Dřevo kytary
Pravidla fóra
Dřevo kytary
Zdravíčko, dlouho řeším problém z jakého je moje kytara dřeva. je hodně těžká tak mě napadl okamžitě mahagon ale je to kytara za 4 tisíce tak mahagon asi nepřipadá v úvahu, z jakeho dřeva by mohlo být LP za 4 tisice?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zkus si to vygooglit jinak tay budem hádat z vody.Těžká je ralativní pojem tvůj subjektivní - dodej přesnou váhu.Nejde jen o typ dřeva, ale i o jeho vyschnutí stáří atd.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Možná to je ten typ kytary co je z lehkého dřeva co ho napustí vodou aby ztěžklo a dovnitř ti daj pár ocelových výztuh aby to něco vydželo
Sorry nemoh jsem si pomoct 
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
podle vahy nemuzes soudit..muze to byt prakticky z cehokoliv a u takovychhle kytar bych to ani neresil - bud rad, jak to hraje;)
na vahu muzou mit vliv vetsi otvory v kytare, rozdilna skladba dreva pouzita na telo - nekde se dava "kvalitnejsi" jen prostredni dil, nekde cele telo a "kvalitnejsi" top apod..
podivej se dovnitr, a pokud to nepoznas, zeptej se kytarare - vic toho nezjistis..ale nejspis to bude olse, lipa nebo neco podobnyho;)
zkratka s kvalitnim mahagonem nepocitej;)
pak zavisi i z jaky casti stromu je pouzity drevo (u kvalitnich kytar), podle toho muze mit taky ruznou vahu apod..je toho moc..
na vahu muzou mit vliv vetsi otvory v kytare, rozdilna skladba dreva pouzita na telo - nekde se dava "kvalitnejsi" jen prostredni dil, nekde cele telo a "kvalitnejsi" top apod..
podivej se dovnitr, a pokud to nepoznas, zeptej se kytarare - vic toho nezjistis..ale nejspis to bude olse, lipa nebo neco podobnyho;)
zkratka s kvalitnim mahagonem nepocitej;)
pak zavisi i z jaky casti stromu je pouzity drevo (u kvalitnich kytar), podle toho muze mit taky ruznou vahu apod..je toho moc..
Naposledy upravil(a) jonas1 dne 7.05.2008 12:27, celkem upraveno 1 x.
v pohoděMENHYR píše:Možná to je ten typ kytary co je z lehkého dřeva co ho napustí vodou aby ztěžklo a dovnitř ti daj pár ocelových výztuh aby to něco vydželoSorry nemoh jsem si pomoct
btw: přesnou vahu přesně nevim, ale držel sem v ruce Epi za ty same prachy toho sameho tvaru a byla znatelné lehčí než moje kytara proto se ptám
Nikdo tu jeste nejmenoval preklizku 
http://bandzone.cz/flamingwheel
Squier by Fender Bullet Strat
Kustom Tube 12A, Danelectro HoneyTone
Marris J220-MC
Squier by Fender Bullet Strat
Kustom Tube 12A, Danelectro HoneyTone
Marris J220-MC
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
tak jsem googlil a našel jsem hodně recenzi a je zvlaštní že někde mluví o Alder coz je mam dojem olše, a někde mluvi o alder vnitřku a vrstvách mahagonu, každopádně na popisu od vyrobce který jsem našel je napsano Alder/Mahogany což bych nečekal
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Neraduj se není mahagon jako mahagon - může to bejt hodně řídkej levnej mahagon.
Trochu mi příjde jako dogma nadnášení mahagonu nad ostatní dřeva.Mahogon je dobrej i špatnej lípa taky tak olše to samý.
Levnej mahagon není lepší jak drahá lípa.Jen chci abyste si tyhle poměry uvědomily.
Každý druh dřeva má plusy i mínusy.
Trochu mi příjde jako dogma nadnášení mahagonu nad ostatní dřeva.Mahogon je dobrej i špatnej lípa taky tak olše to samý.
Levnej mahagon není lepší jak drahá lípa.Jen chci abyste si tyhle poměry uvědomily.
Každý druh dřeva má plusy i mínusy.
"MOJO" kills modern music...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vysušené... dobře že to padlo. jinak se říká že ani nevadí jestli je kytara z více kusů, ale musí to být dobře vybraný vysušený a opracovaný. Co ej an tom pravdy nevím, nemám možnost porovnávat mezisebou různě sušené kytaryKamahl píše:Já tyhle diskuze o dřevě nechápu. Podle mě ani tolik nezáleží na typu dřeva, ale hlavní je, jestli je dřevo bez kazů a dobře vysušené.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
dřevo na hudební názory se suší na 6+-2% vlhkosti.u nábytkovýho je to 8+-%...později se ale třeba i některý poluby vlhčí rozprašovačem,aby se nekroutili.ale to už je péče o ně....jinak caggane,byl tady thread dřevo na kytaru,nebo nějak tak,tak se tam mrkni,psal sem tam o mahagonu...
jinak podle váhy kytary to vážně nepozná,kytara neni jenom dřevo...
Hudební názory se maj správně usušit, to je pravdaDrobák píše:dřevo na hudební názory se suší na 6+-2% vlhkosti.u nábytkovýho je to 8+-%...později se ale třeba i některý poluby vlhčí rozprašovačem,aby se nekroutili.ale to už je péče o ně....jinak caggane,byl tady thread dřevo na kytaru,nebo nějak tak,tak se tam mrkni,psal sem tam o mahagonu...
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
tu větu sem tam napsal schválněAsanoth píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
panove, zemena zalezi na tom jaky ste dreva vy, ne kytara
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.