boss ODB-3 nebo zoom b2

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
852563
Kontaktovat uživatele:

boss ODB-3 nebo zoom b2

Příspěvek od 852563 »

co myslíte , mám investovat rači do jednotliveho efetku boss nebo vzít multiefekt od zoom. protože sem slyšel že zomm je tak maximalně domací cvičení...díky

Aivn86//přesunuto do správné sekce :-)
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Tak tohle je hoooodně zajímavá otázka. To je jako by ses ptal. Co je lepší? kvantita nebo kvalita....
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Pepe má pravdu. Výhoda multiefektu je v tom, že má těch efektů spoustu a když je člověk začátečník a neví ještě co vlastně hledá tak je lepší multiefekt. Kde si najde to co chtěl a potom si kdyžtak koupí krabičku jenom s tímhle efektem, protože tam je kvalita rozhodně mnohem vyšší.

Takže pokud víš, že chceš pouze tehnle jeden efekt od Bosse tak si raději vem ten.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

beru bossa :D
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Hele a co přesně hraješ za styl? Myslim, že zkreslená basa má uplatnění tak v nějakým crossoveru. Taky jsem se po Bossovi koukal ale pak jsem zjistil, že by mi ten zvuk nevyhovoval. Nakonec jsem si koupil ZOOM B2, ale ne kvůli efektům, ale kvůli bubeníkovi a ladičce. Ty efekty tam jsou spíš na vyblbnutí, ale použitelnost minimální. To se ale dočteš v kterejkoli diskuzi na tohle téma.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Taky jsem si koupil Digitech BP 50 a v použil jsem ho jenom jako bubeníka a ladičku. Ty efekty na basu mají malé uplatnění.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

já bych to chtěl na solíčka a take blbustky na hraní do kapely asi ne jen na domací vyblbnutí
Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Multiefekt má v sobě hodně zvuků, ale myslím ež se mnou budete souhlasit, že kvůli kvalitě je obvykle kterýkoli z nich těžce prosaditelný v kapele. Toho Bosse doporučuju, mám ho :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

KIWI píše:Multiefekt má v sobě hodně zvuků, ale myslím ež se mnou budete souhlasit, že kvůli kvalitě je obvykle kterýkoli z nich těžce prosaditelný v kapele. Toho Bosse doporučuju, mám ho :)
šak právě proto , pry to děla neplechu ve vyších hlasitostech ty levnější multiefekty...
Obrázek
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

852563 píše:
KIWI píše:Multiefekt má v sobě hodně zvuků, ale myslím ež se mnou budete souhlasit, že kvůli kvalitě je obvykle kterýkoli z nich těžce prosaditelný v kapele. Toho Bosse doporučuju, mám ho :)
šak právě proto , pry to děla neplechu ve vyších hlasitostech ty levnější multiefekty...
Ono to dělá neplechu tak nejak ve všem :), ale třeba ty simulace apců se mi tam docela líběj. I nějaký ty modulační efekty jsou poslouchatelný. Na podium bych s tim ale nevlez. Max to někdy brávám do zkušebny.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jako pokdu bych měl mít multiefekt na domácí blbnutí - zkoušení efektů a ty simulace boxů tak, tak klidně, ale fakt použitelnost v kapele je malá...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Cliff

Příspěvek od Cliff »

na vyblbnuti je super Wah pedal :D
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
cenda

Příspěvek od cenda »

já vim že je to OT ale nechci kvůli blbosti zakládat nový téma... potřeboval bych efekt kterej mi tu basu zjemní do vybrnkávaček aby nebyla tak průrazná (a trochu se ty tony "slévaly") doufam že mi rozumíte :) kterej by to mohl umět... doufam že tu nebude na debilní otázku blbá odpověď :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

cenda píše:já vim že je to OT ale nechci kvůli blbosti zakládat nový téma... potřeboval bych efekt kterej mi tu basu zjemní do vybrnkávaček aby nebyla tak průrazná (a trochu se ty tony "slévaly") doufam že mi rozumíte :) kterej by to mohl umět... doufam že tu nebude na debilní otázku blbá odpověď :D
zkus chorus :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

KIWI bych se chtěl zeptat jestli ten odb-3 využiješ i na zkoušce a tak a jestli moc nesplyva s kytarou?
Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

852563 píše:KIWI bych se chtěl zeptat jestli ten odb-3 využiješ i na zkoušce a tak a jestli moc nesplyva s kytarou?
Právě že smy máem jednu yktaru zkrelsenou, tkaže s kytarou samozřejěm splývá a tudíž efekt nemá v MOJI kapele moc využití, obča se dá na nějaky riffy a tak...já ho doporučoval z hlediska kvality (až na ten hroznej šum), ne zheldiska využitelnosti :)

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

cenda píše:já vim že je to OT ale nechci kvůli blbosti zakládat nový téma... potřeboval bych efekt kterej mi tu basu zjemní do vybrnkávaček aby nebyla tak průrazná (a trochu se ty tony "slévaly") doufam že mi rozumíte :) kterej by to mohl umět... doufam že tu nebude na debilní otázku blbá odpověď :D
Možná bych zkusil nesahat hned po efektu, ale změnit rejstřík při hře na base. Tzn. že pravou ruku kterou vybrnákávš odsuneš od snímačů někam ke krku, klidně až nad něj. Pak tóny přestanou být tak ostré a dosáhneš toho co chceš...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

aivn86 píše:
Možná bych zkusil nesahat hned po efektu, ale změnit rejstřík při hře na base. Tzn. že pravou ruku kterou vybrnákávš odsuneš od snímačů někam ke krku, klidně až nad něj. Pak tóny přestanou být tak ostré a dosáhneš toho co chceš...
Naprosto souhlasím, navíc kombinaci čistě krkovým snímačem je to pěkná lahoda, často používám.

852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

asi vemu rači kompresor nebo chorus ja nevím
Obrázek
Hansen

Příspěvek od Hansen »

852563 píše:asi vemu rači kompresor nebo chorus ja nevím
dobre rozhodnuti :p zalezi na tom jakou hrajes hudbu, kompresor je hodne pouzitelnej ale ja osobne, ikdyz nejsem basak bych vyzkousel jeste octaver. Nas basak to pouziva (vcetne komresoru docela casto, jeste ma automaticky wah) a zvuk to ma hodne dobrej.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“