Jam Session

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já to nenehrával.

1) při nahrávání to mrvim
2) mam malou sestru co už šla spát
3) nepotřebuju vám předvádět co jsem zač
4) kdo to chce vidět tak v praze 10,5.2008 v modrý opici
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

*Twisted.Brother* píše:Pupack - rozhodně se neurazím ... Jsem prostě pi*a :lol: ty jo , toto mě štve , nerozumím tomu , pokouším se hrát podle sluchu , nejde to , ale proč .... Je taky možné ,že ten dojem že jsem falešný , dělá moje kytara , za 12 pražcem mám dost rozjeté pražce , celkove se blbě hraje .. .mno :(
no zakladem je porozumet stupnicim. To jest poku je ta skladba v C nebo Am tak musis vedet ktery tony muzes mackat. Kdyz to nevis tak mackas falesny tony. Kdyz to vis tak po nich litas a na tech spravnych tonech improvizujes. Doporucuju knihu Rockova Kytara I. z te jsem se naucil pentatoniku, tedy základní kostru kterou je potreba znat. Jsou to takovy tony po kterych bezpecne muzes litat aby to neznelo falesne. Casem pak clovek dojde k dalsim tonum, ktere jsou "bezpecne", stupnic je mraky. Ale muj nazor je, ze dokud nebudes vedet hranicni tony jednotlivych boxu pentatoniky nemuzes improvizovat bez falesnych tonu. Chtel jsem ti najit neco na netu ale bohuzel kloudne popsanou tuhle problematiku jsem nikde nenasel. Proto doporucuju tu literaturu nebo kamose hrace ktery ti to vysvetli. Ahoooj
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Takze:
Pupack: pekny, ten presladlej backing neni spatnej. Je slyset jak na sobe makas super.
pavel68: hele tobe tu nic mastit nebudu, ty vis jak na tom ses a nemas zapotrebi abych ti tu masturboval ego :o) Mas to jako vzdy v poradku.
vikicek: tech falesnejch bendu tam byli o trosku vice, ale mas pravdu ze to v 45 je uplne out. Jinak jako vubec to neni spatny. A je pravda ze improvizovat solo tri a vice minut neni zase zadna sranda..
Twisted: cece, spatenka, zacni u naladeni kytary, k tomudle bohuzel nemam co hezkyho rict. Proste cvic.
Red Bull
PříspěvekZaslal: čt duben 24, 2008 8:31 pm Předmět:
Já to nenehrával.

1) při nahrávání to mrvim
2) mam malou sestru co už šla spát
3) nepotřebuju vám předvádět co jsem zač
4) kdo to chce vidět tak v praze 10,5.2008 v modrý opici

Vymluvy, ses v Jam sessionu, tzn. ukaz co hrajes a nebo nekecej :o)
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Jimatore,díky za zhodnocení, ale já tam žádný jiný bendy neměl :D :D
Jestli myslíš to v 0:24, tak to je chybnej tón, to neni bend :wink:
Jimator píše: Vymluvy, ses v Jam sessionu, tzn. ukaz co hrajes a nebo nekecej :o)
Přesně tak, je to sice hezký že by tě Pavel pochválil ale je nám to tak maximálně na utření zadku když nám nic neukážeš :P
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Pupack .... Ja teorii chapu , me ale stve to , ze po 4 letech zusky a roku kytary nejsem schopny rozeznat falesne a nefalesne tony? Resp. ToninU?
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Bude to asi v tvých uších
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

moje rocková balada : ( pár falešnejch bendů, ale to jo pro větší napětí v písničce :lol: )

http://www.edisk.cz/stahni/48449/greeg_ ... .54MB.html
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Tak a jde se na to :
vikicek-no vidíš,už se to pomalu začíná rýsovati...Hele,dám ti důležitou radu,vlastně je pro všechny kluky,který se sólama začínají,ale i ti pokročilejší to možná trkne:-než nastartuješ máňu k nahrávání na wostro,pouštěj si ten track a zkus si to budoucí sólo v duchu zpívat.Pak si ty tóny najdi...a je to venku :wink:

Brother-kámo já už nevím co s tebou...4 roky na zušce,rok mačkáš elekt. a seš mimo o parník...s tebou bude šichta největší a nejtvrdší.Nalaď máňu,a zkus to znova podle návodu,kterej visí o kousek vejš.Hlavně to nepřestat zkoušet a znova a znova.Pupack ti dal dobrej návod-tak do toho :idea:

Greeg-fajne.Toho delaye mohlo býti méně,ale jinak líbí.Jenom sem tě vyčápl,jak na několika místech /dle mejch blatouchů/ zbytečně utíkáš ze zajímavýho tónu.Navnedíš,už čekám kam to rozvineš a ty si zdrhneš jinam a necháš to téma nedokončený :lol: Pusť si to a trkne tě to samotnýho :wink:

