JAK nainstalovat kryty na snímače
Pravidla fóra
JAK nainstalovat kryty na snímače
Kdesi tu už něco bylo, ale mě zajímá JAK je tam napájet ???? Mám doma 40w 75VA a 100VA pájčeku a zaboha se mi nedaří kryt "přišit" cínem k základně humbuckeru. Ty páječky nemají dostatečný výkon. Ale na netu jsem četl, že to lidi dělaj 40kama páječkama.
Tak se chci zeptat - nemá někdo zkušenost s nasazováním chromu na humbuckery ?
Tak se chci zeptat - nemá někdo zkušenost s nasazováním chromu na humbuckery ?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Moc to řešíš, normálně bych vzal tavící pistoly-tu na ty plastový tyčinky a po prdeli. Držet to bude.eugeene píše:no asi budu muset sehnat nějakou klempířskouAle fakt mě dostalo, že to někdo dokázal na pájet 40W. Jinak nastrčit to možu, ale do asi nebude držet
Snímač je už voskovanej, takže to jakoby přilepit dalším zavoskováním nechci.....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
A nebo ještě vynález tisíciletí-totiž izolepa...eugeene píše:jasně, to jsem taky myslel a asi to tak dopadne, ještě mě napadlo zkusit to tryskovym zapalovačemVim že tořešim, ale nechci zkurvit snímač a chci, aby to drželo
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
hele, nechci držkovat, ale správněj kryt na humbucker má bejt magneticky nevodivej, takže tohle odpadáJoey píše:Já sem sundal rámeček, vzal snímač do ruky, přiložil kryt před snímač a drb...byl tam...dyť tam sou magnety
bóóže
Naposledy upravil(a) eugeene dne 30.04.2008 22:07, celkem upraveno 1 x.
Re: JAK nainstalovat kryty na snímače
Během Velikonoc jsem dával na svoje černé Studio chromované krytky humbuckerů.
O nandání a sundání krytek, o vlivu na zvuk, o zavoskování krytek a o estetickém hledisku toho je na fóru hodně:
post65079.html?hilit=lze%20zakrytovat%2 ... 2d8#p65079
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... kryt%C3%A9
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... Dma%C4%8De
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/d ... 15203.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... Dma%C4%8De
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/t ... ADma%C4%8D
Přes soukromou zprávu jsem byl ale jedním členem fóra požádán, jestli bych z toho neudělal pár fotek. Netvrdím, že můj postup je zcela správný a jediný, ale někomu by mohl pomoci. Mminimálně tím, že se nejedná o nic složitého a někdo, kdo si netroufá třeba ani nastavit výšku snímače se nemusí obávat nějaké záludnosti.
Jediná záludnost je v tom, koupit správný rozměr krytu se správnou roztečí děr pro pólové nástavce snímače.
Rozteč krajních (mezi strunami E-e) pólových nástavců bývá různá. Co vím, tak Gibson dělá tři rozměry:
Gibson Vintage - 49,2 mm (1+15/16")
Gibson Modern - 52,4 mm (2+1/16")
PAF Reissue + 57 Classic - 50 mm (1+31/32")
U zmíněného Studia je u krku (neck) snímač 490R s roztečí 49,2 mm a u kobylky, resp. můstku (bridge) 498T s roztečí 52,4 mm.
V případě již zakoupeného krytu s jinou roztečí jsem četl na internetu něco o převrtání děr na větší průměr nebo o použití kulatého pilníku. No, nevím jak to bude vypadat, ale vzhlem k tomu, že nandání krytek je pro mě pouze estetické hledisko, tak bych tuto úpravu osobně nevolil.
Zavrhnul jsem různé plastové, měděné a železné kryty a koupil original Gibson z pochromované Nickel-silver slitiny, která údajně nejméně ovlivňuje magnetické pole druhých, zcela zakrytých pólových nástavců. Nejedná se o slitinu stříbra s niklem, ale o slitinu mědi a niklu. Ta by měla nejméně ovlivňovat elektromagnetické pole. Nickel-silver je anglické označení, v Čechách se setkáte s alpakou, bílou mosazí, niklovou mosazí nebo novým stříbrem.
Krytky jsem koupil tyto a tady - http://www.thomann.de/cz/gibson_pu_cove ... chrome.htm
http://www.thomann.de/cz/gibson_pu_cove ... chrome.htm

Nejprve je nutné sundat struny. U kobylky Tune-O-Matic však stačí je dostatečně uvolnit v ladících mechanikách a vyvléknout struník z upevňovacích šroubů v těle kytary. Doporučuji před sundáním struníku přichytit si struny třeba kapodastrem u prvního pražce. Zabráníte tím nechtěnému vyvléknutí strun z ladících mechanik.

Vytočení čtyř vrutů v rozích rámečku a vyndání i se snímačem.

