšení pozoruji hlavně z domácí práce.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

No podle mě záleží na talentu hodně. Ten kdo ho nemá, bude muset víc makat, aby byl na stejné úrovni.
Představte si fotbalistu bez talentu, co by musel dělat, aby se prosadil mezi špičku. Skoro nemožý. Tak je to všude, ve sportu, umění, studiu....
Vlohy dělaj fakt hodně.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

RJi děkuju za obhajobu, myslel jsem to nějak takhle.

umění hraní na kytaru se skládá ze dvou věcí, z talentu a ze cvičení, a člověk který nemá talent a taky je jinak indisponován (nemá sluch apod.) tak muže cvičit jak chce a nikdy nic kloudného nezahraje, možná dajánu nebo něco toho typu, ale i s kopou talentu se musí hodně cvičit, neříkám že ne. ale jsou prostě lidi kteří vezmou kytaru do ruky a zahrajou naprosto cokoliv, a ostatní se s tim mužou rok sr*t a stejně to nezahrajou. někod má hold talentu víc.

a k mému talentu: umím chytnout kytaru do ruky, a zahrát pár smysluplných věcí. tak musím říct ano, mám talent, musím ho mít, protože jinak už bych s tím dávno praštil,
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Třeba takovej Čeněk...chudák
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Samozřejmě, že na talentu záleží. Ale představte si, když má někdo talent, ale cvičí o dost méně, než jeho kolega s menším talentem, IMHO na tom bude líp ten, kdo cvičí hodně. Samozřejmě je nejidelálnější mít velký talent a hodně cvičit XD
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

wreptile píše:Samozřejmě, že na talentu záleží. Ale představte si, když má někdo talent, ale cvičí o dost méně, než jeho kolega s menším talentem, IMHO na tom bude líp ten, kdo cvičí hodně. Samozřejmě je nejidelálnější mít velký talent a hodně cvičit XD

to už záleí na konkrétních lidech, a možnáá taky na počasí atp.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Drobák píše:Jinak,jsou ty knížky k něčemu užitečný?nebo stačí brouzdat po netu,tam jsou taky teorie,akordy...nemáte nědo nějakou novější knihu v pdf? že nebo nevíte o nečem kde je uploaudnutá?
Ahoj sem taky samouk. Co se týká sólové kytary, tak můžu doporučit knihu Rocková kytara I. a II. od Vítězslava Štefla. To je tak krásně a polopatě vysvětleno snad vše co potřebuješ vědět a znát. Opravdu doporučuju. Za 4 měsíce hraní sem díky těmhle knížkám udělal obrovskej pokrok oproti kamarádovi kterej spoléhá čistě na svoje samoučení... Držim Ti palce. Hlavně hraj, hraj a hraj ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
seblble
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seblble »

já taky nemam učitele a neni ani kam bych chodil k učiteli mám to trochu hodně z ruky.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Ja sem mu byl dát přihlášku a on si mě poslech, jinak pusobim v tanečnim orchestru v zušce a on tam učí a už mě naučil pořádnej P.M., fakt tipan
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Skipper píše:Ja sem mu byl dát přihlášku a on si mě poslech, jinak pusobim v tanečnim orchestru v zušce a on tam učí a už mě naučil pořádnej P.M., fakt tipan
Komu ze si daval prihlasku..?
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“