-

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Saul píše:jako hlavní výhodu ve 24 pražcích vidím to, že se většinou sahá lépe na 22. pražec, než u kytary která má "jen" 22. Prostě pohodlnější dosah.
Presne muj nazor :wink:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

asi tak,ale nevzpomenu si na song kdy jsem po něm šáhl,spíš když improvizuju nebo si jenom tak jamuju...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Metallica: Enter Sandman
mam 22 a v pohode to benduju :)
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

jj je to tak....je tam větší prostor pro ruku!.....ale jestli 24 políčko zahraju za rok 10x tak to bude moc :D .....ale prostě tady neplatí pravidlo.....míň je vždy víc :D
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

po to nejde, a navic, pokud ma ten EVL fakt 24, nema smysl to resit, ne? :)
vyhoda je, ze zahrajes i ton na urovni 27 prazce na ecku, coz by slo s 22 tezko :)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Asanoth píše:po to nejde, a navic, pokud ma ten EVL fakt 24, nema smysl to resit, ne? :)
vyhoda je, ze zahrajes i ton na urovni 27 prazce na ecku, coz by slo s 22 tezko :)
Na stratu zahraju třeba i tón 30 pražce na e-čku
(já vím, ale rýpnout jsem si musel) :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

flazolety jsou neco jinyho :) a doufam, ze jsi pochopil, jaky ecko myslim(furt mam bordel, kterymu se rika horni a kterymu dolni) :D :D
Kvaki

Příspěvek od Kvaki »

Kamarad ma presne takovou a je s ni velmi spokojeny. Myslim ze to bude dobra koupe
Fish

Příspěvek od Fish »

Zajdi si do muzikanta nebo brauna a tam si vyberes.
moonchild
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonchild »

Mně zítra přijde Cort EVL Z4, takže dneska asi neusnu nedočkavostí :lol: v pátek jsem si jí zkoušel v obchodě a ještě ten den jsem si jí objednal 8) Co bych měl udělat až mi přijde? Novou kytaru si nekupuju každý den tak nevim jak to bude se strunama..nebo nějaký seřízení... :mrgreen:
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

heh :D ....zkoušel jsem si v obchodě Cort EVL-Z6....musím říct že mě uplně okouzlily snímače. :oops: ....prostě krásná zvuk.....hlavně u krku. :roll: Hned bych ju bral mít ty prachy...ale nemám! :cry: Takže jde mi jen o to jaký rozdíl je mezi snímačema na Z6 a na X4.
!Z6: EMG 81,60 !X4: EMG H4,S3
Vím že je v tom rozdíl jelikož X4 má i single. Vím i to že aktivní snímače jsou uplně něco jiného....ale jde mi o to jestli to v tom rozdílu ceny jde poznat? :roll:
Díky za odpovědi :wink:
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

hmmm??? :D ...dočkám se i odpovědi? :)
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Koxík píše:Tak asi chtějí, aby od nich lidi kupovali kytary i v těch vyšších cenovejch kategoriích, sorry, ale nevidím na tý kejtře cos poslal odkaz nic podrazáckýho nebo jak to říct, prostě chtěji konkurovat i dražším značkám (P.R.S., Gibson, Fender,,,). Může to bejt mnohem líp zpracovaný, co já vím, možná to vyrábějí růčo, možná to ani nedělaj šikmooký, nevím, každopádně jsem na to nehrál a tak nemůžu sloužit. Jenom chci říct, že Cort není špatnej jenom proto, že to má teďko každej druhej. Líbí se mi jejich kytary, sám mám od nich elektroakustiku, na pár dalších i elektrickejch jsem hrál a nevidim na nich nic špatného. Ale samozřejmě netvrdil jsem a ani netvrdim, že je to nej a jediná značka na světě. Leckterá, i levnější kytara jim klidně může nakopat p***l, ale stejně tak může Cort natrhnout ve svý cenový kategorii p***l leckterejm jinejm, možná i dražším kytarám. Howghno :lol:
A jinak Saule asi toho necháme, ať neni OT :wink: :D
já neříkám že na ní je něco podrazáckého.... spíš na těch levnějších.

Proč je rozdíl skoro 22 tisíc mezi

http://www.musiccenter.cz/Cort-Z-Custom ... erie:28649

a

http://www.musiccenter.cz/Cort-MMP-3-TC ... erie:28321

kde ty peníze jsou :?:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zkus taky nekdy cist popisek, mozna by ses nemusel tak blbe ptat. Ta drazsi je rucne vyrabena, treba ten cizelovanej krk asi da nejakou praci, nekde se to promitnout musi. Krk mahagon/eben taky neco stoji... Kdyby sis to nechal delat u nejakyho kytarare u nas, das za to stejny penize.

EDIT: Koukam, ze to ma treba jeste ladici mechaniky Gotoh a je k tomu kufr
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ručně dělaná? Tak to potom ANO :)
Spíš mě tak napadlo, kolik by si za takovou ruční prácičku a tohle top osazení řekli třeba ve Fenderu (viz fender custom shop a jejich předražené kopie slavných kytar) nebo Gibson a podobné známé značky + jaký by byl rozdíl kvality, protože prostě jednou je ruční práce ruční prací a myslím, že takové kejtry budou stačit kdekomu 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Saul píše:
Koxík píše:...
já neříkám že na ní je něco podrazáckého.... spíš na těch levnějších.

Proč je rozdíl skoro 22 tisíc mezi

http://www.musiccenter.cz/Cort-Z-Custom ... erie:28649

a

http://www.musiccenter.cz/Cort-MMP-3-TC ... erie:28321

kde ty peníze jsou :?:
Nevím, proč ti přijde jako podraz, když si můžeš už za nějakých + - 8 tisíc koupit kytaru, která má snímače EMG HZ a kufr v ceně atd... To jsem u jiných značek ještě zatím neviděl. :)
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
Assassyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Assassyn »

Koupil jsem si kejtru Cort VX-4V v black barvě, kufr luxusní :) Kytara nádhernej zvuk, ladění drží po pohraní s tremolem, ve vejškách čitelnej krásnej zvuk. Nemůžu říct ani slovo proti. myslim že za ty pracyh bych asi jen tak véčko lepší nesehnal.
Cort VX4V (BLM)-Marshall VT102R
Drobák

Příspěvek od Drobák »

postni nějaký fotky kejtry... :wink:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Assassyn píše:Koupil jsem si kejtru Cort VX-4V v black barvě, kufr luxusní :) Kytara nádhernej zvuk, ladění drží po pohraní s tremolem, ve vejškách čitelnej krásnej zvuk. Nemůžu říct ani slovo proti. myslim že za ty pracyh bych asi jen tak véčko lepší nesehnal.
Jsem rád, že tento názor nemám sám. Jinak je fakt pěkná :-)
Tak ať ti dlouho vydrží ;-)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Assassyn píše:Koupil jsem si kejtru Cort VX-4V v black barvě, kufr luxusní :) Kytara nádhernej zvuk, ladění drží po pohraní s tremolem, ve vejškách čitelnej krásnej zvuk. Nemůžu říct ani slovo proti. myslim že za ty pracyh bych asi jen tak véčko lepší nesehnal.
To jábych snad kytaru co musím "lazit po pohraní" ani nechtěl....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“