Kdy si koupit lepší kytaru?
Pravidla fóra
Bílé Corťácké véčko na mě čeká...
A přesně je to o těch penězích... Můžeš mít kytaru úplnej sh*t a prostě se na to nadřít a vpohodě. Akorát z toho třeba nevytáhneš nějaký zvuk co bys chtěl, protože to technicky nejde
(snímače nahouby atd).... Další faktor může být tvůj přístup k tomu. Si třeba řekneš že ti to nejde kvůli tomu, že ta kytara tě brzdí, tak si koupíš novou a to tě zase bude motivovat se zlepšit
Je to různé, ale hlavně o penězích...
EDIT:
666 
A přesně je to o těch penězích... Můžeš mít kytaru úplnej sh*t a prostě se na to nadřít a vpohodě. Akorát z toho třeba nevytáhneš nějaký zvuk co bys chtěl, protože to technicky nejde
EDIT:
Naposledy upravil(a) Demilich dne 4.05.2008 21:04, celkem upraveno 1 x.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já mám scou 1. kytaru pořád a z ruky ju nedám!!!! Koupím jí kamarádku, kamarádky to jo, ale prodat ne!!! je to má láska, skvělej nástroj. Koupil sem z bazaru a udělal sem jen dobře. KDyž sem si pak v obchodě zahrál na kytary i xkrát dražší došlo mi že dnes se to opravdu dělá tak nějak odflákleji... nemůžu si pomoct
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych už kupoval lepší kytaru, tak bych na ni musel mít...někomu to přijde divný ale do svojí kytary teď kupuju Schaller mechaniky, pak tam chci narvat RM AlNiCa a pak pořídit pořádný tail a Tune - O - Matic ne-li Bigsby. Pak už zbývá jenom dřevo a jestli to po výměně tadytěch kravin bude hrát pořád nijak...koupím si lepčí ale to se myslím nestane
.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
A proč jako ne? Neříkám, že je to můj případ, nebo někoho tady, ale prostě dejmetomu že to "umíš rukama zahrát" akorát to tak vůbec nezní jak by to MĚLO znít. Nebo například jak jsem říkal, nedosáhneš vytouženého zvuku (třeba máš jen nekvalitní bzučící singly a chceš hrát nějakou megatvrďárnu) a tyhlety věci jsou prostě pro někoho psychologická brzda...Asanoth píše:kytara te brzdi je ta nejblbejsi vymluva hned po prstech
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Mno ja kdyz zacinal koupil jsem si kytaru (tu co mam v podpisu) za docela velky prachy na tu dobu, 15tis. Casem sem vymenil snimace (singl napriklad uplne oddelal a hodil si tam upravenej pickguard), nechal pravidelne seridit (nez sem se to sam naucil obstojne), osmirkoval krk a nechal podspalkovat tremolo (ted uz zase pouzivam). Za tu dobu co hraju, proslo me rukama na vyzkouseni X kytar - nektere treba za 25+ tisic od fendru az po lpcka...
Zajimave na tom je, ze proste vzivote sem nedrzel lepsi kytaru v ruce nez je ta moje vlastni upravena => Vsechno je imho o zvyku. Nebo dalsi varianta je ta, ze se mi podarilo koupit kvalitneji udelany kousek a hraje opravdu nadprumerne na tu cenu. "Floyd rose" krasne drzi a zvuk mam presne takovy jaky jsem od malicka co jsem zacal chtel. Navic casem jsem si dotvoril komponenty tak (stalo me to hodne hledani a prolejzani ruznych recenzi at uz na youtube, instrumentu nebo v hudebninach zkouseni), ze mam "svuj" zvuk a nekopiruju dalsich x slavnych kytaristu a kapel. Navic hraju od metalu po funky takze je to uzasny universal.
Mno ted ale k tematu :p Pokud uz ti kytara nema co nabidnout a vyzkousels v obchode lepsi (urcite neber prvni co hraje lip jak tvoje) tak zacni pomalu hledat alternativu, ale kazdopadne bych doporucil, divej se po provedeni a dreve pokud chces nizsi cenovou relaci. Jako lehce pokrocily kytarista uz bys mel vedet jaky zvuk/styl chces hrat takze podle toho vybrat.
