Stavba reprobeden
Stavba reprobeden
Ahoj všem, chtěl bych Vás poprosit o radu, kde nejlépe načerpat informace ohledně stavby reprobeden. Co všechno potřeuji, na co dávat pozor atd... tady jsem žádný návod nenašel a google na mě vyplivl jen pár náznaků. Nejlepší by byl nějaký pěkný, ucelený postup s fotkama. Samozřejmě si nemyslím, že bych si přečetl článek a postavil bedny
ale rád bych se o tom něco dozěděl a pak, s pomocí někoho kdo to umí, se třeba dopachtil ke kludnému výsledku. Znáte to, kapela je chudá, všichni jsme studenti, a tak šetříme kde se dá;) Díky
- Jens Ludwig
- Odborník
je fajn, že chceš stavět bedny, ale taky píšeš, že jsi chudý student - osobně si myslim, že když koupíš nějakou průměrnou levnou bednu, tak ti v poměru cena/výkon/práce mohla posloužit líp, než bedna stavěná (pokud na ní nemáš nějakej specielní požadavek).. ono když si spočítáš, materiál, čas na stavbu, výrobu výhybky, odlaďování bedny (dotlumování, atd..) tak na tom strávíš dlouho, navíc pochybuju, že máš k dispozici měřící techniku
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
No, to je zajímavej názor, díky! To je právě to co jsem se třeba nikde nedočetl - jestli se dá vůbec při stavbě beden ušetřit. Měřící přístroje samozřejmě nemám...
Včera jsem projel pár obchodů co nabízí všelijaké sestavy, a nejsem z toho zrovna chytrej
Naštěstí mám dva kamarády zvukaře, určitě by mi poradili i pomohli, kdybych se už rozhodl něco koupit. Ale rád bych tomu prostě porozuměl sám...
Co je podle Vás průměrná cena? Nebo takhle. Pokud bych chtěl nakoupit naráz ozvučení kapely s dvěma kytarami, basou, klávesami a dvěma zpěvy na menší akce do hospod a na zkoušení, na kolik by mě to asi přišlo? Prosím Vás, nikdo mi tu nevypisujte ve zkratkách typy mikrofonů atd., chtěl bych jen naprosto hrubý odhad. Odposlechy bychom nepotřebovali, všichni máme komba, s těmi bychom si nějak poradili...
Včera jsem projel pár obchodů co nabízí všelijaké sestavy, a nejsem z toho zrovna chytrej
Co je podle Vás průměrná cena? Nebo takhle. Pokud bych chtěl nakoupit naráz ozvučení kapely s dvěma kytarami, basou, klávesami a dvěma zpěvy na menší akce do hospod a na zkoušení, na kolik by mě to asi přišlo? Prosím Vás, nikdo mi tu nevypisujte ve zkratkách typy mikrofonů atd., chtěl bych jen naprosto hrubý odhad. Odposlechy bychom nepotřebovali, všichni máme komba, s těmi bychom si nějak poradili...
Nejdříve si ujasněme, co chceš stavět.
Jestli to má být základ PA, pak můžu doporučit Megaton EM151 kit - za tu cenu jsou nepřekonatené.
Kupuješ nejenom HW, ale i Know-How včetně odladěné vyhýbky.
Konstrukce je ověřená stovkami instalací a za stejné peníze nic lepšího nepořídíš - to je moment, kdy se dá ušetřit.
Rozhodně ale neušetříš na výzkumu cimrmanovou metodou slepých uliček - zjistil například, že vyfukováním cigaretového kouře do umývadla s vodou zlato nevznikne.
Dále - základ PA jsou bedny, zesilovač, mix, mikrofony, kabely, stojany a efektový procesor.
Včetně kabeláže a mikrofonů to asi pod 40 tisíc nepořídíš.
Zároveň varuju před produkty Omnitronic, Skytec, Behringer, Soundking, Stagg...
Jsou to vyhozené peníze.
Vyjímkou jsou mikrofony Soundking EH002 a zesilovače EP od Behringeru, možná ještě některé kompresory.
Nakonec bych doporučil zamyšlení nad odposlechy - nedokážu si představit jak budete bez nich hrát.
Minimálně bubeníkovi bych tenhle "luxus" dopřál...
Jestli to má být základ PA, pak můžu doporučit Megaton EM151 kit - za tu cenu jsou nepřekonatené.
Kupuješ nejenom HW, ale i Know-How včetně odladěné vyhýbky.
Konstrukce je ověřená stovkami instalací a za stejné peníze nic lepšího nepořídíš - to je moment, kdy se dá ušetřit.
Rozhodně ale neušetříš na výzkumu cimrmanovou metodou slepých uliček - zjistil například, že vyfukováním cigaretového kouře do umývadla s vodou zlato nevznikne.
