1 poťák-výhoda či nevýhoda??
Pravidla fóra
1 poťák-výhoda či nevýhoda??
Čaute mám dotaz už sem viděl několik kytar, které měly pouze potenciometr(volume) a žádný TONE. Znamená to, že ztrácím zajímavou možnost jak ovlivnit výsledný zvuk nebo je to naopak jakási výhoda? Napadlo mě, zdali třeba ten signál ze snímačů nejde do zesíku přímo, že by ho ten poťák neprznil...
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
Taky mám jenom jeden poťák-navíc ještě jenom jeden snímač. Já hrál vždycky akorát s clonou naplno a na kobylkový, takže clona a přepínač akorát překáželi, tak šli ven i s krkovým snímačem. Myslim že lidi, co hrajou jednoduchou hudbu a nepotřebujou nějakou extra variabilitu, se bez toho hravě obejdou.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- tallicaman
Clonu jsem taky snad jeste nepouzil, ale kdyz si chces namichat zvuk z vic snimacu, tak se volume na kazdy hodi. Navic treba muzes mit jeden silnejsi snimac nez druhy, tak se to da korigovat. Nebo ve valu chces pouzit cisty krkovy, mezitim co kalis na kobylkovy, tak proste na nem pred pisni stahnes potak a behem skladby uz jen prepnes na cisty krkovy
je to o variabilite 
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Jak už tu bylo řečeno ti co hrají jeden styl hudby tak nepotřebují variabilitu - navíc u tonové clony dochází prý ke ztrátě signálu, jsem někde četl...
Jeden poták má i třeba K7...
Jeden poták má i třeba K7...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
rozhodne je to nevyhoda
otazkou je, jestli je ta nevyhoda relevantni
ja teda pouzivam clonu docela hodne, pokud mate slabsi aparaturu, tak to jde dost blbe, zahrat si nejaky jazzik bez clony, ne?
mimo jine
ale pouzivam ji
volume pouzivam min(behem hry), protoze je to blbe udelany a chrci(praska) to kdyz s tim hejbu(co s tim?), tady se Cort zas tolik nevytah
Jak jdou vyuzit 2 volume treba u SG?
otazkou je, jestli je ta nevyhoda relevantni
ja teda pouzivam clonu docela hodne, pokud mate slabsi aparaturu, tak to jde dost blbe, zahrat si nejaky jazzik bez clony, ne?
Jak jdou vyuzit 2 volume treba u SG?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- tallicaman
- billie.raf
Potak nema vubec cenu cistit pac si muzes za par korun koupit novej (nemluvim o push/pull potakach) a behem chvile ho do kytary napajettallicaman píše:Potak si vycisti\nech vycistit, pokud je hoooooodne stary, tak vymen\nech vymenitAsanoth píše:volume pouzivam min(behem hry), protoze je to blbe udelany a chrci(praska) to kdyz s tim hejbu(co s tim?), tady se Cort zas tolik nevytah![]()
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já jsem nikdy Tone nepoužil, vždy na 10... Ikdyž, jsou lidi, kteří ji mají a používají často.
Já mám momentálně 2x Volume, a Tone jsem si nechal vyoperovat ven a místo něj nandal 3-way toggle switch na přepínání zapojení krkovýho HB, bohatě mi to stačí.
Jinak, jak mi řekl kytarář - tone je jen další překážka v signálový cestě, takže když se dá pryč, vůbec to nemůže uškodit...
Já mám momentálně 2x Volume, a Tone jsem si nechal vyoperovat ven a místo něj nandal 3-way toggle switch na přepínání zapojení krkovýho HB, bohatě mi to stačí.
Jinak, jak mi řekl kytarář - tone je jen další překážka v signálový cestě, takže když se dá pryč, vůbec to nemůže uškodit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já si říkám - jsem blbej
protože bohužel, když mi p.Jurča dělal rozepínání HB, dal mi push-pull místo Tone poťáku, takže kdybych ho teď chtěl dát pryč, tak musím znovu zacvakat nový push pull na rozepínání někde jinde a navíc práci za přepájení atd atd
to jsem trochu nevymyslel
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
BingoDrobák píše:Nemá to náhodou i K7 od ibanez?
Ale K-7 se už nevyrábějí, takže bavme se radši o Apexkách .
Jinak, tonova clone pro mě určitě není zbytečná věc, používám ji. Ale zas je na to třeba snímače, že jo, ty seriový jsou většinou zahuhlaný i bez tý clony
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT