Rádio z 20-tých let.

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Theremin

Rádio z 20-tých let.

Příspěvek od Theremin »

Jednou sem prohraboval dědečkovu komoru s harampádim a objevil sem tam jedno rádio, který vypadalo strašně retro. A tak sem se k němu prohrabal a zjistil jsem, že to je opravdu rádio z éry 20-tých let. Nepředstavitelně mě nadcho. Je to doopravdy muzejní kus. Jenže nemá reprák, tak u asi nikdy hrát nebude.
Někdy kolem 14-ti dnů bych si chtěl koupit lampové kombo Crate V50. A tak mě napadlo, jestli by se do toho komba daly ty lampy vyměnit. Vím, že na nové kombo to bude brzo, ale za pokus to stojí. Ty lampy sou pravděpodobně Philips. Tady zasílám pár fotek a vlastní nákres rozestavění lamp a druhy lamp.

Rozestavění lamp

Obrázek

Obrázek

To rozestavění asi neprectete, tak ty lamp sou: AK1, AF2, E446, AB1, E443H, 506. Jde to z leva do prava.
Dík.
afektband

Příspěvek od afektband »

Určitě nedaly, jsou to naprosto jiný typy, navíc dost pochybuju o tom, že ty lampy v rádiu budou ještě funkční.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Drobák

Příspěvek od Drobák »

lamyp se už dneska dělaj uplně jiný,jedině dát si třeba inzerát jestli je někdo nemá doma funkční,ale pochybuju...sehnat by se dali,ale je to běh na dlouhou trať....
jaby

Příspěvek od jaby »

radši to střel třeba na aukru nebo nějakýmu sběrateli a budeš to mít jako slevu k tomu kombu
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
Drobák

Příspěvek od Drobák »

to je taky možnost,ale myslim že to chtěl z repasovat,ne to dědečkovi rozprodat...
jaby

Příspěvek od jaby »

nojo, nečtu to celý, to je jak se zadáním v testech, pak se divím že to mám blbě....v tom případě kdybych měl to rádio já tak bych si zjistil výkon a hodil bych tam nějaký výkonově a velikostně odpovídající repro, pak kdyby to fungovalo bych měl radost z toho že sem něco opravil a hraje to :D
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
Theremin

Příspěvek od Theremin »

hmm to se dalo cekat
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“