Na snimace se ani tak moc nedivej, ty jdou vymenit vzdycky. Zvaz pokud budes pouzivat tremolo (vibrapaku) protoze s dvojzvratnym se hure manipuluje a musis se o to vice starat (vice serizovani atd.) Navic pokud nepouzivas tremolo a mas ho, snizuje to kvalitu zvuku protoze struny se nedotykaji primo dreva a navic se musis naucit techniku jak se o to tremolo neopirat atd atd.) Co bych doporucil je urcite zahrat si na kytaru nasucho, porovnat jestli je kvalitne zpracovana, jake ma napriklad ladici mechaniky, spravne serizeny krk (pokud kytara neni v obchode serizena, vzivote bych si ji nekoupil uz jen z toho duvodu).
Uprimne i kytary do 8 tisic napriklad v dnesni dobe nehraji vubec spatne, dulezite je ale, ze placnu treba z 20 kusu je jeden pouzitelny a kvalitneji udelany nez ostatni.
Zajimave na tom je, ze proste vzivote sem nedrzel lepsi kytaru v ruce nez je ta moje vlastni upravena => Vsechno je imho o zvyku. Nebo dalsi varianta je ta, ze se mi podarilo koupit kvalitneji udelany kousek a hraje opravdu nadprumerne na tu cenu. "Floyd rose" krasne drzi a zvuk mam presne takovy jaky jsem od malicka co jsem zacal chtel. Navic casem jsem si dotvoril komponenty tak (stalo me to hodne hledani a prolejzani ruznych recenzi at uz na youtube, instrumentu nebo v hudebninach zkouseni), ze mam "svuj" zvuk a nekopiruju dalsich x slavnych kytaristu a kapel. Navic hraju od metalu po funky takze je to uzasny universal.
Mno ted ale k tematu :p Pokud uz ti kytara nema co nabidnout a vyzkousels v obchode lepsi (urcite neber prvni co hraje lip jak tvoje) tak zacni pomalu hledat alternativu, ale kazdopadne bych doporucil, divej se po provedeni a dreve pokud chces nizsi cenovou relaci. Jako lehce pokrocily kytarista uz bys mel vedet jaky zvuk/styl chces hrat takze podle toho vybrat.
Na snimace se ani tak moc nedivej, ty jdou vymenit vzdycky. Zvaz pokud budes pouzivat tremolo (vibrapaku) protoze s dvojzvratnym se hure manipuluje a musis se o to vice starat (vice serizovani atd.) Navic pokud nepouzivas tremolo a mas ho, snizuje to kvalitu zvuku protoze struny se nedotykaji primo dreva a navic se musis naucit techniku jak se o to tremolo neopirat atd atd.) Co bych doporucil je urcite zahrat si na kytaru nasucho, porovnat jestli je kvalitne zpracovana, jake ma napriklad ladici mechaniky, spravne serizeny krk (pokud kytara neni v obchode serizena, vzivote bych si ji nekoupil uz jen z toho duvodu).
Uprimne i kytary do 8 tisic napriklad v dnesni dobe nehraji vubec spatne, dulezite je ale, ze placnu treba z 20 kusu je jeden pouzitelny a kvalitneji udelany nez ostatni.
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Joey píše:Ale nejsou...IMHO je to Jolana...těžko říct: http://bandzone.cz/fan/wreptile tu je někde fotka.Hanzbiker píše:Taky to můžou být Mini HB...
Já jsem řešen
A ano, je to krapet přestavovaná Jolana
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
kdy si koupit lepsi kytaru ?
tehdy kdy to uznas za vhodny ... ja mel kytaru ze setu pul roku a pak sem si koupil to co mam ted a sem rad , jinak je to hodne vo penezich , ale zase je kravina si na zacatek kupovat neco drahyho kdyz ani nevis jakej zvuk hledas , jakej tvar a vubec vsechno .... radsi kuovat drazsi a drazsi a drazsi a to stary urcite prodas , toho se nebojim ....
tehdy kdy to uznas za vhodny ... ja mel kytaru ze setu pul roku a pak sem si koupil to co mam ted a sem rad , jinak je to hodne vo penezich , ale zase je kravina si na zacatek kupovat neco drahyho kdyz ani nevis jakej zvuk hledas , jakej tvar a vubec vsechno .... radsi kuovat drazsi a drazsi a drazsi a to stary urcite prodas , toho se nebojim ....
