Přepínač Ibanez - zapojení LED

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
miklop1

Přepínač Ibanez - zapojení LED

Příspěvek od miklop1 »

Nazdar, nejak mi nesvítit u nožního přepínače Led dioda, asi se spálila nebo co, rozebral sem to a byly tam nejak ty drátky odpojené, no a já nevím jak to tam přípájet co k čemu, nemáte nekde nějaký návod či co????
A jakou ledku mám koupit??
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

no, nikdo mi nechce pomoct??? Jenom nevím jak mám zapoji LED diodu k přepínači, to snad není zas tak těžké pro vás zkušené....
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

tady je problém, že každej foot je zapojenej jinak..... to hce vidět, aspoň to anfoŤ
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

eugeene píše:tady je problém, že každej foot je zapojenej jinak..... to hce vidět, aspoň to anfoŤ
no je to jednodzchý přepínač ibanez IFS1, je na nem napsano
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

eugeene píše:tady je problém, že každej foot je zapojenej jinak..... to hce vidět, aspoň to anfoŤ
tady sem to nafotil doufám že to bude stačit... http://miklop1.rajce.idnes.cz/Footswitch
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jestli byly odpojené drátky od diody tak je zkus jakkoliv přidělat a když to nepůjde tak je otoč a když to nepůjde ani tak tak je to rozbitý.
Nevím co ti víc poradit.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

Smrťokvítek píše:Jestli byly odpojené drátky od diody tak je zkus jakkoliv přidělat a když to nepůjde tak je otoč a když to nepůjde ani tak tak je to rozbitý.
Nevím co ti víc poradit.
no právě že ta ledka je spálená tak proto je to odpojené... no a ani nevím jakou ledku do toho kupit poradte.... třeba dejte i odkaz abych byl v oraze
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Je to úplně jedno. Ledka není jako žárovka. Prostě kup nějakou obyčejnou za 3 koruny a pak ji připoj jedním směrem, když nepůjde tak druhým. Diody pracují jen v jednom směru a v druhým je nezničíš.

Akorát bys možná měl dát bacha aby ta ledka byla na 20mA pro jistotu. Dělají se ještě třeba na 2mA ale to už je takový detail. :wink:

Klidně si do toho kup modrou :P .
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

hele, pár dotazů:

1.ta ledka tam byla ? mě se zdá, že tenhle FS se dělal bez ní
2. to máš k ibanez kombu?
3. jak víš, že je spálená?
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

eugeene píše:hele, pár dotazů:

1.ta ledka tam byla ? mě se zdá, že tenhle FS se dělal bez ní
2. to máš k ibanez kombu?
3. jak víš, že je spálená?
no to nevím jestli tam byla, mám ho od jednoho kytaristy a rikal ze je spalena a jestli chci at si ji vymenim a mám to k valveste 8100
Drobák

Příspěvek od Drobák »

jestli se ti přepájeli kontakty,tak si zkus koupit novou ledku a znova ji připájet,možná ty drátky trochu odstřihni,jestli sou moc dobrý,aby byl dobrej kontak,jednou sem to takhle udělal a fachalo to,prostě se mi ti drátky přepálili,ale nic ti nezaručuju tak si radši počkej na radu elektrikáře....jinak to hraje i bez ledky ne?to že ti nebude svítit neni zase takový neštěstí.... :wink:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Prostě vem mulťas a proměř to ne? :) Otázka 5 minut i s přepájením diody klidně oběma směry....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

A něměl by být k té ledce připajen odpor? Když ano jakáý by tam mel být?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Má cenu u jednotlačítkovýho FS předělávat LEDku? Zkreslený a čistý zvuk snad poznáš i bez toho.. (Ale je fakt že silnej Crunch a slabej Lead se už tak dobře nepoznáá...)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“