single humbucker na strata?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

single humbucker na strata?

Příspěvek od pupack »

ahoj potreboval bych poradit. mam squier by fender strat standard 3x singl. chtel bych se zeptat na zkusenosti s humbuckery velikosti singlu. Ale jedno specifikum, chtel bych ho ke krku, ponevadz se zaroven nechci vzdat "fender" zvuku u kobylky. co vy na to? chtel bych silny signal na sóla / lepsi sustain pri zkresleni. diky za rady.

jejda sem pouzil blbej topic, prosim o presun do hardware diky :))

\\Smrťokvítek: přesunuto :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Myslíš hot rail? je to řešení,ale zvuk jako typickej humbucker stejnak nemá,myslim že by bylo lepší vzít si dlátko,či frézu,trochu rozšírit žlábek na singl a dát tam normální humbucker,akorát by sis ještě musel poupravit pickguard...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Drobák píše:Myslíš hot rail? je to řešení,ale zvuk jako typickej humbucker stejnak nemá,myslim že by bylo lepší vzít si dlátko,či frézu,trochu rozšírit žlábek na singl a dát tam normální humbucker,akorát by sis ještě musel poupravit pickguard...
jojo tohle sem nechtel slyset :D popremyslim o tom kazdopadne diky
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jak říkám,Hot rails je možnost,ale je to jenom kompromis,humbucker ti to nenahradí,nejenom že to HB bude znít líp,ale taky ta kytara bude vypadat dle mého líp...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Já bych do toho nevrtal , prece jenom strat je strat , navíc , kdyby chteli Ironi lepsi zvuk proc by si nekoupily kytaru s velkym HB ? :wink: premyslej neco na tom bude
Drobák

Příspěvek od Drobák »

*Twisted.Brother* píše:Já bych do toho nevrtal , prece jenom strat je strat , navíc , kdyby chteli Ironi lepsi zvuk proc by si nekoupily kytaru s velkym HB ? :wink: premyslej neco na tom bude
protože ironi maj singly tak za 8000 takový mít tak si taky neberu HB....
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

ne ... maji prave tady ty hambuckry ve velikosti singlu :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

tak to jsem nevěděl,ale zajímalo by mě kolik za ně dali,jestli maj HR tak jeden tak za 4000,zajímalo by mě spíš kolik by do toho pupack chtěl dát?
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no ja jsem premyslel o seymour duncan ktery by vysel taky na 2500-2900 je jich mraky i od dimarzia. prevrtavani kytary do toho bych opravdu nesel. jde taky o to ze ted tam mam snimace v hodnote par supek, proste stock od squiera takze ta zmena by tam mela byt znat. chtel jsem slyset jestli ma nekdo konkretne zkusenost se single coil humbeckerem u krku tot vse :) hodne o tom premyslim, preci jen single snimace nemaj takovou silu na zpevna sola.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Muzu doporucit..vymenu za jakykoliv znackovy snimac pocitis na 100%..stock singly ve Squierech nestoji vubec za nic..vali se mi doma Distortion Rails od RM, tak kdybys chtel, tak napis :)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

naperho tam a nad ničim nepřemyšlej :)
jestli maš nějakou solidní aparaturu tak to pocitíš dost ten rozdil:)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ok diky chlapi, jeste neco dosetrim a du do toho, posledni dva prispevky me presvedcily :))ostatne snimac muze putovat na pripadnou dalsi kejtru v budoucnu takze se urcite neztrati..
Drobák

Příspěvek od Drobák »

to určitě,snímač je investice,kdykoliv ho můžeš dát do jiný kejtry nebo prodat....
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Sorry za spam, ale todle by byla bomba :
3x EMG SA snímače - komplet pickguard
Aktivní snímače EMG SA na pickguardu pro Fender Stratocaster. Komplet – 3x single EMG SA, přepínač, jack, bateriový kontakt atd…originální set.
Používá David Gilmour-Pink floyd, Steve Lukather-TOTO…
Výborná sada, silnější výstup a přitom pestrost a pronikavost sinlge snímačů. Udělá výborný zvuk i z levné kytary.
Původní cena 11000,- Cena nyní 5800,-
Tel.: 777698568

Je to z hudebníhobazaru.cz , ale beztak už to bude prodaný. Ale zkusit to mužeš
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

RJ píše:Sorry za spam, ale todle by byla bomba :
3x EMG SA snímače - komplet pickguard
Aktivní snímače EMG SA na pickguardu pro Fender Stratocaster. Komplet – 3x single EMG SA, přepínač, jack, bateriový kontakt atd…originální set.
Používá David Gilmour-Pink floyd, Steve Lukather-TOTO…
Výborná sada, silnější výstup a přitom pestrost a pronikavost sinlge snímačů. Udělá výborný zvuk i z levné kytary.
Původní cena 11000,- Cena nyní 5800,-
Tel.: 777698568

Je to z hudebníhobazaru.cz , ale beztak už to bude prodaný. Ale zkusit to mužeš
:) to uz je na me moc ranec ale dikec za tip :)) mrknu se obecne i po tech EMG samostatne
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: single humbucker na strata?

Příspěvek od Kinx »

poradil by nekdo kobylkovej HB o velikosti singlu se zvyraznenyma basama? idealne alnico (neni podminkou) a vyssi vystup. mam na stratu s kobylkovym singlem problem, ze ten zvuk je proste dost tenkej - ostatni snimace jsou ok, ale ke kobyle to chce neco vic tlustyho. Na Higain je to takhle sice velka vyhoda kvuli citelnosti, ale na to tu kytaru zrovna nepouzivam :)¨

EDIT: docela me zaujal dimarzio BC1, ma nekdo zkusenost?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ToneZone, SuperDistortion...ony ty Dimarzia mi přijdou, že mají mohutnější basy než třeba Duncany
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Mám SuperDistortion S. Super na higain, ale nic jiného v podstatě neumí. S čistým zvukem se rozluč. Navíc je hooodně temný, asi by chtěl 500k poťáky. Veliký kontrast oproti singlům, hlavně se mi nelíbí, že můj kobylkový snímač je temnější než krkový(a to tam mám Injector neck). Šel bych cestou Virtual Solo / Injector. Ty jsou přesně na tohle dělané, vyřešit problém uječené tenoučké první polohy ale zároveň ještě zachovávají charakter Strata.
Anebo na bazaru je RM VV Rails, proč ho nezkusit.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

diky za tipy, ted tam mam G1SHO40 od pana Slapaka (SBS electronic, http://www.electrosonic.szm.com/html/str1.htm), ten Corgan asi bude jeste silnejsi. zbytek snimacu jsou noiseless od stejneho vyrobce a s tema jsem spokojeny, akorat ten kobylkac je proste nejakej tenkej. dneska se mi to zrovna ve studiu pri nahravani fuzzu osvedcilo, je ji proste nejvic rozumet :)) ale asi bych to byval ozelel (pripadne si udelal na jeden potak nejaky rozpinani).
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“