Vyšroubování dvou šroubů které drží snímač v rámečku. O živelnosti hodně dlouhých pružinek snad nemusím psát a tak pozor na oči a hlavně abyste ty pružinky našli na druhé straně pokoje
Jinak už doporučuji položit si na kytaru dost silnou vrstvu třeba ručníků. Jednak proti mechanickému poškození topu kytary a proti tepelnému poškození (ukápnutí tekutého cínu nebo tavidla).
Samozřejmě že to jde s nasazenými rámečky, ale pro pohodlí práce je lepší je sundat

Před nasazením krytu na snímač doporučuji mechanicky zdrsnit styčné plochy pájení. Odstraní se tím chrom a případné zoxidované plochy, které by mohly ztížit přilnutí cínové pájky. Chrom na krytech je dost tvrdý a tak se mi osvědčila vrtačka a stopkový brusný váleček.
Kryt ke snímači stačí připájet na dvou místech, ve středu delší hrany. K tomu, aby ten kryt držel to stačí a potom si tím usnadníte práci, když budete chtít kryt třeba v budoucnu sundat.

Před nasazením krytu na snímač doporučuji trochu vyšroubovat pólové nástavce snímače. Lépe tak kryt vystředíte.

Páječku používám odporovou, hrotovou s výkonem 100 W. Transformátorovou pistolovou nemáte šanci to spájet kvůli velkému odvodu tepla jak základny snímače, tak krytky.

Toho cínu tam nemusí být moc, hlavně aby se cín krásně rozlil na obě pájené plochy a drželo to pohromadě.

Teď už jenom odstranit třeba lihem zbytky tavidla, našroubovat rámečky, snímače do kytary, struny a je hotovo.

O nandání a sundání krytek, o vlivu na zvuk, o zavoskování krytek a o estetickém hledisku toho je na fóru hodně:
post65079.html?hilit=lze%20zakrytovat%2 ... 2d8#p65079
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... kryt%C3%A9
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... Dma%C4%8De
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/d ... 15203.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... Dma%C4%8De
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/t ... ADma%C4%8D
Přes soukromou zprávu jsem byl ale jedním členem fóra požádán, jestli bych z toho neudělal pár fotek. Netvrdím, že můj postup je zcela správný a jediný, ale někomu by mohl pomoci. Mminimálně tím, že se nejedná o nic složitého a někdo, kdo si netroufá třeba ani nastavit výšku snímače se nemusí obávat nějaké záludnosti.
Jediná záludnost je v tom, koupit správný rozměr krytu se správnou roztečí děr pro pólové nástavce snímače.
Rozteč krajních (mezi strunami E-e) pólových nástavců bývá různá. Co vím, tak Gibson dělá tři rozměry:
Gibson Vintage - 49,2 mm (1+15/16")
Gibson Modern - 52,4 mm (2+1/16")
PAF Reissue + 57 Classic - 50 mm (1+31/32")
U zmíněného Studia je u krku (neck) snímač 490R s roztečí 49,2 mm a u kobylky, resp. můstku (bridge) 498T s roztečí 52,4 mm.
V případě již zakoupeného krytu s jinou roztečí jsem četl na internetu něco o převrtání děr na větší průměr nebo o použití kulatého pilníku. No, nevím jak to bude vypadat, ale vzhlem k tomu, že nandání krytek je pro mě pouze estetické hledisko, tak bych tuto úpravu osobně nevolil.
Zavrhnul jsem různé plastové, měděné a železné kryty a koupil original Gibson z pochromované Nickel-silver slitiny, která údajně nejméně ovlivňuje magnetické pole druhých, zcela zakrytých pólových nástavců. Nejedná se o slitinu stříbra s niklem, ale o slitinu mědi a niklu. Ta by měla nejméně ovlivňovat elektromagnetické pole. Nickel-silver je anglické označení, v Čechách se setkáte s alpakou, bílou mosazí, niklovou mosazí nebo novým stříbrem.
Krytky jsem koupil tyto a tady - http://www.thomann.de/cz/gibson_pu_cove ... chrome.htm
http://www.thomann.de/cz/gibson_pu_cove ... chrome.htm

Nejprve je nutné sundat struny. U kobylky Tune-O-Matic však stačí je dostatečně uvolnit v ladících mechanikách a vyvléknout struník z upevňovacích šroubů v těle kytary. Doporučuji před sundáním struníku přichytit si struny třeba kapodastrem u prvního pražce. Zabráníte tím nechtěnému vyvléknutí strun z ladících mechanik.

Vytočení čtyř vrutů v rozích rámečku a vyndání i se snímačem.

