novou nebo z bazaru

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět

nová nebo z bazaru

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Honza (začátečník)

novou nebo z bazaru

Příspěvek od Honza (začátečník) »

je podle vás lepší si koupit kytaru z bazaru nebo novou?? máte zkušenosti s kytarama z bazaru ??? je podle vás bezpečné nakupovat z druhé ruky??
!!§§§!"-!""
§!!"§!""" a k tomu !!ůů§ů§ů""§ů-."""
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, tot otázka... Jedna strana je ten dobrej pocit, když si odnášíš novou věc z obchodu, druhá koupit pěknou vyhranou kytarku... První věc je to, jak moc ti záleží na stavu, druhou je to, za kolik se dá na bazaru koupit. Pokud kupovat z druhé ruky, chce to ozkoušet, pak až kupovat, a nemusíš se ničeho bát...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jestli nemáš vůbec zkušenosti, tak je možná lepší koupit něco z druhé ruky. Jestli nevíš jestli tě to chytne tak kup něco levnýho(ale ne zas moc takže žádný stagg dimavery atd.).
Jestli už nějaké zkušenosti máš a věříš tomu, že s tím za půl roku nesekneš tak našetři na něco pořádnýho a pak už se jenom rozhoduj jestli není náhodou tvoje vysněná kytara na bazaru nebo jestli půjdeš do nové.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Drobák

Příspěvek od Drobák »

jestli si začátečník tak klidně šáhni do bazaru,koupíš levnějš,kup něco kvalitního ať tě nějaká sada neodradí od hraní...občas mrkni sem na tržistšě,máš větší jistotu že to bude dobrej kus nebo že byla v dobrých rukách,což ti na bazaru nikdo moc nezaručí....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To s tím začátečníkem - já nevím, v obchodě máš aspon jakouž takouž záruku kvalitity, pokud začátečník, co se nevyzná, bude kupovat z druhý ruky, líp ho někdo natáhne s cenou nebo si nevšimne nějakejch chyb...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To je jen anketa nebo se uzivatel skutecne pta na to, jakou kytaru je lepsi si poridit? :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

kytary z bazaru, pokud jsou aspon 15 let stary, budou asi kvalitnejsi a levnejsi, ale nikdy nevis, co se s nima delo...
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Je to jedno, když bude v dobrym stavu, tak proč ne...
Na druhou stranu možná lepší bazar, protože člověk může občas uhádat, jestli se nemůže podívat dovnitř (zrezlá elektronika), v shopu bych to asi nezkoušel...
Die Hard or Die Home
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Trao píše:Je to jedno, když bude v dobrym stavu, tak proč ne...
Na druhou stranu možná lepší bazar, protože člověk může občas uhádat, jestli se nemůže podívat dovnitř (zrezlá elektronika), v shopu bych to asi nezkoušel...
To jako že by měly nový kytary zrezlou elektroniku? :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

pro začátečníka, který nezná nikoho kdo se trochu orientuje je lepší hodit sem odkaz a nechat si schválit. Samozřejmě na fotkách taky všechno nevidíme.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

V bazarech se dá natrefit na velmi zajímavé kousky ale vždy je dobré vzít s sebou znalejšího kolegu. Ve Vídni naproti konzervě je malinký bazar, kde měl pán naprosto unikátní kousky skvělých značek. Bohužel zrovna Vídeň je jaksi pro našince, cenově dost "jinde". :cry: :cry:

Tak mnoho zdaru při výběru - takový japonec z 80tejch, vůbec nemusí být vůbec špatný kauf. :)
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Saul píše:pro začátečníka, který nezná nikoho kdo se trochu orientuje je lepší hodit sem odkaz a nechat si schválit. Samozřejmě na fotkách taky všechno nevidíme.
pro zacatecnika je nejlepsi sehnat pokrocilyho a vyrazit s nim nakoupit jeho vytipovany kousek :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jelikoz zacatecnik miva zpravidla malo penez, je urcite lepsi koupit bazarovku, ale samozrejme je nutne byti na pozoru.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Doomlord

Příspěvek od Doomlord »

...no já sem měl svou první kytaru z bazaru, ale vzal jsem si na pomoc zkušenějšího kytaristu, co má zkušenosti a ví, na co si dát bacha. Společně jsme to nějak odzkoušeli a bylo to v pohodě...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

já měl z bazaru kytary uplně všechny a nemůžu si je vynachválit, tenkrát Epi LP standard, hranou 2 hodky ve studiu za 9 (to nová stála skoro 15), potom PRS a největší radost mám z toho Fendera, byl také uplně novej, z prodejny a sehnal jsem ho za 19 kvůli malému šrámu na spodní straně těla, ještě měl na sobě igelity na pickguardu.) Takže jsem 100% pro bazar, kde člověk sežene mnohdy vynikající nástroje, chce to jen nakupovat s rozumem a pořádně vyzkoušet.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

To já měl první basu též z bazáče. Ale po mé skušenosti musím varovat všechny ať si to nejdřív skutečně zkusí! Já si ji nechal poslat naslepo poštou. Nechápu co s ní to pako vlastně vyvádělo, ale teď jsem celkem rád že jsem se jí zbavil a to asi o 500 míň než byla původní cena. Byla to Jolana za 2100. Já ji střelil za 1600. Nebylo to tím že bych ji nedokázal prodat dráž, on by se nějaký blbec našel:) Ale já jsem prostě necítil že by takovou cenu měla a nechtěl jsem nikoho podvést. Kéž by v tomhle byli všichni jako já:)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Alcarmo: Zrovna Jolany basy jsou podle me dost tragicky, kamos ma Jolanku a ten zvuk musis hodne vytunit (ekvalizerem apod.), aby byl pouzitelnej...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Pro zacatecnika jednoznacne bazar, protoze zmetka muzes koupit i v prodejne, jako skvelou, nalestenou kytaru..Navic, kdyz koupis kytaru, ktera bude starsi - cca. nejakych 10let - mas jakous takous zaruku a predpoklad, ze se ti nezkrouti krk apod.(tedy pokud uz neni zkroucenej;))
Kdybych byl zacatecnik, ne prilis znaly a chtel kytaru novou, nebal bych se objednat ji z netu, pri cemz, kdyz nebude sedet, da se do 14dni bez problemu vymenit nebo vratit..za tech 14dni v domacim prostredi clovek prece jen pozna vic nez za tech 20minut na krame..
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já fandim použitejm nástrojům - jen moje první kytara byla nová a moje již 4 je taky z druhý ruky - když si člověk dá pozor a už ví jak na to tak za stejný peníze co by nechal v obchodě má nástroj o moc lepší.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Jednoznačně bazar - Fendera jsem tak měl o třetinu levnějšího i když byl úplně nový, bez jakéhokoliv škrábance. Já vlastně kupuju všechno z bazaru, nové věci jsou moc drahé - hlavně ty kytary - to už je lepší nechat si je dovézt někde ze Států...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“