R.M. Pickups Custom AlNiCo
Pravidla fóra
-
JOHNY Swamp Inc.
)pavel2 píše:Johny, dej pak vědět, jak to hraje.
Já tyhle kombinace vůbec neodsuzuju, ale s některými lidmi prostě není řeč...
Mi povídej....
Sem na to sám zvědavej, určitě pak dám vědět. Dost dlouho jsem si myslel, že to nemuže fungovat, než jsem někde našel že podobnou kombinac používá Pepper Keenan a v pohodě....
Když napíšeš panu Machovi, namotá ti i P-90 ve stylu Phat Cat, teda takovou co dáš normálně místo Humbuckeru...
-
JOHNY Swamp Inc.
Tak dneska jsem si konečně vyzvedl na poště nový snímače od pana Macha.
Dlouho jsem váhal co tam narvat, ale nakonec jsem se rozhodl pro kombinaci F1/P90N a nelituju.
Snímače došly perfektně zabalené každý se schématem zapojení a montážníma šroubama a pružinkama.
Výsledný zvuk, je suprovej P-90 má ten krásnej teplej zvuk jak na čisto tak zkresleně, nevim přirovnal bych to asi k paralelně zapojenýmu snímači s lehkou tonovou, clonou. Výstup se krásně srovnává s F1 což odstranilo moje obavy, že tam bude hlasitostní skok.
F1 pak, No je to krásná bestie, pořádně vyváženej zvuk kterej zvýrazňuje spodní kmitočty, ale ne nějak extrémě, přesně co ta kytara potřebovala (je to myslim Olše)
Výstup je silnej, ale příjemnym způsobem. Mužu hrát tvrdě a zvuk se nepřehlcuje, ale když zjemním tak kytar krásně odpovídá, jak kdyby to v sobě mělo nějakej treshold. Teď se s tim daj dělat krásný věci a hlavně kytara chytá pěknou přírodní vazbu, která přidává sustain.
Každej kdo má nemahagonovou kytaru a chce pořádný spodky, jen vřele doporučuju.
Co mě orpavdu dostává, že zvuk a přepínání mezi oběma snímači je pěkně vyrovnanej jak na čistym, tak zkreslenym kanálu, s čímž často bejvaj problémy.

Dlouho jsem váhal co tam narvat, ale nakonec jsem se rozhodl pro kombinaci F1/P90N a nelituju.
Snímače došly perfektně zabalené každý se schématem zapojení a montážníma šroubama a pružinkama.
Výsledný zvuk, je suprovej P-90 má ten krásnej teplej zvuk jak na čisto tak zkresleně, nevim přirovnal bych to asi k paralelně zapojenýmu snímači s lehkou tonovou, clonou. Výstup se krásně srovnává s F1 což odstranilo moje obavy, že tam bude hlasitostní skok.
F1 pak, No je to krásná bestie, pořádně vyváženej zvuk kterej zvýrazňuje spodní kmitočty, ale ne nějak extrémě, přesně co ta kytara potřebovala (je to myslim Olše)
Výstup je silnej, ale příjemnym způsobem. Mužu hrát tvrdě a zvuk se nepřehlcuje, ale když zjemním tak kytar krásně odpovídá, jak kdyby to v sobě mělo nějakej treshold. Teď se s tim daj dělat krásný věci a hlavně kytara chytá pěknou přírodní vazbu, která přidává sustain.
Každej kdo má nemahagonovou kytaru a chce pořádný spodky, jen vřele doporučuju.
Co mě orpavdu dostává, že zvuk a přepínání mezi oběma snímači je pěkně vyrovnanej jak na čistym, tak zkreslenym kanálu, s čímž často bejvaj problémy.

- ..SnOOpy..
- Kontaktovat uživatele:
já jsem dal RM Custom AlNico ke kobylce na epiphone LP100 a zvuk se mě nejdřív moc nezdál, ale po pár hodinách hraní se mě líbil víc a víc a musim říct že je nesrovnatelně lepší než ten původní. I přesto že není ten kobylkovej snímač umistěnej zrovna v nejlepším místě je zvuk slušnej.
Epiphone Les Paul > Vox ToneLab ST > Roland Cube
- ..SnOOpy..
- Kontaktovat uživatele:
Zavolej muMrDuck píše:Mno,taky přemejšlim,že bych tohohle kluka lupnul do svý mahagonový Yamahy...ale furt nevim,esi to má cenu...psal sem mail mistru Machovi, a že mu to jako prostě nepříde,že má plnej mail...tak co já si počnu
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma píše:Zavolej muMrDuck píše:Mno,taky přemejšlim,že bych tohohle kluka lupnul do svý mahagonový Yamahy...ale furt nevim,esi to má cenu...psal sem mail mistru Machovi, a že mu to jako prostě nepříde,že má plnej mail...tak co já si počnuNemam to overene, ale pry ochotne radi, kdyz mu zavolas.
Párkrát jsem mu volal. A vždycky naprosto v pohodě. Rád poradí.... Necháhval jsem si dělat trochu specifickej snímač. Domuluvili jsme se co a jak. Za hodinu si zavolal o nějaký upřsnující informace a za pár dnů jsem je měl doma:-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
RM Pickups ALNICO
Tak jsem teď po 3 týdnech vytáh z kytary ALNICO a vrátil tam zpět humbucker,,Cortˇáckej´´ a ted´opravdu cítím ten 100% rozdíl...
Nechci tímto ublížit p.Machovi ale prostě vzdávám holt f.Cort.
Opět je to ta moje kytarka,která mi sedí...
Ostřejší zvuk,větší výšky a flažolety,ty jdou samy!!!
Prostě na můj styl(tvrdší rock) mně sedí víc humbucker Cort.
Navíc ALNICO (a měl jsem ho 100% dobře zapojen) když byl hodně vybuzen přes bustr chytal nějaký ruchy,Cort dělá jen to co má!!!
No jestli máte někdo zájem,ALNICO za výhodnou cenu prodám,je vlastně nový,doklad mám.
Já už svou Cortku nechám tak jak je z výroby,více s ní laborovat nebudu!!!
A ještě jednou:,,At´žije f. CORT!!!´´
Navíc ALNICO (a měl jsem ho 100% dobře zapojen) když byl hodně vybuzen přes bustr chytal nějaký ruchy,Cort dělá jen to co má!!!
No jestli máte někdo zájem,ALNICO za výhodnou cenu prodám,je vlastně nový,doklad mám.
Re: RM Pickups ALNICO
... tak na tohle sis prece nemel brat Alnico, ale poradnou keramikuRenegade píše:Tak jsem teď po 3 týdnech vytáh z kytary ALNICO a vrátil tam zpět humbucker,,Cortˇáckej´´ a ted´opravdu cítím ten 100% rozdíl...
to je jako bych rikal, ze Ferrari je nic moc, protoze si mi s nim blbe jezdi na chalupu do lesa...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
jak to tady čtu tak pořád nevím kterej si vzít, jestli keramiku nebo Alnico, podle všeho sem pochopil že Almico je na Rock-Blues a keramika je na metal a tvrdší styly nemáte třeba někdo nahrávky těch snímačů? protože si pořádně nedovedu představit jak to má hrát
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25