Vyšroubování dvou šroubů které drží snímač v rámečku. O živelnosti hodně dlouhých pružinek snad nemusím psát a tak pozor na oči a hlavně abyste ty pružinky našli na druhé straně pokoje
Jinak už doporučuji položit si na kytaru dost silnou vrstvu třeba ručníků. Jednak proti mechanickému poškození topu kytary a proti tepelnému poškození (ukápnutí tekutého cínu nebo tavidla).
Samozřejmě že to jde s nasazenými rámečky, ale pro pohodlí práce je lepší je sundat

Před nasazením krytu na snímač doporučuji mechanicky zdrsnit styčné plochy pájení. Odstraní se tím chrom a případné zoxidované plochy, které by mohly ztížit přilnutí cínové pájky. Chrom na krytech je dost tvrdý a tak se mi osvědčila vrtačka a stopkový brusný váleček.
Kryt ke snímači stačí připájet na dvou místech, ve středu delší hrany. K tomu, aby ten kryt držel to stačí a potom si tím usnadníte práci, když budete chtít kryt třeba v budoucnu sundat.

Před nasazením krytu na snímač doporučuji trochu vyšroubovat pólové nástavce snímače. Lépe tak kryt vystředíte.

Páječku používám odporovou, hrotovou s výkonem 100 W. Transformátorovou pistolovou nemáte šanci to spájet kvůli velkému odvodu tepla jak základny snímače, tak krytky.

Toho cínu tam nemusí být moc, hlavně aby se cín krásně rozlil na obě pájené plochy a drželo to pohromadě.

Teď už jenom odstranit třeba lihem zbytky tavidla, našroubovat rámečky, snímače do kytary, struny a je hotovo.

Já jsem teda úplný lajk, ale musí se kryt opravdu připájet na snímač, jestli ano tak proč?
Lze použít tyto kryty (co jsou v návodu) použít i na snímače 700T (kobylka), 650H (krk), AlNiCo V magnety?
A co jsou ty pólové nástavce a k čemu slouží?
Lze použít tyto kryty (co jsou v návodu) použít i na snímače 700T (kobylka), 650H (krk), AlNiCo V magnety?
A co jsou ty pólové nástavce a k čemu slouží?
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Díky za video to pomůže. Ale všiml jsem si, že když nasadí kryt tak ty šrouby nebo co to je jsou vystouplé a na snímáčích co mám ty šrouby nejsou skoro vůbec vystouplé? můžu je povyšroubovat nebo na co tam vůbec jsou?
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Tím měníš výšku těch částí, které snímají kmit struny, takže si nastavíš celkovou vzdálenost snímače od strun a navíc můžeš těmi šrouby měnit i vzdálenost pólových nádstavců pro každou strunu zvlášť.
Skervesen 4AP Custom Shop
A nemáte v plánu někdo oddělávat kryty ze snímačů?
Já osobně bych si chtěl sundat kryt z mého kobylkového wilkinsonu, ale bojím se aby něco nepo***
. Nevíte někde o nějakým obrázkovým návodu, nebo třeba videu?
Zkoušel jsem hledat, ale nic sem bohužel nenašel
. Díky za pomoc.
Tak už zase píšu, něco jsem nakonec našel. Chce ho chvilku měnit slova a nakonec z toho něco vyleze
. Takže pro ty co co hledali taky to sem přikládám
http://www.youtube.com/watch?v=5uBXid7Eq4A
Ještě jedna otázka. Když ten kryt oddělám, zajímalo by mě co pod ním naleznu (zebra, bílý, černý atd.) snímač je Wilkinson® Double Coil x 2 MWVC , kobylkový. Nemůžu nic najít
vždy jen zakrytovaný. Díky za pomoc.
Tak ten kryt se mě nakonec podařilo oddělat. Pájkou se ten cín ani nehl, tak sem vzal malej pilníček, snímač podložil kapesníky a brousil sem dokud sem ten cín z obou stran nedostal
, šlo to celkem dobře
. Opatrně jsem vysál snímač i prostory pro něj a bylo krásně čisto
. Vosk sem z tama nakonec opatrně sloupal nehtem ( snímač se nepoškrábal ) , vrátil zpátky do rámečku a bylo hotovo
. Zázrak mě pod krytem ale nečekal
byl tam obyč černej
snad příště. Zvuk teď je ostřejší, tóny jsou čitelnější a hlavně není jak pod dekou. Děkuji všem za pomoc. 
Tak už zase píšu, něco jsem nakonec našel. Chce ho chvilku měnit slova a nakonec z toho něco vyleze
http://www.youtube.com/watch?v=5uBXid7Eq4A
Ještě jedna otázka. Když ten kryt oddělám, zajímalo by mě co pod ním naleznu (zebra, bílý, černý atd.) snímač je Wilkinson® Double Coil x 2 MWVC , kobylkový. Nemůžu nic najít
Tak ten kryt se mě nakonec podařilo oddělat. Pájkou se ten cín ani nehl, tak sem vzal malej pilníček, snímač podložil kapesníky a brousil sem dokud sem ten cín z obou stran nedostal
Naposledy upravil(a) MilanT dne 3.12.2013 9:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
"Dělám hudbu pro sebe a pro ty, co ji chtějí poslouchat a líbí se jim. Komu se nelíbí, nemusí ji poslouchat." Thomas Matthew DeLonge.