Dark-zmiňovaná libůstka je bend s tapem,jedno píchnutí a tím,že vibrato robíš tapem-panimáješ?V tomto případku bend na G struně na 12,z G do A,tapneš na 15 (C) a tamtéž vibruješ.Pak už jenom vychytat vhodnou chvilku,kdy se do zmíněného píchance pustit-zda po,nebo ještě během bendu...
Zvuk- e e,zatím ještě odhaluji možnosti Mikrouše,tohle je dle něj simulace Marshall JMP1987 :lol: ,zajímavý je,že mě nebaví cvičit na jinej zkresjenej,než simulaci Messy,která je při volume na 12ti hodinách perádní,ale v nahrávce zní jako šílící zubař,zatím co jak Mars. tak Vox AC-30TB /brit.comb./,které jsem použil předminule jsou libovoučký :twisted:

Cejtím dílčí zlepšení...taky zvukař ve studiu "doupě u starého Psa" mi celkem dává zahulit.../Junior/.Posledně mi vzal až 6tou nahrávku s tím,že nej byla stejně ta první,kterou jsem smáznul.Ovšem když se měly role vyměnit,alibisticky zdrhnul za svými kosočtverci-stejně jako dnes :roll:

Bulle...no coment :roll: to seš takovej ješita?Dělej,jak myslíš :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Śakra Pavle ja pokud nenatocis video nebudu spat :lol: ...fakt ses trida :!:
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Martin656 píše:Śakra Pavle ja pokud nenatocis video nebudu spat :lol: ...fakt ses trida :!:
Zkusím se poptat po známejch když nedáš pokoj :lol: :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Greegu, hezký... techniku máš vytříbenou :-) i ten delay se mi tam líbil, bylo to osvěžující

pavle, trik pochopen :-)

zkusím dneska zmastit svoje
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

http://www.box.net/shared/c600jgewc4

tu to je... zapojil jsem i novou vychytávku na Z-4ce - rozpínání HB

kdyby vás to nudilo, máte smůlu :D

edit: jo, místy jsem dost mimo
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Má to vůbec cenu ?
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Dark-no jo mimózy tam jsou.Ale líbí se mi,jak jsi to pojal.Úplně jinak než zbytek světa-hlavně zvukem a pohráním si z delayem...Jen by sis měl dát víc záležet,pojďme se domluvit,že nebudeme pouštět hned první verzi.Každej ať to pořádně vymazlí :wink:

Brother-jasně že to MÁ CENU :!: Splín hoď do kanálu a makej :wink:

Líbí se mi,jak se kluci zlepšujou-to je celý,o co mi šlo :twisted:
Kdyby si někdo myslel,že ne-ať si pustí první verze a porovná je s nynějšíma...vikíček...etc. :idea:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Nerozumim tomu , jakto, ze neslysim ze jsem falesny ... musite mi rict co konkretne je spatne
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Prostě to zní jako tahání kocoura za ocas...představ si když někdo hraje falešně na housle, tak uplně stejný to je...nebo si pust moji nahrávku a jestli ti ten nepovedenej bend v 0:43 neutrhne uši, nebo ti nebude znít přinejmenším divně, tak pak už nevim :shock:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Dík, Pavle... ok, příště to nebudu nechávat tak syrové... každý den není posvícení jako u toho A rocku, kdy jsem vzal, nahrál a bylo :D

twiste, taky nevím... zkus co radí vikicek a ozvi se
Frostys

Příspěvek od Frostys »

*Twisted.Brother* píše:Nerozumim tomu , jakto, ze neslysim ze jsem falesny ... musite mi rict co konkretne je spatne
Při poslouchání té tvoji poslední nahrávky to ale slyšíš doufám? :D
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

*Twisted.Brother* píše:Nerozumim tomu , jakto, ze neslysim ze jsem falesny ... musite mi rict co konkretne je spatne
jestli neslysis ze hrajes falesne tony, tak je pak problem uplne jinde a je jednoduchej. Nemas hudebni sluch. S tim se bohuzel nic nenadela, kazdy ma neco, nejaky nadani... Ale ja bych spis sazel na to, ze nemas ani paru o te teorii jak jsem psal. Soudim to i podle tvych jinych dotazu obecne. Opravdu porid si knihu Rockova kytara I. ci II. ke koupeni je treba na muzikus.cz ahoooj
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to Greeg tak jsem si poslechl Tvou nahravku a moc se mi líbí. Teda mohlo by tam bejt vic delsich hratek s jednim tonem, takový ty tááhla ten tvuj zvuk po tom primo volal jak by krasne zpival :) na misto nekterych "běhů" ale i tak parada. Chtel jsem jen zeptat, moc se mi líbí i ten zvuk resp. jeho kvalita. Jakou cestou nahráváš? Díky za odpoved ahoooj
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“