Dále - základ PA jsou bedny, zesilovač, mix, mikrofony, kabely, stojany a efektový procesor.
Včetně kabeláže a mikrofonů to asi pod 40 tisíc nepořídíš.
Zároveň varuju před produkty Omnitronic, Skytec, Behringer, Soundking, Stagg...
Jsou to vyhozené peníze.
Vyjímkou jsou mikrofony Soundking EH002 a zesilovače EP od Behringeru, možná ještě některé kompresory.
Nakonec bych doporučil zamyšlení nad odposlechy - nedokážu si představit jak budete bez nich hrát.
Minimálně bubeníkovi bych tenhle "luxus" dopřál...
Re: Stavba reprobeden
Trošku oživím tohle téma.
Našel jsem na internetu tuhle stránku.
Zajímá mě váš názor na stavbu podle těch návodů. Podle galerie si to lidi stavěj a asi jim to bude i hrát. Kdybych chtěl něco takového postavit (řekněme 2X sub, 2x středohorna, 2x odposlech) vyplatí se to? Já jako výhodu spatřuji to, že můžu použít kvalitní repro, výhybky, atd. Dřevo by nebyl problém, kamarád je truhář má hodně různých mašinek se kterýma by nebyl problém udělat skelety, jde mi spíš o to ostatní, hlavně o nějaké to dotlumovaní a "ladění" bedny bez přístrojů pro to určených.
Našel jsem na internetu tuhle stránku.
Zajímá mě váš názor na stavbu podle těch návodů. Podle galerie si to lidi stavěj a asi jim to bude i hrát. Kdybych chtěl něco takového postavit (řekněme 2X sub, 2x středohorna, 2x odposlech) vyplatí se to? Já jako výhodu spatřuji to, že můžu použít kvalitní repro, výhybky, atd. Dřevo by nebyl problém, kamarád je truhář má hodně různých mašinek se kterýma by nebyl problém udělat skelety, jde mi spíš o to ostatní, hlavně o nějaké to dotlumovaní a "ladění" bedny bez přístrojů pro to určených.
Ahoj,
taky jsem na ty stránky koukal. Problém ale je v tom, že ty bedny nevyjdou zas tak moc levně. Pokud si koupíš repráky a součástky na výhybku, tak za to dáš docela ranec a za ty prachy se dají sehna podobné jeté bedny.
Pak existuje jestě podobná stránka
http://www.bcspeakers.com/resources/suggested-designs
Myslím, že tam najdeš plánek na většinu sraších beden megaton. Díval jsem se po nějaké 2*12". Věci na jednu bednu vyjdou tak na 15000,- (bez práce) a na netu je stále inzerát, že někdo prodává dvě 2x12" origoš megaton za 1200,- euro. Takže nemá cenu, to stavět. Jediný o čem přemýšlím je stavba těch koax. odposlechů. Reprak se sežene za 10000,- a za tu cenu jsem koax. odposlech ještě nikde neviděl.
taky jsem na ty stránky koukal. Problém ale je v tom, že ty bedny nevyjdou zas tak moc levně. Pokud si koupíš repráky a součástky na výhybku, tak za to dáš docela ranec a za ty prachy se dají sehna podobné jeté bedny.
Pak existuje jestě podobná stránka
http://www.bcspeakers.com/resources/suggested-designs
Myslím, že tam najdeš plánek na většinu sraších beden megaton. Díval jsem se po nějaké 2*12". Věci na jednu bednu vyjdou tak na 15000,- (bez práce) a na netu je stále inzerát, že někdo prodává dvě 2x12" origoš megaton za 1200,- euro. Takže nemá cenu, to stavět. Jediný o čem přemýšlím je stavba těch koax. odposlechů. Reprak se sežene za 10000,- a za tu cenu jsem koax. odposlech ještě nikde neviděl.
Yamaha LS9, MT18SUB, QSC, Kobble + plná dodávky krámů a k tomu světla
Pokud to děláš z lásky ke stavbě, tak bys postupoval asi jinak než jedním s těchto předpřipravených projektů, pokud kvůli penězům, tak nejlevněji vyjde koupit něco na bazarech, nehledě na fůru času, kterou stavba zabere.
U nás je asi nejpoužívanější konstrukce satelitů EM151, kterou si lidi chválí, cena za materiál na pár se pohybuje kolem 13 tis, za ty prachy se dají koupit na bazaru i lepší bedny
U nás je asi nejpoužívanější konstrukce satelitů EM151, kterou si lidi chválí, cena za materiál na pár se pohybuje kolem 13 tis, za ty prachy se dají koupit na bazaru i lepší bedny