Moc to řešíš bych řekl Já to hraju pokaždý jinak, podle toho na jakejch strunach to je, v jakym tempu, co hraju potom atd... Prostě, nějak intuitivně...
Ragnar píše:Moc to řešíš bych řekl Já to hraju pokaždý jinak, podle toho na jakejch strunach to je, v jakym tempu, co hraju potom atd... Prostě, nějak intuitivně...
Nechci nic zbytečně řešit, ale na druhou stranu nemam učitele, tak nevim jak jaké je "nejlepší a nejdoporučovanější" řešení
Tak díky vám, budu to dělat tim překulováním
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
No u toho barré, pokud je to například na A a D struně, tak si dávej majzla, aby si nerozezněl i jiný struny, zvlášť, pokud je to někde na 12. pražci a tak...
2) dvěma prsty pod sebou. - Získáš tak výhodu v poloze zápěstí tzn. v lehčím přechodu do jiných poloh. A druhá výhoda je, že pokud jednu strunu máš nechat doznít a druhou potlumit, tak se ti to bude dělat mnohem lépe.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
ehm, není to trochu něco jiného? barré je myšleno jako ukazováčkem a tady to týpek dělal prsteníkem s pomocí ukazováku a prostředníku.. Podle mě je nejlepší to zahrát dvouma prstama.. pokud to u toho vytahuješ, tak to máš o dost přesnější hlavně tím, že si můžeš vytáhnout každou zvlášť..
Asanoth píše:tohle je podle topic kterej si zaslouzi zamek...
neco takovyho je potreba pozorovat na konkretni situaci...
Však teď už vim že to můžu hrát jak chci, jen prostě mi šlo o to abych si neudělal nějakej zlozvyk, tak klid...co já vim jak se to má správně hrát, když hraju z tabů? Ty mi neukážou jak mam mít postavený prsty....ale když je to teda v zásadě jedno, tak to budu používat tak jak mi to vyhovuje...ono totiž občas neni nejlepší řešení to, které se zdá "nejpohodlnější"
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Asanoth píše:tohle je podle topic kterej si zaslouzi zamek...
neco takovyho je potreba pozorovat na konkretni situaci...
Však teď už vim že to můžu hrát jak chci, jen prostě mi šlo o to abych si neudělal nějakej zlozvyk, tak klid...co já vim jak se to má správně hrát, když hraju z tabů? Ty mi neukážou jak mam mít postavený prsty....ale když je to teda v zásadě jedno, tak to budu používat tak jak mi to vyhovuje...ono totiž občas neni nejlepší řešení to, které se zdá "nejpohodlnější"
ja to chapu, ja sem se před nedavnem chtěl taky zeptat jak hrat jedny taby, kde bylo něco podobneho, ale řekl jsem si ze by me ukamenovali tak sem radsi nic nezakladal a hral to prstama pod sebou, a po meesici sem zjistil ze barem se to hraje lip
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25