Volume na sóla

Pedály, multiefekty, procesory, ...
freelancer02

Volume na sóla

Příspěvek od freelancer02 »

Cawec. Resim ted v kapele takovej problemek, tak doufam ze se úspěšně pospolu dobereme ke zdárnému konci. Mám kombo CRATE 65W a v kapele casto pouzivam 3.kanál(solo). Jsme v kapele dva kytaristi, takze mam volume tak abychom byli zhruba nastejno, ale kdyz potrebuju hrat solo, tak je to prave kvůli tomu dost nevýrazný, jak jsme stejně nahlas a sólo zaniká. Tak potřebuju poradit, jestli je nějakej čistě "Volume boost" :D i když pochybuju že někdo dělá čistě klasický volume zesilovač. Ale přece jestli něco takovýho je tak prosím poradit. Líbí se mi totiž zvuk toho komba, takže do toho nechci cpát zbytečně nějaký krabky, spíš jen zesílit ten zvuk. Děkuju ze dlouuuuuhé čtení a radu;-) Díky moc
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tři možnosti:

a) klasický booster
b) volume pedál
c) ekvalizér

Můžeš si vybrat, co by ti nejvíc sedělo... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
freelancer02

já právě mám pocit že sem někde tady na fóru čet že ten volume pedál nezesiluje, ale jen umí zeslabit a udělat "náběh" od ticha na tu hlasitost co je na kombu...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tady, si myslím, záleží na modelu... Jinak jde o to, že u volume-pedálu bude jakejkoli postupnej náběh a nebude to ono... Pokud bych ti mohl radit, bral bych ekvalizér, kde si můžeš klidně nastavit vlastní frekvence nebo je nechat v lajně a nastavit jen zesílení... Na bazaru se ted válí myslím 2 GE-7, což by se ti mohlo hodit, sám ho mám a super věc...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Souhlas, jako njlepší volba se mi zdá ten ekvalizér

Funkci nastavení minimálního volume některé volume pedály mají, ale záleží... pořádně to funguje až u těch opravdových volume pedálů, např u levných pedálů Bespeco je to úplně nanic :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
freelancer02

http://kytary.cz/electro-harmonix-nano- ... 18:0:0:6:0

a co třeba něco takovýho? :-) určitě kouknu po těch ekvalizérech, díky za tip.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tam nemáš možnost nastavení frekvencí...

nechtěl jsi měnit zvuk, ale např. když si na sóla trochu vytáhneš středy plus tu hlasitost, určitě se líp prosadí, než jenom s boosterem - ten ti přidá hlasitost a gain :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Linear booster by nemusel být špatný, ale nemáš tam mnoho možností nastvení, koukni po tomhle...

http://kytary.cz/boss-kytarovy-ekvalize ... 0:Boss:1:0

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

Na boss kašli, kup ehx graphic fuzz-6pásmový ekvalizér+dynamický fuzz(vypinatelný, takže může být zaplý jen ekvalizér), mám doma , super věc, ehx teď zlevnili na kytary.cz, stojí za to ho aspoň vyzkoušet, než hned koupit boss(ten koupíš vždy i na bazaru).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

EHX by taky vůbec nemusel být špatný...

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

no právě, doporučuji zkusit, i ten envelope fuzz mód je super, kreslí to podle síly úderu...dva v jednom+origo adaptér...akorát jsem koukal na cenu a zrovna tenhle efekt nezlevnili.
freelancer02

Tak jsem koukal na ten Graphic fuzz, vypadá dost solidně, ale zase cenově mi začíná trošku uskakovat. Na bazaru právě našel ten Ge-7 za 1400, jak říkal Nero, tohle je trochu výš. teď jsem si ho poslech na youtube a přijde mi že přidává zkreslení a překvapivě do fuzzu, když se jmenuje fuzz :D myslím že ten GE-7 by mi mohl stačit. čistě zesílit, možná upravit ty korekce, aby to mělo hezkou barvu, jinak mě to zkreslení komba vyhovuje...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pokud jde o čistou ekvalizaci a zesílení, ber ten GE za těch 1400, kdyžtak ozkoušíš a pošleš dál, moc na něm neproděláš, protože cenu neztráví rychle... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
freelancer02

Jestli mi pomůže zesílit zvuk tak si ho nechám :wink: půjdu do něj. Tak díky moc za pomoc. Zdar všichni
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Nero píše:Tři možnosti:

a) klasický booster
b) volume pedál
c) ekvalizér

Můžeš si vybrat, co by ti nejvíc sedělo... :wink:
volume pedál vyškrtni,,, ten je spíš na ztišování, na zhlasiťování pasáží dost nevhodný...
Ekvalizér.... s tím bych já nikdy nezvedal sílu signálu. sou tam rozonanční obvody co slouží k filtraci ftrekvecí enjako zesílení, podle mě to vždycky stojí zaprd
Booster.. ten ti pomůže asi nejvíc. Ale pokud máš dost velký zkreslení tak to taky nebude tak slavný jelikož už to bude buděný tak že te rozdíl na poznáš... na čistým je to ale zdvih jak prase.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

A úplně nejlepší je přepnout snímače s přednastaveným rozdílným volume. Na to je supr LP.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Lachim píše:A úplně nejlepší je přepnout snímače s přednastaveným rozdílným volume. Na to je supr LP.
Jo jo, to je super věc, problém je ale to, že měníš charakteristiku zvuku, takže pro některé účely (jako pouhé zesílení) to je nevhodné...

PetrPeter 1975 - 2008
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Ale právě na sólo je změna zvuku (třeba právě z krkového-doprovod na kobylkáč-sólo-ostřejší) přínos. Ale vždy to samo nejde. Záleží i na stylu hudby
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jasný.. tady to vyhrávání je důležitý... to rozhodně ale i tak to chce nějakj pedál aby se to dalo různě kombinovat.... třeba krční snímač je na některé doprovody a typy zkreslení naprosto nëvhodný. Když stáhneš volume tak přídeš částečně i o čitelnost etc.... já sóla kopu anhoru boostrem nebo fuzzem pokud to chci víc dirty. Poud chcu opravdovej brajgl tak obojím. ale jako čistě tahání sól přepínáním na kytaře bych nedoporučil... Mě příde vhodný an kytaře nastavit hlasitost když měníš uroveň zkrelsení ale né vyloženě na zdůraznění, na to to nepoužívám
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hlavně nevýhodou přepínání je jedna záležitost, která se ti může stát, pokud máš špatná přepínače... Jde o cvaknutí, které přepínač vyprodukuje... Navíc, pokud je vícecestný a chci jet z polohy krk do polohy kobyla, musím přjít víc poloh = více cvaknutí... :wink: Ale pokud máš dobrej switch, tak to neva...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“