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
jj, taky mám GAXku a poslední dobou se mi líběj Les Pauly... tak časem snad bude nákej LP... takže kupovat novou, když máš na ní prachy... dycky se najde lepší, než máš ted:-DPidin píše:Všim sem si že Wohma má (měl) stejnou jako kytaru. Koupil do ní snímače a trochu ji poladil. A tedka stejne koupil novou cortku a gaxku prodává. Taky sem myslel že kytaru jenom poladim, vyměnim snímače a budu spokojenej...ale zabouch sem se do les paula:)
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
- freelancer02
Já mám Fokuse LP za 4000, hrál jsem na něj rok, pak jsem začal zkoušet další kytarky tak 10-15 tisíc(Fendery straty, telata, Ibanezky...) a našel jsem si zvuk a za dva týdny jedu pro Ibanez S 470:-) je to věc hodně feelingová, když cítíš že se potřebuješ posunout dál, najít svůj zvuk. Já teda taky preferuju do začátku levnější kytaru, pak už víš co chceš;-)
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Lol to opravdu není.Asanoth píše:kytara te brzdi je ta nejblbejsi vymluva hned po prstech
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
No vidite, ja mam nasetreno na kytaru neco pres 30 000, hraju rok a pul na elektriku a chci koupit novou. A porad se rozmyslim, jestli do toho mam vrazit vsechno, 3/4, pulku, ... - prakticky vsude mam favorita, stejne to pojedu zkouset, ale nevim kolik do toho mam dat, abych neudelal blbost.. (lide jsou zavistlivy) (aparat prosim vas nereste)
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Za ty prachy, když si koupíš apec, tak seš za vodoutrip píše:No vidite, ja mam nasetreno na kytaru neco pres 30 000, hraju rok a pul na elektriku a chci koupit novou. A porad se rozmyslim, jestli do toho mam vrazit vsechno, 3/4, pulku, ... - prakticky vsude mam favorita, stejne to pojedu zkouset, ale nevim kolik do toho mam dat, abych neudelal blbost.. (lide jsou zavistlivy) (aparat prosim vas nereste)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Hrabte mi rakev.............Joey píše:Za ty prachy, když si koupíš apec, tak seš za vodoutrip píše:No vidite, ja mam nasetreno na kytaru neco pres 30 000, hraju rok a pul na elektriku a chci koupit novou. A porad se rozmyslim, jestli do toho mam vrazit vsechno, 3/4, pulku, ... - prakticky vsude mam favorita, stejne to pojedu zkouset, ale nevim kolik do toho mam dat, abych neudelal blbost.. (lide jsou zavistlivy) (aparat prosim vas nereste)
rasomaso píše: Lol to opravdu není.Moje původní kytara byla Ibanezka s placatym a širokym krkem, což není zrovna dobrý když hraješ s palcem přes. Teď mám strata s užším a tlustším krkem, menším radiusem a hraje se mi mnohem pohodlněji. Neříkám že jsem se co se týče techniky či co posunul někam úplně jinam to ne, ale co se týče pohodlí rozhodně (nehledě na samotnej zvuk). Na krku záleží mnohem víc než si myslíš.
já se taky musím vymlouvat na prsty
když sem si koupil elektriku tak sem predtim hral na akustiku, a kdyz sem vzal poprve to moje LP do ruky, tak sem si rekl jezis to ma mazanej krk! pekne sirokej, jak mam na akustice! narozdil od tech ostatnich uzoucky na kery sem neposkladal prsty! a ted kdyz sem presel takrka uplně na elektriku, tak je muj krk stale vetsi a vetsi utrpeni
edit: co to zas valím
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Kdyz sem na elektriku začínal já, tak jsem koupil strata za 1700,- a to nebyl v tu dobu nejlevnější model. Jak jsem začal hrát, začínalo mě to bavit. Říkal jsem si, že novou kytaru budu potřebovat, až se naučim American idiot(Od GD), ale jak jsem se to naučil, tak jsem zjistil, že su absolutně amatér a není to nic složitýho. začal jsme hrát na další úrovni: sóla a melodičtější věci. Koupil jsem multiefekt. teď hrám sóla, a nadávám na kytaru, jak nehraje přádně( proto si občas zajedu do hudebnin zahrát na něco lepšího:D) Teď je pro mě tedy období kdy koupit novou kytaru. Už se rozmýšlim +-2 měsíce, a furt nevim. Já miluju lepený krky, a když už něco kupovat, tak teda s lepeným. Líbí se mi SG, LP a hlavně Explorery, který jsou to, o čem právě teď uvažuju. Líbí se mi firma ESP LTD(hlavně zvukem) a uvažuju o koupi kytary z USA. Nevim jak dlouho budu uvažovat o noví, ale platí o mě pravidlo: "Čím déle počkáš, tím lepší je kytara." Zatim se s taťkem rozmýšlíme o USA, ale asi každej ví, že to není taková sranda 
Ježiš to je román:O ... rač končím, ať vám nepopisuju úplně celej život:D
Ježiš to je román:O ... rač končím, ať vám nepopisuju úplně celej život:D