Jam Session

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Ostrost daná tím,že jsem lama který není rovno-na Mikrouši je line výstup na recordink :oops:
Koupím šňůru s propojkou a vymalováno :twisted:

A děkuji velice 8)
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Pavel -> Tak jsem našel tu pentatoniku ale stejně se mi zdá že jsem falešný .. někde .. http://www.edisk.cz/stahni/86906/Mozna_ ... .38MB.html - Zkoušel jsem tomu přidat i dynamiku aby se to lépe poslouchalo , takže tam zazní aj Piano , forte a podobně ... snad se bude líbit ale jak říkám i když jsem nastudoval tu pentatoniku Am mam pocit ze na strunach E - H jsem falešný ... prosím poslechni ..
Gaudio

Příspěvek od Gaudio »

*Twisted.Brother* píše:Pavel -> Tak jsem našel tu pentatoniku ale stejně se mi zdá že jsem falešný .. někde .. http://www.edisk.cz/stahni/86906/Mozna_ ... .38MB.html - Zkoušel jsem tomu přidat i dynamiku aby se to lépe poslouchalo , takže tam zazní aj Piano , forte a podobně ... snad se bude líbit ale jak říkám i když jsem nastudoval tu pentatoniku Am mam pocit ze na strunach E - H jsem falešný ... prosím poslechni ..
No, covece, je to dost falesny...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Gaudio píše:
*Twisted.Brother* píše:Pavel -> Tak jsem našel tu pentatoniku ale stejně se mi zdá že jsem falešný .. někde .. http://www.edisk.cz/stahni/86906/Mozna_ ... .38MB.html - Zkoušel jsem tomu přidat i dynamiku aby se to lépe poslouchalo , takže tam zazní aj Piano , forte a podobně ... snad se bude líbit ale jak říkám i když jsem nastudoval tu pentatoniku Am mam pocit ze na strunach E - H jsem falešný ... prosím poslechni ..
No, covece, je to dost falesny...
jo . znova jsem si to poslech a prisle jsem na to ze jsem to hral o 2 prazce dal :D
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Twisted-> Někdy je v jednoduchosti síla, zkus tam házet tóny, které ladí a postupně dělat složitější, hledat správné tóny
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

wreptile píše:Twisted-> Někdy je v jednoduchosti síla, zkus tam házet tóny, které ladí a postupně dělat složitější, hledat správné tóny
Vtom nebude problém , já prostě poznám jaký ton se mi tam zrovna hodí v té nahrávce je patrné , že když udělám ton ktery prostě nevyzaduju tak ho hnedka prehodím , ale prostě nedokážu rozpoznat jestli hraju v harmonii s tou basou ...... Zakopaný pes bude asi v mém sluchu , musím více naslouchat ale treba ve zkusebne kdyz omylem jsem v jiné tonině tak to poznám ... . zkuste vydržet někde ke konci kdy hraju na druhé oktávě .. zdá se mi to tam lepší ..... asi potřebuju víc praxe ....
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Bratře bratře.................................... :cry: .......

ty ses normálně rozhodl mě utrápit,nebo co :x

Cos to zase vyvedl do psí ďoury?Kdyby to byl fotbálek někdy na plácku,tak nejdeš ani do brány...Hele-do třetice všeho dobrýho,zkus to znova,ani o dva tóny níž ani vejš a stačí jadnoduchá stupnice Amol...

Víc po tobě nechci.Nevěš hlavu-žádnej učenej z nebe nespadl a já tuplem ne...Tak zejtra ty džezmene :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pehve

Příspěvek od pehve »

Pavle, ten Still Got The Blues jsme drhli na každý štaci, kápo to měl nadřený i se zpěvem, byl to jeden z těch frajerů co Garryho dali tak že padala brada...znám to i pozpátku
Máš trochu nezvyklou tu zubařinu oproti orig. kulatějšímu soundu ale to je věc zvyku. Máš skwělej improvizační tah, i ty tvoje prsty bych chtěl mít...

to platí i pro ten odvaz beze zbytku- nenašel jsem snad jedinej ton mimo :shock:

Darku koukám že máš taky uši na svým místě- a prsty poslouchají, ty trioly jsou super, samo že pár drobností by se našlo ale nejsme ve studiu...good job :!:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pehve píše:Darku koukám že máš taky uši na svým místě- a prsty poslouchají, ty trioly jsou super, samo že pár drobností by se našlo ale nejsme ve studiu...good job :!:
dík, od tebe pochvala taky potěší :-)

hlavně jsem měl trochu vítr z toho konce, kde jsem se rozhodl hodit tapping... ale když jste ho nezmínili, beru to jako že to šlo :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Gaudio

