Rm pickups a drahé kytary?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Rm pickups a drahé kytary?

Příspěvek od eugeene »

Ahoj, jen mě zajímá váš názor: co myslíte, jsou RM schopné tak konkurovat SD nebo dimarziu, že by jste si je dali třeba na nástroj za 40 a více tisíc ? Já jen, že někdo pořád řiká, že machovy snímače je hoděj na upgrade levnějších nástrojů, ale nevím, proč by měly bejt horší, než snímače ze světa...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Kdybych měl 40 tisíc na kytaru tak už me 4 tisíce za SD navíc nezabijou. :lol:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

ale tady jde o princip :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

taky bych dal SD ...když sikoupíš třeba gibsona za 60000 tak bude mít imho lepší nebo stejně dobrý snímače jak RM
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

no mě de o jednu věc: SD a dimarzia, gibsony..... se dělají na strojích, ale macho je dělá ručně. Teoreticky by měly bejt aspoň stejně kvalitní, ale prostě pořád jen slýchám, že RM se hoděj do levnejch kytar. On snímač od macha stojí asi 1100,- ale SD stojí třeba 70USD, což je cca podobná cena. Jasně, když mi dáte na výběr, tak vyberu SD, ale není to jen tim ,že to je usa a není to český ?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

eugeene píše:no mě de o jednu věc: SD a dimarzia, gibsony..... se dělají na strojích, ale macho je dělá ručně. Teoreticky by měly bejt aspoň stejně kvalitní
Nejak nevidim tu souvislost, se kterou automaticky pocitas. Proc by automaticky mely byt stejne kvalitni? Macho neinvestuje tisice dolaru do vyvoje a vzhledem k tomu, ze jen slepe nekopiruje, ale vymysli vicemene svoje vlastni designy, tak to nemuze mit tak kvalitne otestovany jako velky firmy.

Coz ale neznamena, ze jeho snimace nemuzou byt stejne kvalitni ;) Jen jsem chtel poukazat na diru v tve logice. Podle me v tehle kategorii nema smysl mluvit o lepsim snimaci, vzdy je to o kombinaci kytary, snimace a apecu. Never tomu, ze snimace SD budou na vsech setupech lepsi nez RM nebo obracene, mimo to se dost tezko posuzuje, kterej snimac je lepsi, protoze je to dost subjektivni a zpravidla nemas primy porovnani. Zvuk RM snimacu mi prijde dost nabrousenej, nasranej, na druhou stranu treba RM Colorsound mi prijde celkem pekne kulatej, takze nejde pausalizovat...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

to souhlasim, ja to daval jen jako priklad, ale fakt jde mi jen o to, ze podle vetsiny lidi jsou rm snimace jen "prumerne dobry za tu cenu"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Myslim, ze panuje vseobecny nazor, ze za ty prachy RM nemaji konkurenci, nicmene kdyz si priplatis na SD, EMG apod., tak budes mit lepsi zvuk. S cimz souhlasim ;)
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Lepsi snimace nez BurstBuckery Pro od Gibsona jsem v zivote nepoznal - a to mam ted i jeden RM..jde o citelnost, kvalitu zvuku celkove - proste to je poznat..ale RMka - na tu cenu vychazeji slusne..
kdybych hodnotil pouze ja zcela subjektivne v odrude HB, vypadla by takovahle rada:
RM<DiMarzio<SD<Gibson;)
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

