struny?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
jvaclavik
Kontaktovat uživatele:

struny?

Příspěvek od jvaclavik »

Zdravím, podle čeho mam vybírat struny? Měl jsem na kytaře původní, ale malý éčko se mi přetrhlo tak potřebuju nový, a nvm jaký si mam koupit.. a hlavně se nevyznám v těch tloušťkách, v čem jsou lepší menší/větší. Hraju hardrock

Díky
Cort M600
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Na hardrock tak 10-10,5
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

universalni jsou 10ky
9ky jsou spiš na to když hraje šhodně sola ,11 ky a tlustčí zase dobrý na riffy

značky např. ernie ball, carl martin
pokuds měl doted na kejtře puvodní struny tak tam byly 9ky (na 90 procent)
tak si kup 10ky např. ernie ball
v obchodě ti kdyžtak poradí

btw si kup kličku na navyjeni strun docela ti to usnadní praci :)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

precti si tenhle topic, mozna tam najdes odpovedi na sve otazky..
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=7017

Jinak radim taky ty desitky. Obecne plati cim silnejsi struny, tim lepsi zvuk na doprovody, ale spatne se vytahuji..
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Rainmaker píše:pokuds měl doted na kejtře puvodní struny tak tam byly 9ky (na 90 procent)
Na M600 jsou z výroby desítky D'Addaria. Pravděpodobnost je svině. :wink:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

a podlaďuješ? jestli hraješ stabdartně v E nebo D tak budou nejlepší 10,D adario,ernie ball,elixirs...pokuď chceš podladit tak ty 11-13 protože struny dostávaj větší kouř,na solování se používaj zas měkčí,třeba 9,to je jak na akustice,s rozdílem že na elektriku jsou poniklovaný...
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Drobák píše:a podlaďuješ? jestli hraješ stabdartně v E nebo D tak budou nejlepší 10,D adario,ernie ball,elixirs...pokuď chceš podladit tak ty 11-13 protože struny dostávaj větší kouř,na solování se používaj zas měkčí,třeba 9,to je jak na akustice,s rozdílem že na elektriku jsou poniklovaný...
Spíš bych zvolil 11tky....
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Já si teď asi budu kupovat 9ky s tenšíma basovýma strunama nebo 8ky.

Mám 10ky struny a je to hrozně tlusté, hlavně se mi hrozně hrajou na těch basových strunách powerchordy.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já pařil na 10 9 9 10(teď) 10(v zásobě) a dále asi zkusím 11ky :-) Já rád ladím drop D a už jsem si docela zvykl. S 11kama to možná půjde níž... Ale uvidí se
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Adamz Asah píše:Já si teď asi budu kupovat 9ky s tenšíma basovýma strunama nebo 8ky.

Mám 10ky struny a je to hrozně tlusté, hlavně se mi hrozně hrajou na těch basových strunách powerchordy.
Tak to je hodně extrém, to bych spíš zjistil, jestli nemáš moc vysoký dohmat,IMHO .10 nejsou tak tvrdý struny... teda pokud nehraješ tak měsíc, to ještě ty ruce bolí, ale už třeba kvůli drnčení strun bych se spíš pokoušel si zvyknout na ty .10, .9 se ještě dá, pokud nehraješ tvrdě pravačkou, ale opravdu bych je spíš používal na sólovou hru.
Já hraju doprovody na hybridy .10-.52 a zářím štěstím :D
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

já hraju na 13ky a ruce bolííí :D

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

já musím koupit hybridy nebo hibridy?? tje jedno. v poslední době sem nějak uvykl k solování ale už dlouho mě vadí že když hraju se svýma malýma paprčkama baréčka tak to dost utahuju. tak bych nejradši bral 9/11 ale nevim jestli takove nějaké seženu
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Little.Sick.Fish píše:
Adamz Asah píše:Já si teď asi budu kupovat 9ky s tenšíma basovýma strunama nebo 8ky.

Tak to je hodně extrém, to bych spíš zjistil, jestli nemáš moc vysoký dohmat,IMHO .10 nejsou tak tvrdý struny... teda pokud nehraješ tak měsíc, to ještě ty ruce bolí, ale už třeba kvůli drnčení strun bych se spíš pokoušel si zvyknout na ty .10, .9 se ještě dá, pokud nehraješ tvrdě pravačkou, ale opravdu bych je spíš používal na sólovou hru.
Já hraju doprovody na hybridy .10-.52 a zářím štěstím :D
Hrál jsem na klasiku 6 roku a teď asi 3/4 roku hraju na elektriku, ale stejnak se mi to zda tluste ty 10ky. Myslím si, že mám dohmat tak akorát. Prostě chci tenčí no. :)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Mno takhle, tloustka strun vseobecne je kazdeho vec. Spis by ses mel zamerit na co presne chces hrat. Kazda tloustka strun ma + i -.

Pokud chces hrat jen doprovod, tvrde struny 11+ drzi lepe zvuk a v podstate se hraje dynamicteji (muzes do toho vic "rezat") a hodne se vyuzivaji i napriklad k podladeni, pokud hrajes jen o jedno bcko tak na tom nezalezi .. ikdyz znam lidi kteri hraji kvuli zpevu na Ccku a tam uz je sila strun hodne znat... nicmene pokud mas uz struny moc silne (pro me napriklad uz 11tky, sam hraju na hybridy 9/10) tak u solovani budes mit mozna (zase zalezi na sile tvych slach a ruky) problemy s vytahovanim strun, lehce s vyrazem (mam rad meke struny protoze muzu si vybrat silu stisku) a v neposledni rade bys nemel zapominat ze zahnet slach je pekna potvora :) coz se ti muze stat u prilis tvrdych strun.
marvel

Příspěvek od marvel »

sem zacatecnik a jedu s 13kama :) Je to fakt znám oproti tem co sem mel na zakladu ve stratu. Je pravda ze vybrata atp. se delaj pomerně těžko :D
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Tak o 13tkách slyším prvně :shock: co to je za lana??? :roll:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Cože? :lol: Na co si tam začátečník proboha dává 13ky?! Můj kámoš měl podobně nesmyslné ambice a dal si na shitStrata jenom 12ky, bolely ho tlapičky, z vintage tremola se stalo dvouzvratné (i po ÚPLNÉM dotažení pružin, ty šrouby skoro lezly ven druhou stranou snad), dohmat nahouby.... Teď po čase uznal, že to byla blbost :lol:
Zas to nepřehánějte......
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Demilich: No pokud ten zacatecnik rovnou zacne ladit do B, tak mu nic jineho nezbyde :) Ale myslim, ze podladovani niz nez do C uz je zbytecnost a navic na snimace velice narocna zbytecnost (zvukove)...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
marvel

Příspěvek od marvel »

Jojo hraju v Drop C sem zapomel podotknout :) Jinak ruce me nebolí ( vetšinou :D ) Ale asi casem zkusit tenší ale ne moc tak 11ky :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ano ano ano ano dobře, zapomněl jsem napsat předpoklad, že se ten začátečník nebude hned pouštět do napodobení zvuku koRnů.....

Já to tady začnu psát jako v matematice už snad
Mějme předpoklad. . . .. Nechť . . . .
aby mě někdo nechytal za slovo
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“