Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

nevim, ja bych Green Day videl spis smer Boss DS-1 apod.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

framikoin píše:nevim, ja bych Green Day videl spis smer Boss DS-1 apod.
DS jedničku mam ale teda ten guvnor to zvladl líp když sem ho mněl zapujčenej ... prostě bež do kramu a vykoušej si to dneska sem byl na kytarach a typek co daval sweepy na messe na mě čuměl že hraju highway to hell ... docela vymaz sry za OT :D
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
afektband

Příspěvek od afektband »

Nejlepší efekt je JCM 800. Ten by to měl v pohodě zvládnout. :!: :evil: Nechápu, proč všichni musíte mít stejnej zvuk, prostě vyhul středy a výšky, uber basy, potom jenom toč gainem. Záleží jak to hraješ, ne jakej to má zvuk. :!:
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

afektband píše:Nejlepší efekt je JCM 800. Ten by to měl v pohodě zvládnout. :!: :evil: Nechápu, proč všichni musíte mít stejnej zvuk, prostě vyhul středy a výšky, uber basy, potom jenom toč gainem. Záleží jak to hraješ, ne jakej to má zvuk. :!:
No tak už to tu zase řešime furt ta sama otazka do kola pulka fora zastava proč si to neskopirovat a druha pulka proc nemit vlastni sound tohle snad nemá cenu řesit ... s tim jmckem máš pravdu ale trošku dražší efekt
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Prostě prokopni reprák a budeš škrčet stejně jako Green Day;-)
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Janus píše:Prostě prokopni reprák a budeš škrčet stejně jako Green Day;-)
Vtipná rada :( :( ale ja bych potreboval d)fakt pomoct, co rikate na toho Marshalla??

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

tyto lidi sem nikdy nepochpil.... tady ty dotazy přihlouplýho typu mě celkem štvou. Nic ve zlým chápu zajímá tě jak ze svýho teson strata a tranzistový potvory z výprodeje zvuk marshall plexi a Gibsona, ale mě někdy příde že by tady ty dotazy typu co na co sou dost vo hov**. Navíc si ani nenapasla o jakej efekt ti de... Zkrelsení na Green Day.... nedoporučoval bych takovýto základní zvuk hledat na efektech.. základní zkrelení máš mít na aparátu to je můj názor.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

OK tak ja sem radsi ani uz nebudu psat prosim LOCK

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)

Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

turbo_MaCk:
tady ty dotazy přihlouplýho typu mě celkem štvou...dotazy typu co na co sou dost vo hov**.
A nebylo to drobatko neurvale :?: Rekl bych zes toho cloveka docela huste odradil :cry:

Guitarbob: SZ
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jako vážně nic ve zlým.... já nikoho urážet nechcu... sám tu píšu sra**y neustále. Ale nevím... green day maj snastavenj zvuk basy na půlce -vejšky na 3/4 a středy mezi tím... gain cca na půlce. Aspoň tak o bylo spáno v jednom britským časáku, ale každej aparát hraje jinak! každej box! každá kytara! Pokud má strata se singlama tak další důvod. Já bych nehledal stejnej zvuk, to je prostě nesmysl... přidej středy uber gain a hraj
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak pozor guitarbob planuje Cortku m200 a ke kobyle da SH4 :)

poradil jsem mu marshall guv'nor... na bazaci sehnatelny za nejakych 1200 a myslim, ze pro jeho potreby vyhovujici. ds-1 me prijde dost usycena zvlast kdyz s tim bude mastit na trandaku a jinak nevim o zadnem efektu, ktery by byl za podobnou cenu mel zamereni na ten jeho puckrock ve stylu greenday. berme to tak, ze kazdy nejak zacinal :) a je nutne mu poradit zvlast kdyz mam treba dobrou naladu :)

budme radi, ze to nebude dalsi uzivatel nejakeho hypersupermetal zkreslovadla a vysledny zvuk bude ve stylu "vysavac"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

toe pravda :lol:
ale i tak myslím že tady ten základní zkreslenej zvuk by se měl hledat na aparátu... peavay classick (sem zjistil že na thomannovi je hlava jen za 13tis), marshall, Vox.... a pak v pedálech mít potvůrky co to krelsení dobarví upraví, udělaj jiný - fuzz, overdrive....
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mám fotku, kde je vyfoceno BJ nastavení pro American Idiot, ale bohužel envím na jakej aparát (kytara bdue nejspší to jeho LP)
Výšky na max, středy 3/4, basy půl, reverb 1/3. Ale musíš opravdu trochu laborovat se svým vlastním aparátem, ale třeba ti tohle nějak pomůže.

Pro ostatní - neřešte tu, že chtít něčí zvuk je blbost. Když s ním chce poradti, tak buď poradte nebo nepište vůbec.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

dneska sem hráli veku a tam sem měl daleko víc basů (až na půlku sem to vytáhl :lol: ).... záleží dost i na prostoru!!!!!
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

vsem diky

Theremin

Led Zeppelin-No Quarter Efekt

Příspěvek od Theremin »

Ctel sem se zeptat: V písniče No Quarter od Led Zeppelin je takový jeden riff, kterej zní do klávesovýho doprovodu. Poznal jsem, že tam používá wah pedál. Myslim si, že ten tón je dělanej přes krabičku, protože jeho zkreslenej kanál zní trochu jinak. Chtěl sem zjistit, jestli existuje nějakeá krabička, která by ten tón napodobila. Hledal jsem a přišel jsem na tyhlety dva.

No Quarter
http://www.youtube.com/watch?v=5khR_zRe ... re=related

Efekt:
http://kytary.cz/boss-blues-driver-bd-2 ... 0:Boss:1:0
Video:
http://www.youtube.com/watch?v=8CJ2nKaP ... re=related

Nebo

Efekt:
http://www.thomann.de/gb/roger_mayer_ro ... s_fuzz.htm
Video:
http://www.youtube.com/watch?v=5pbTJNCso0I

A myslíte, že u toho Rogera Mayera je bezpečný si ho kupovat přes internet, ikdyž sem na něj nikdy nehrál? Jen si ho poslat?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nevím, ten riff je na studiovce hraný přes fuzz, takže bych volil nějaký fuzz
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Theremin

Příspěvek od Theremin »

Dark Axel píše:nevím, ten riff je na studiovce hraný přes fuzz, takže bych volil nějaký fuzz
A myslíš, že je blbý, když sem na ten fuzz nikdy nehrál a chtěl bych si ho koupit?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

takhle - jestli jsi hrál na nějaký fuzz a víš, do čeho jdeš (přibližně), tak můžeš zkusit

jestli s fuzzem nemáš vůbec zkušenosti, tak bych nejdřív nějaký někde zkusil
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Teď jsem náhodou našel jeho pedalboard: http://www.smrckaeffects.com/wp-content ... rtecky.JPG
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“