Ma cenu pouzivat tranzistorovej efekt na lampe?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

qwer píše:kazdemu samozrejme sedne neco jineho, takze je blbost generalizovat...

neco ale generalizovat jde a to treba to, ze nove bossy jsou proste hrozne - takze musi clovek slozite shanet ty stare. doporucuju ebay, tam se ta krabka da koupit za velice dobre penize a kdyz se cloveku nelibi, tak se muze u nas se ziskem strelit... rozdil mezi dvacet let starymi krabickami made in japan a temi dnesnimi je obrovsky.
Souhlas, napriklad legendarni japonsky Boss CE-3 lze koupit bez problemu do 1500, vyjimecne i kolem tisicovky.
qwer píše:jinak je docela videt jak plati to dogma "jedine lampovy zvuk je to prave, bez krabicek, pekne pres aparat" mezi muzikanty.. myslim, ze muzikantu, kteri nevyuzivaji ani jednu krabicku na zkresleni a spolehaji se jen na svuj lampovy aparat, neni zcela jiste vetsina. takze bych si nemyslel, ze pokud clovek pred apec strci neco nelampoveho, tak je zvuk hned v haji... kazdy ma rad neco jineho, tak bych nechal obe varianty "zit".
Taktez souhlas. Ale s tim, kolik muzikantu nepouziva krabicky, bych byl opatrny, myslim, ze stale vetsina muzikantu kresli hlavou. Na druhou stranu neni to prilis podstatne, ze :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Maples píše:ale celkově si myslím, že Blues je dělanej hlavně na Fendery a kytary s HB jsou na něm děsně tvrdý, když se zkreslej.)
moje rec:) Po vsech experimentech s HB a SC jsem skoncil u P-90 :lol:
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Wohma: asi jsem to napsal blbě, nebo to tam vůbec není, ale je digitál špatnej i dobrej a zrovna ten boss co píšeš bude dobrej. Těma šumákama jsem mysle právě ty laciný.

K tomu G-Majoru.. měl jsem za to, že ten umí i zkreslení jako třena Line6 POD, přes kterýho hraje jeden kluk rovnou do mixu a má z toho zvuk jak prase. A to G jsem považoval za něco dobrýho. stejně jako GSP...
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

On G-Major je vlastně "jen" na modulační efekty... možná to není absolutní špička, ale podle mě jde o velice kvalitní produkt
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pulec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulec »

Ja som na dokreslenie málo výrazného skresleného kanálu lampovej hlavy zvolil lampový efekt Excellent Tubedriver (www.gerhat.com) a som spokojný... Navyše tranzistorovému aparátu dodá dynamiku a prieraznosť zvuku... 8)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“