Jak Cistit ???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Jak Cistit ???

Příspěvek od Ginie »

je chyba kdyz sem struny vycistil redidlem nebo ne ?.... byl na nich nakej hnusnej bordel
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Drobák

Příspěvek od Drobák »

těhlech threadu je tu milion...chyba to myslim neni,ale řekl bych že líh by byl lepší....proč ses nejdřív nezeptal a pak učinil?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já struny dneska, asi jako posté, čistil matčiným odlakovačem na nehty. Spolehlivě to vyčistí kdejakou špínu :lol: Co to dělá strunám je mi jedno. Kupuju Darco struny za kilčo a ikdybych koupil addárka za 200 tak mi do měsíce zčernají jak uhel a jsou hnusné matné, takže asi tak. Dávám jim co proto a nezdá se, že by jim to škodilo více, než můj korozivní pot :twisted:
Naposledy upravil(a) Demilich dne 28.04.2008 19:29, celkem upraveno 1 x.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

já mam struny vždy čistý....jinak odlakovač je vlstně ředěnej líh a jiný chemikálie,většinou aromatický,jako tea tree atd...
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

ja tam mam D,Arka , a prave taky nejak zacali cernat , jo a co je podle tebe redidlo ? ja bych rekl je v nem lih je :shock:
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jestli ses zastával odlakovače tak OK ale ten co mám tady já (respektive máma) tak to bych neřek :lol: Taková rychna, zlatej čistej líh :lol: Podle mě je to srágol jak cip :P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Kupte si za 129 čistič strun od Planet Waves (chm, koukam, že na kytarách.cz ho zrovna nemaj)
nebo tohle (hrozně to smrdí, ale lepší, než ředidlo)
http://kytary.cz/dunlop-cistic-strun-65 ... 15:0:0:1:0
no, a na tohle jsem slyšel snad jen chválu
http://kytary.cz/ghs-cistic-strun-fast- ... 15:0:0:1:0

nebojte se investice, těch 130 korun dáte za jednu sadu strun (v lepším případě) a zlepší to jak jejich trvanlivost, tak i pocit z hraní (neznam nic horšího, než struny, co při slide zanechávaj na ruce rejhu od rzi...)

nehledě na to, že ten čistič od PW mam zhruba tři čtvrtě roku a vyplincal jsem toho tak třetinu...
Die Hard or Die Home
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

já to čistím WDckem, podle smradu je to to samý jako ten dunlop, a i složení je velice podobný, ale i když to čistím tak jednou do týdne tak struny za par tydnu ztratí zvuk, a pak se chovají v kombu jako bych měl puštěný autowah, asi koupim elixiry které by měli vydržet
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No já se je teda snažím ODmastit ne ZAmastit, třeba to bude tím :twisted: Já olej zkoušel, a bylo to takové divné....
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Demilich píše:No já se je teda snažím ODmastit ne ZAmastit, třeba to bude tím :twisted: Já olej zkoušel, a bylo to takové divné....
to musíš napráskat tím mazivem, chvilku nechat, pak vzit suchý ubrousky a vytřít ty struny do sucha, abys necitil mastnotu při hraní ale nějaka mastnota musí uvnitř zustat, zabrani to korozi a podobnym kravinam
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Necistit :!:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Atkins píše:Necistit :!:
A vysvětlil bys to? :P Já jsem totiž hloupý a nevidím v tom, cos napsal, žádný smysl....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Demilich píše:
Atkins píše:Necistit :!:
A vysvětlil bys to? :P Já jsem totiž hloupý a nevidím v tom, cos napsal, žádný smysl....
Nečistit, vyměnit - rozdíl je diametrální... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Sedi :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ok takže, kdybych nečistil struny, tak bych si musel kupovat nové co dva týdny :-) to MI teda nesedí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jejda, a co s nima děláš? :? Já měním co 2 nebo 3 měsíce a je to pohoda... Jen čas od času vetzmu vlhkej hadr a je to...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Demilich: Přesně, spíš teda tech deset dní, bez údržby se ani těch dvou tejdnů nedočkaj...
Die Hard or Die Home
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Co takhle zkusit struny s vyšším obsahem niklu a méně oceli? Jasně, nové Daddaria mají krásný zvuk, ale za dva týdny jsou z nich šňůry na prádlo. Rotosoundy, nebo ernie ball vydrží mnohem déle.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Saul píše:Co takhle zkusit struny s vyšším obsahem niklu a méně oceli? Jasně, nové Daddaria mají krásný zvuk, ale za dva týdny jsou z nich šňůry na prádlo. Rotosoundy, nebo ernie ball vydrží mnohem déle.
Mám teď podruhé D'Addaria a moc se mi ten zvuk nelíbí. Moc plechový jak z kastrólu. Asi už je brát nebudu. :?
Na Ernie jsem docela zvědav budu je muset vyzkoušet.

Jinak já čistím Dunlopem 65. Trochu to pomůže.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nero píše:Jejda, a co s nima děláš? :? Já měním co 2 nebo 3 měsíce a je to pohoda... Jen čas od času vetzmu vlhkej hadr a je to...
Co? Hraju, a potí se mi u toho pracky a prsty taky asi + semtam si trochu rozdrbu prst nebo něco, puchýřek malý a už je bordelu všude plno.. Jako kdybych hrál každý den hodinu týden, tak pod těma strunama by to už viselo ten bordel... Ten kdo to tak nemá se může považovat za štastného :?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“