jonas: ha! to je to, co me zajima - osobni porovnani... diky, jestli to mas takhle moznost porovnat, tak to je jasny.... Ja mam jen stagga s RM a hraje to krásně (a to nekecam, par lidi mi to chvalilo) a chci se te zeptat: nevis jak je na tom snimac 490t od gibsonu? Budu mit Gibson SG faded a co jsem koukal na netu, tak ten snimac se lidem moc nelibi, nemas nejakej vlastni nazor? Pak jsem premejslel tam koupit misto nej nejaky SD nebo burstbucker 3/pro.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Uz si presne nevybavuju, jak se ty Machovy snimace jmenujou, ale jeden HB ma hodne povedenej - rekl bych, svetla vyjimka..
490 jsem zkousel v SG Specialu a testoval v LP Studiu proti BurstBuckeru(Alnico V)..no, v SG se mi prilis nepozdaval, protoze uz samo o sobe je SGcko zvukove o dost tenci a placatejsi nez LP, ale verim, ze se starsi Plexinou (i treba 1987x) by ten zvuk mel potrebny grady..to ber ale extra-subjektivne, protoze jsem zarytej LesPaular;)
V LP byl rozdil 490 a BB dost znatelny..490 jsou dravy, rockovy snimace (doporucil bych na rock az hi-gain, slabsi na cistem), vic do stredu a na tvrdsi hru v LP padnou jako pr..na hrnec;)
kdetzo BurstBuckery maji sirsi, vyrovnanejsi spektrum zvuku, mekci pocit ze hry, kulatejsi cisty zvuk, na zkresleni bych je pasoval nejspis nekam k blues, rock'n'rollu - na tvrdsi styly bych je nedoporucil, ale v SG by mohly povysit rozsah zvukovyho spektra - a nejlepsi rada na zaver - zkus to s vlastni kytarou, vlastnim apcem a vlastnima rukama na vlastni usi:)
DiMarzia jsou na me prilis moderni a ja jsem klasik, takze uprednostnuju SD a Gibsony..Pokud chces absolutni klasiku, sahni po SD SH-4, tam vedle neslapnes, jinak skvely snimace od SD jsou SH-55 Seth Lover, Pearly Gates nebo '59 SH-1..
Do SG bych doporucil vsechny, ktery jsem vypsal, tedy spis "krehci" snimace s teplejsim nadechem..
btw. ja jsem skoncil u P-90 a nemuzu se nabazit;)
Naposledy upravil(a) jonas1 dne 5.05.2008 9:21, celkem upraveno 1 x.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

ja zas hral na Gibson LP Studio a ty snimace mi v tom pripadly vylozene slaby... :wink:

Kazdopadne souhlasim s tou SD SH-4, to je fakt povedenej snimac snad do vsech stylu.
Somnus Aeternus
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

jonas: diky, ja hrajo spis punkrock, tkaze zkresleny - uvidim, jak budou hrat 490ky, ale jinak mam v umyslu: sh-4, sh-8, a mozna i gibson dirty fingers, rad bych nejakej univerzalni snimac, protoze hraju i jazz, country...... je toho dost no :D Jinak P-90 jsou super snímače, o tom žádná, hrál jsem na les paul junior special s 2xP90 a bylo to docela maso...

wohma: hele, podle me to nebylo snimacema, ale tim studiem, na studio jsem slysel primo od vlastniku roztodivny nazory a snimace, co tam jsou 490r/498t se davaji i do dost drazsich gibsonu a lidi si tu kombinaci chvalej....
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Dirty Fingers a nikdy jinak!;)Ty jsou vyborny..
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

fakt jo? já se rozhoduju dost mezi nima a SH-8

kdesi jsem slyšel, že celkově gibson snímače jsou docela chudý.. ale já vubec nevim
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Nespletl sis to spis s:"Gibsony nejsou pro chudy"??:))I kdyz ted uz to neplati;)
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

neeee, ale fakt jsem to četl :D ale lidi toho nakecaj..... SH8 mě s poštou vychazi asi na 1600 a DF asi na 2200,-

tak nevim :D
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

SH-8 ma kamarad na stratu Fender sig. Tom Delonge, ale osobne bych volil DF;)
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

ja jsem prave obr fanda blink182 a sh8 je na fendru a DF ma ted delong na Gibson signature. a zase jsem cetl, ze typek, co obe delongovky porovnaval tvrdil, ze fender ma prej hezci zvuk, nez ten gibson
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jojo, ja vim..Zalezi, co preferujes..jestli chces hrat pop-punk, tak urcite tu SH-8, jestli chces hrat trosku "inteligentnejsi"(jiny slovo me nenapadlo;)) muziku, tak DF:))
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“