Rychlost a přesnost pravé ruky

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Asanoth

Rychlost a přesnost pravé ruky

Příspěvek od Asanoth »

Zdar lidičkové, mám problém :)
Potřebuju nějakou efektivní metodu pro zrychlení a zpřesnění(tim myslim trefit strunu) hry s trsátkem. Už totiž narážim na věci, který dávam docela blbě. Sice píšu i rychlost, ale myslim, že problém je jinde(teď to začne bejt nelogický, seřvou mě modi a změněj mi téma příspěvku :) ). Prostě se když hraju rychle netrefim do struny :) Je to třeba když hraju něcojko Stairway solo, ale asi tak 2x rychlejc, tak prostě ty struny nevezmu. A neje npři tom, stačí nějakje rychlej riff na dvou struných(Enter Sandman solo) a už to letí do háje, neni to slyšet apod:)
jak se toho co nejrychleji a nejefektivněji můžu zbavit? ještě bych dodal, že hraju něco přes rok a půl, na elektriku od prosince 2006 a trsátkem asi 4 mesice...
Co s tim?

PS: snad je k pochopeni co tim myslim :)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Cvičit,cvičit a ještě jednou cvičit-toť vše :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Efektivní metoda je cvičit, cvičit a aby se neřeklo , tak cvičit :P

EDIT/ Sakra, Pavel byl rychlejší...ale furt sme v jedný minutce a řekli jsme to skoro na chlup stejně....to je náhodička :D
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Vy ste teda dobří rádci. Já myslím, že to Asanoth ví, ale spíš mu záleží na způsobu jak cvičit. Já třeba tohle necvičím, takže ti bohužel neporadím... To víš - basáci 8)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Nesst: No já nevim jakou metodou se má cvičit..asi tak že to bude hrátfurt do kola a zpřesňovat, až se prostě trefovat bude....u mě to tak je :P
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

muj skromny nazor, ktery mozna objevi Ameriku :-) zacni hrat ty veci pomalu a postupne, jak ziskas jistotu, zrychluj. nijak jinak to nepujde podle mne. proste zkouset.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Nesst píše:Vy ste teda dobří rádci. Já myslím, že to Asanoth ví, ale spíš mu záleží na způsobu jak cvičit. Já třeba tohle necvičím, takže ti bohužel neporadím... To víš - basáci 8)
Způsob jest:cvičit až do úplnýho zblbnutí :twisted:

Platí i pro basáky Nesste :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

no důležitý je cvičit pomalu ale stejnym způsobem jako při rychlý hře, tzn. že i rozkmit trsátka musí bejt při pomalý hře stejně malej jako při rychlý (četl jsem nějakej článek a tam to někdo přirovnával k tomu jako že běh neni jen zrychlená chůze) nemůžeš tam s tim prostě moc mávat a je dobrý se to začít učit na jedný struně a pak začít propojovat všehny. Taky si musíš dát pozor na malíček kterej když ho pozoruješ tak nesmyslně líta strašne daleko od struny, na to existujou takový cvičení že hraješ jenom prsteníčkem a malíčkem a tim to vytréuješ
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Greeg: to uz umim :) na jedny strune... problem je se trefit do vice strun posupne... malicek ktery ruky??
a dik za radu :)
framikoin: me jde o schopnosti, ne o to se naucit jednu jedinou vec.
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Asanoth- no to si pak musíš zvolit způsob přechodu trsátkem na druhou strunu jakaj ti víc vyhovuje, někdo to poctivě odbrnká všechno střídavě a nekdo vždycky zklouzne to znamená - down down. Ten malíček - to sem myslel jen tak mimo, týká se to levý ruky, jenom že to o hodně usnadní hru když se ho naučíš ovládat
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Mně docela pomáhá cvičit nějakou jednoduchou stupnici a postupně zrychlovat.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Greeg píše:Asanoth- no to si pak musíš zvolit způsob přechodu trsátkem na druhou strunu jakaj ti víc vyhovuje, někdo to poctivě odbrnká všechno střídavě a nekdo vždycky zklouzne to znamená - down down. Ten malíček - to sem myslel jen tak mimo, týká se to levý ruky, jenom že to o hodně usnadní hru když se ho naučíš ovládat
malicek mam v poho, mam praxi z klaviru :) ¨
tak jak jsi mi psal minule, uz vim, com to je, nedelam kratk udery, ale mavam tam tim jako vetrnik :D takze ted srotim udery co nejbliz strune :) dik :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

musíš trénovat přesně to,na čem pociťuješ že zaostáváš,kde vydíš že ti ta ruka nestíhá,takže např. hraješ nějakou laihovo vypalovačku a zjistíš že ruce nemáš sehráný,je blbost hledat nějakej způsob nebo song kde si je sehrát,zrychlit,trénuj to co ti nejde,na čem si narazil...časem se to podá
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

pavel68 píše:
Nesst píše:Vy ste teda dobří rádci. Já myslím, že to Asanoth ví, ale spíš mu záleží na způsobu jak cvičit. Já třeba tohle necvičím, takže ti bohužel neporadím... To víš - basáci 8)
Způsob jest:cvičit až do úplnýho zblbnutí :twisted:

Platí i pro basáky Nesste :wink:
OT: POCHOPITELNĚ, ŽE CVIČIT SE MUSÍ DO ÚPLNÉHO ZBLBNUTÍ :D . Ale když si to pořádně přečteš, tak zjistíš, že jsem tam psal, že TOHLE zrovna necvičím (protože jsem prstař :D ). Ale jinak souhlas. Spíš jsme chtěl, aby ty příspěvky byly ve stylu Greegových, tedy jak na to s nějakým popisem, ne obecný fráze...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jak bylo řečeno, cvičit cvičit cvičit, pomalu a postupně zrychlovat, samozřejmě s metronomem, já na zrychlení a koordinaci si projíždím chromatický a diatonický postupy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

uz jsem psal, ze mi jde o schopnost, ne o jednu skladbu :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

a na čem bys to chtěl trénovat když né na skladbách?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Asanoth: Docela slusne se osvedcuje cviceni - dlouha, kratka, - kratka dlouha a kombinace, vysledkem bude (pri poctivem cviceni) dvojnasobne tempo.
Dulezite je hrani na "click", neboli s metronomem.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Drobák píše:a na čem bys to chtěl trénovat když né na skladbách?
timhle postupem se to naucim na jednotlivejch pisnickahc, me jde o to to umet kdekoliv... treba na improvizaci...
Atkins: no jo, rytmizace, ze me to nenapadlo :D
michal jinek

cviceni

Příspěvek od michal jinek »

me tohle taky delalo problem....hlavne tu ruku musis mit uvolnenou
a nehrat v kreci...potom ztracis rychlost, presnost a za chvilku ti ta ruka
upadne. vem si nejaky to solo nebo stupnici a hrej si to s metronomem,
napred pomalu a po zvladnuti te rychlosti prejdi na vetsi...ja to delam
po 10bmp.....a hraj to ruzne - napred vsecko shora, pak zespodu,
pak stridavym uhozem, cvic to teckovane a pak na rytmy....
uvidis ze se to podá :)
me treba jeste porad dela problem ta volnost pravacky a pri rychlych solech nebo rozkladech synchronizace prave a leve ruky....
ale jak uz bylo receno....vsecko chce cas a trening :D
hodne stesti :wink:
guitar: Ibanez RG7321
strings: d´Adario .10
amp: Peavey ValveKing 112
pedal: BOSS SD-1
effect: Behringer DD400
style: metal
picks: Brain 1.30, JimDunlop X-H,
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“