levny novy sonor nebo amati?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
white22
Kontaktovat uživatele:

levny novy sonor nebo amati?

Příspěvek od white22 »

Mam takovy problem. Zacinam hrat nabici a rozhod sem se ze si konecne koupim bici. Nekdo mi radi at si koupim sonorky ty nejlevnejsi tridy a nekdo zase naky ty pouzity amatky. Takze se nemuzu rozhodnout do ceho mam jit. Jsem ochten obetovat na zacatek tak 13000. Tak bych se chtel zeptat co by jste mi spis doporuci....ci naky uplne jiny reseni do tyhle ceny :) ...dikec moc :)
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Amati bych bral pokud bych mel 5 tis. Pokud mas 13 tis, jses o tridu jinde. Tema sonorama nic nezkazis. Hlavne preblanovat po zakoupeni. Kdybych si to kupoval ja, pridal bych 1500 a koupil Tamy.
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja bych sel do Sonoru nebo Basixu, za 13ku se daji sehnat uz slusny bici.
du-lo: Mas nejaky dobry reference na levny Tamy? Nevim, jestli si je s necim nepletu, ale mam pocit, ze jsem na ne moc dobry veci neslysel (na ty nejlevnejsi rady)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Nevim presne typy. Ono to vse vypada stejne. Ja to beru podle toho, kdyz zvucim, spoustu kapel taha sve bici a zatim se mi vzdy jevic libily Tamy. Krom jednich sonoru za 40k
Audix OM2s
white22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od white22 »

no ty sonorky sem uvazoval o tride force 507 nebo 1007...ale asi spis 507
uvazoval sem teda i to tech tamach ale to sem na tu levnejsi tridu od nakych znamych co taky hrajou neslysel naky moc dobry veci tak se spis tky priklanim k sonorkam ale tak nemusi to byt pravda tak proto se raci ptam vice lidi a 2x protoze bych si fakt rad koupil bici co nejlepsi kvality za ty penize co mam :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

...protoze bych si fakt rad koupil bici co nejlepsi kvality za ty penize co mam...
počítej: když koupíš nový Sonorky (507) tak máš 11k pryč, čeká tě nákup novejch blan a na plechy + dalčí HW musíš ještě přitlačit, takže suma sumárum 20-25k, o mikrofonech se ani nebavíme

já bych za ty prachy koupil slušně jetý Amatky, osadil nový blány a ušetřenej peníz bych vrazil do plechů - pochodil bych bazíky a nakoupil jednotlivě kus po kusu, to bys mohl s kapkou trpělivosti pořídit i slušný Paistíky. Za 13k pokud chceš mít trochu zvuk to vlastně ani jinak nejde
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pehve: ma to jedinej hacek - Amatky jsou dnes spatne prodejne i za 3K komplet :) Takze to budou penize, ktery pokud se ti vrati, tak znacne zredukovane. Spis bych se nebal nakoupenim Amati cinelu, mozna budu znit jako blazen, ale treba nas Ride Amati ma lepsi zvuk nez Alchemy nebo Paiste ridy (presnou radu bohuzel nevim), splash mame taky Amati a pohoda. Jedinej crash se trosku rozpadl, ale vzhledem k tomu, ze nakupni cena vsech trech cinelu byla mensi, nez stoji jeden novej cinel, tak si myslim, ze je to velice dobra investice.
Somnus Aeternus
pehve

Příspěvek od pehve »

ok, jen jsem se snažil nastínit že za 13k nepořídí komplet sadu když koupí základní set novej za 11k s převozními blánami, bez plechů a dalšího HW

s těmi jetými Amati bych se ztráty hodnoty moc nebál, ty ceny jsou už dlouho ustálený - sady kolem 3-5 k - pokud koupí dejme tomu za 4k tak časem může taky za ty 4k prodat, nebo třeba za 3,5k , to pětikilo není zase taková ztráta. Horší je dle mě koupit nový bicí a za 2 roky je prodávat-tam je ta ztráta o hodně větší...
co se týká plechů Amati, mám doma celou sadu na cvičných bubnech a je to pro mě velkej kompromis proti tomu co jsem měl, ale ten rejďák pravda není takovej hnus, dá se na tom cvičit. Ovšem téměř veškerý starý Amati krešáky a h.h. jsou strašný :D ,některý splashe se dají vyladit...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Somnus Aeternus
pehve

Příspěvek od pehve »

tuhle značku neznám...neměl jsem tu čest 8)
du-lo

Příspěvek od du-lo »

ja uz je slysel. Ten zvuk to melo pekne vyblity. Ale buh vi, co tam mel za blany.
Audix OM2s
white22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od white22 »

no tedka sem objevil naky Tamy swingstar i z HW a cinelama(crash 18 a 16, chinu, ride 20) za 15000 tak mozna do toho pudu..ale jeste nevim. Jsou uz par let hrany ale tak nemuselo by to byt spatny :?: ...mozna ale pudu i do nakych tech amatek...uvidim jeste :)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“