Nastavení čudlíku na aparátu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
miklop1

Nastavení čudlíku na aparátu

Příspěvek od miklop1 »

Ahoj,
mam půjčený aparát od jednoho známého, možná ho aj od něj koupím...
Je to Marshall Valvestate 8100. Pořád ale neumím nastavit potenciometry na aparátu aby to mělo nejaký dobrý zvuk, můžete mi zde napsat jak by to mělo být přibližně nastaveno??
Vím že také zaleží nastavení na druhu hudby co hraju ale chtel bych takový univerzální nastavení na rock...

nebo neexistují nějaké stránky přímo s nastavením čudlíků?

Díky za rady...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kratka odpoved zni: neexistuji. Ruzne modely maji uplne jine zvuky pri stejnem nastelovani cudliku a dost to zalezi i napr. na kytare. Jak uz jsem radil nekde v threadu o nastavovani Jackhammera - zkus dat vsechno na 12 hodin (tj. na pulku) - snad az na volume, to podle potreby :)), reverb dej trochu min, ten pri vyssich nastavenich zahuhlava zvuk. Pak zacni nastavovat potrebny frekvence, nejvic asi budes chtit hybat se stredama a cudlikem Contour, oba budou dost menit charakter zkresleni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

Wohma píše:Kratka odpoved zni: neexistuji. Ruzne modely maji uplne jine zvuky pri stejnem nastelovani cudliku a dost to zalezi i napr. na kytare. Jak uz jsem radil nekde v threadu o nastavovani Jackhammera - zkus dat vsechno na 12 hodin (tj. na pulku) - snad az na volume, to podle potreby :)), reverb dej trochu min, ten pri vyssich nastavenich zahuhlava zvuk. Pak zacni nastavovat potrebny frekvence, nejvic asi budes chtit hybat se stredama a cudlikem Contour, oba budou dost menit charakter zkresleni.
od nekoho sem slysel ře reverb se dava jen na cistem kanalu?
no a u toho nastaveni se mi zda ze ten zvuk je takovy kriklavy no nevim ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Reverb se pouziva i na zkreslenem, zvuk pak zni vic prostorove umistenej a skryva chyby :)) Zkus si pohrat se stredama a contour...
Somnus Aeternus
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

miklop píše:
Wohma píše:Kratka odpoved zni: neexistuji. Ruzne modely maji uplne jine zvuky pri stejnem nastelovani cudliku a dost to zalezi i napr. na kytare. Jak uz jsem radil nekde v threadu o nastavovani Jackhammera - zkus dat vsechno na 12 hodin (tj. na pulku) - snad az na volume, to podle potreby :)), reverb dej trochu min, ten pri vyssich nastavenich zahuhlava zvuk. Pak zacni nastavovat potrebny frekvence, nejvic asi budes chtit hybat se stredama a cudlikem Contour, oba budou dost menit charakter zkresleni.
od nekoho sem slysel ře reverb se dava jen na cistem kanalu?
no a u toho nastaveni se mi zda ze ten zvuk je takovy kriklavy no nevim ...
¨
Nemáš tam moc gainu??? Aspoň teda moje kombo má gain na dvanáctce uřvaný až až. Jinak s tím reverbem nevím kde si nabral :roll: je to kravina.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

mam usi :wink:
Somnus Aeternus
oliwa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oliwa »

mam takovej problem, kdyzsi zapnu na kombu crate fw 120 high gain tak nemusim mit gain ani nejak naplno nastavenej al dost to huci, neni neco na zmirneni to hukoti nebo jak bych to mel asi tak nastavit
afektband

Příspěvek od afektband »

oliwa píše:mam takovej problem, kdyzsi zapnu na kombu crate fw 120 high gain tak nemusim mit gain ani nejak naplno nastavenej al dost to huci, neni neco na zmirneni to hukoti nebo jak bych to mel asi tak nastavit
Nic takovýho neexistuje, šumí i mesa. To je prostě zkrelenej kanál.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

nečetl jsem odpovědi, ale držim se pravidla: pokud aparát nehraje podle mýho gusta se všema čudlama na půlce (až na gain a volume) je to aparát na nic... Dobrej aparát hraje skvěle s libovolně nastavenýma korekcema, ale jen jinak frekvenčně, člověk na něm nesmí "hledat dobrej zvuk"
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“