Příspěvek od Gaudio »

Dark Axel píše:
pehve píše:Darku koukám že máš taky uši na svým místě- a prsty poslouchají, ty trioly jsou super, samo že pár drobností by se našlo ale nejsme ve studiu...good job :!:
dík, od tebe pochvala taky potěší :-)

hlavně jsem měl trochu vítr z toho konce, kde jsem se rozhodl hodit tapping... ale když jste ho nezmínili, beru to jako že to šlo :-)
Ten byl dobrej;):)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

pavel68 píše:Bratře bratře.................................... :cry: .......

ty ses normálně rozhodl mě utrápit,nebo co :x

Cos to zase vyvedl do psí ďoury?Kdyby to byl fotbálek někdy na plácku,tak nejdeš ani do brány...Hele-do třetice všeho dobrýho,zkus to znova,ani o dva tóny níž ani vejš a stačí jadnoduchá stupnice Amol...

Víc po tobě nechci.Nevěš hlavu-žádnej učenej z nebe nespadl a já tuplem ne...Tak zejtra ty džezmene :wink:
Takze mam hrat proste jen v Am nikde jinde? Hmm zkusím to mno tak jo tak jeste jednou :lol:
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Tak jsem taky zkusil seriózně něco nahrát...je to ještě ten první backing track, tak sorry ze to takhle míchám :)

http://www.edisk.cz/stahni/36720/vikice ... .96KB.html

P.S. Chyby tam jsou, ale když to je improvizace, tak se tomu člověk hůře vyhne :roll:

P.S. Doufám že nedostanu stejnýho sprda jako twistující brácha :oops:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

http://www.edisk.cz/stahni/75686/hm.mp3_3.41MB.html tak tady to je .... Vikicek -> Neboj , strevo jsem tady jenom ja :D
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

vikicek-no vida,ani to není pitomý...celkem je dobře,že ses nepouštěl dál než zvládneš a řekl bych,že jr tam sadička...ta první :wink:

Brácha-no vidíš to,už to není ta příšernoust s vyjícím psem v pozadí jako minule :lol: jenom bych se ještě nepoštěl do bendů-ty vážně trhaj uši a stejně je ještě na ně čas...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Máš pravdu, nešel jsem přes hranu, ale snažil jsem se, aby se to dalo poslouchat aspoň trochu :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Brother, dá se :-) ty bendy sice budeš muset trénovat, ale místy to znělo vcelku solidně

Vikicek - Ten základ tam je :-) já po době kterou ty hraješ takové sóla hrát neuměl, vůbec jsem k tomu ani neměl ambice, za to máš u mě plus
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Dark: No hele, ono to není žádnej zázrak, je to na pár tónech v rozmezí 3-4 pražců, takže tak :wink: ... ale díky :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

pavel68 píše:vikicek-no vida,ani to není pitomý...celkem je dobře,že ses nepouštěl dál než zvládneš a řekl bych,že jr tam sadička...ta první :wink:

Brácha-no vidíš to,už to není ta příšernoust s vyjícím psem v pozadí jako minule :lol: jenom bych se ještě nepoštěl do bendů-ty vážně trhaj uši a stejně je ještě na ně čas...
Díky , na ty bendy uz me upozornovalo více lidí , ale od té doby už se to zlepšilo , stejně mě mrzí , že za těch 10 měsíců nejsem schopný naslouchat ....většinou si všimnu ze jsem falešný až si to znova poslechnu ... PS tady je nekde i druhy jamtrack? .. kde?
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Další track

Příspěvek od pupack »

Našel jsem pěknou rockovou baladu holt sem na ty pomalejší věci rychlost se zatím nedostavila :) Takže kdo chce zkuste:

backing je tady:
http://www.bar-kruh.cz/pupack/rock_ballad.mp3

moje dílo tady http://www.youtube.com/watch?v=nhPQlIx1TsQ

(nechtělo se mi z toho uz vysekavat audio tak sem dal odkaz na komplet zaznam s videem)

a do mě :) pořád se nemůžu zbavit falešných bendů a zjistil sem další věc. a taky se mi motaj prsty ve vejškách kde už je hmatník fakt malej :) a prostě to netrefuju jak chci, snad to taky dorazí časem :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Falesne bendy nebudou az takovy problem, jako spis ne zcela dobra znalost hmatniku jako takoveho a tim padem i spatne predvidani nasledujici funkce. Hodne hraj a HLAVNE hodne poslouchej abys byl schopen anticipovat [predjimat] nasledujici akord a tim padem i zahrat do daneho akordu spravny ton.
Tak mnoho zdaru a drzim palce
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“