dilema (3 lampy)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

dilema (3 lampy)

Příspěvek od Cita »

Gibson Les Paul Standard 2002
FOKUS Floyd Rose IB 1
amp: doma-CRATE FW 15R
zkusebna-IMG GAT 1250R 50w lampa
Marshall Jackhammer
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

jasná volba IMG :wink: má skvělý lampový zvuk, VK taky není špatné, dá se na tom natočit dobrý zvuk(po výměně repro) k tomu Voxu se, bohužel nemohu vyjádřit, nehrál, neslyšel

já bych bez diskuzí šel do toho IMG, nicméně, každý ma svoje uši a každý má ten svůj zvuk jiný, záleží na tobě
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

VOX je hybrid, neni to celolampa, navic je to amp-modellingovy kombo... Takze zalezi na tom, jestli chces mit moznost natocit na tom milion digitalnich zvuku nebo chces mit jeden poradnej lampovej :wink:
IMG si nepochopitelne drzi cenu nahore, VK se da sehnat pod 11 tisic...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus

Příspěvek od Cita »

diky za odpovedi... :) pokud ma jeste nekdo nejake zkusenosti rad si je prectu :)
FOKUS Floyd Rose IB 1
Marshall Jackhammer
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Za ty prachy si kup radsi Orange Tiny Terror a budes o moc spokojenejsi nez s takovymahle zesiky bez ksichtu..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

jonas1 píše:Za ty prachy si kup radsi Orange Tiny Terror a budes o moc spokojenejsi nez s takovymahle zesiky bez ksichtu..
A hrat bude pres bednicky u kompu? Nezapomen, ze aby Tiny Terror hral, tak musi mit taky dobry repro. A rict, ze VK je bez ksichtu, je pekna blbost, ma svuj celkem charakteristicky zvuk... Nemusi se libit kazdymu, ale rozhodne ksicht ma. Zacinam premyslet, jestli jsi VK vubec nekdy slysel, protoze takovyhle prohlaseni je donebevolajici...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Prijde mi to jako klasicka Peaveyovina - ani tak, ani tak..proste bez ksichtu (a jeste k tomu hrozne nevzhledny), neco na zpusob Classica, kterej uz se mi teda libi vic ve verzi 2x12 a ten trubkovitej nadech zvuku to ma kupodivu taky:)
Jinak pro zacinajiciho metalistu to bude urcite dobry - lampovy, levny a vykonny..ja bych se ale za ty penize spokojil s Tiny Terrorem, ktery diky silnejsi korune vyjde pri nakupu z Anglie na necelych 10k a za ty 3k bych vzal provizorni box 1-2x12":)
afektband

Příspěvek od afektband »

jonas1 píše:Prijde mi to jako klasicka Peaveyovina - ani tak, ani tak..proste bez ksichtu (a jeste k tomu hrozne nevzhledny), neco na zpusob Classica, kterej uz se mi teda libi vic ve verzi 2x12 a ten trubkovitej nadech zvuku to ma kupodivu taky:)
Jinak pro zacinajiciho metalistu to bude urcite dobry - lampovy, levny a vykonny..ja bych se ale za ty penize spokojil s Tiny Terrorem, ktery diky silnejsi korune vyjde pri nakupu z Anglie na necelych 10k a za ty 3k bych vzal provizorni box 1-2x12":)
Si teda vůbec nejsem jistej, jestli tiny terror je to pravý pro metal. Navíc pochybuju, že by se to Citovi chtělo objednávat někdy ze zahraničí, u celolampy je to dost risk. Další věc je ta "provizorní bedna". Za tři tisíce seženeš možná tak reprák, když budu počítat třeba V30 tak ta stojí 2,5 a na bednu zbude 500, což myslim že se nedá, aby to trochu vypadalo. Takže za mě Valveking.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

TT stačí nakopnout mírně boosterem a hraje metal jak ďas... http://youtube.com/watch?v=9MpZoWsFlJQ ... :idea:
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
afektband

Příspěvek od afektband »

kotyzji píše:TT stačí nakopnout mírně boosterem a hraje metal jak ďas... http://youtube.com/watch?v=9MpZoWsFlJQ ... :idea:
Jo, ale boostery nerostou na stromech, takže to jsou další výdaje navíc. A na bednu by už nebylo.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

afektband píše:
kotyzji píše:TT stačí nakopnout mírně boosterem a hraje metal jak ďas... http://youtube.com/watch?v=9MpZoWsFlJQ ... :idea:
Jo, ale boostery nerostou na stromech, takže to jsou další výdaje navíc. A na bednu by už nebylo.
Ale pořád lepší připlatit na booster než ušetřit na VKčku :D
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
afektband

Příspěvek od afektband »

kotyzji píše:
afektband píše:
Ale pořád lepší připlatit na booster než ušetřit na VKčku :D
Na VK tuty zvuky vytvoříš v pohodě i bez boosteru. Navíc má větší výkon, takže uplně v pohodě na koncerty.

kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Ehm...a co kvalita zvuku? Ne, nebudu se hádat, mám na VK svuj názor...slyšel jsem ho a to mi stačilo, jen je už trapný jak si každej kdo ho má (tady každej druhej) přihřejvá polívčičku...
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
afektband

Příspěvek od afektband »

kotyzji píše:Ehm...a co kvalita zvuku? Ne, nebudu se hádat, mám na VK svuj názor...slyšel jsem ho a to mi stačilo, jen je už trapný jak si každej kdo ho má (tady každej druhej) přihřejvá polívčičku...
Jak chceš porovnávat kvalitu zvuku? Dají se porovnávat charaktery, ale to už je na každým, jak se mu co líbí.

kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Jo, myslim, že kvalita zvuku a zpracování u TT je lepší než u VK.
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

micro amp je teď na bazáči za 1700... Jo ale booster je polovodičovej, takže už to nebude uplně celolampový ale 1. stupeň preampu bude polovodič.... zkreslovat ale bude lampa
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

kotyzji píše:Jo, myslim, že kvalita zvuku a zpracování u TT je lepší než u VK.
To mi vysvětli, co si představuješ pod pojmem kvalita zvuku. Obě jsou to celolampy, takže zvuk je kvalitní u obou. Zpracování řešit nebudu, ale na velvekingovi jsem ještě nezaznaenal ani jeden málo dotaženej šroub, nebo že by něco chrastilo, drnčelo nebo tak.

kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Kvalita zvuku je to, co chybí VKčku :D ...prostě ten zvuk z TT je mnohem "lampovější" než z VK...class A vs. pseudo class A/B ? Ehm ehm...
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Chápu, že si nechceš s**t do vlastního hnízda, ale VK prostě není dobrej aparát. Lampa za takový prachy, muselo se na něčem ušetřit....
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"

Příspěvek od Cita »

kdyz se nemuzes rozhodnout mezi 2 rozhodni se pro treti :lol: byl sem se podvat na toho GATA a je to parada mne se moc libi takze mam asik vyreseno... o VK s vymenenym reprakem sem taky uvazoval ale konec koncu vyjde to nastejno cenove....

ten TT by taky nemusel byt spatny ale moc si nejsem jistej tim vykonem a hlavne je to ze zahranici... poslat si to to jeste mozna ale pripadne to posilat na reklamaci...... :lol:
FOKUS Floyd Rose IB 1
Marshall Jackhammer
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“