krasny vysvetleni
Tlustsi struny?
Pravidla fóra
- frenzyfish
- Kontaktovat uživatele:
taky bych se zeptal,hraju song od knotu a ten je v Béčku,já ho zatim hraju v déčku protože mi to distorion skryje,ale kolikátky tak struny na B?10 to by mi plandalo ne?já bych to viděl tak na 11-12 nebo 11 hybridy...vo vy na to?zase nechci nějaký totál špekouny protože sóluju...ty 10. by mi asi plandali co?
Hah jsem se vcelku nasmál, dobré popisy fakt
Jinak ty struny do B by myslím měly stačit 11ky. Kámoš měl 12ky a to už byly fest lana vcelku. To když naladil do E standartně tak to málem urvalo krk a z jednozvratného tremola měl rázem floyda i po plném utažení hřebenu
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Taky bych na B sel aspon do 12ek, nejlepe hybridu (12/13)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já teda hraju s 11ckama v E clasice a stejně mi to příjde trochu měkký.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Tak to ses drsnakRed Bull píše:Já teda hraju s 11ckama v E clasice a stejně mi to příjde trochu měkký.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- frenzyfish
- Kontaktovat uživatele:
no tak snad sem pochopil od demililacha jak ma bejt to trsatko nahnuty.. ale to je porad jen sikmo, furt nepobiram nak nekdo muze hrat kolmo a nekdo vodorovne..
ja hraju proste klasicky jak sem vysvetloval a rikam tomu kolmo, ale to prej neni kolmo, jak mi tady nekdo psal... uff
ja hraju proste klasicky jak sem vysvetloval a rikam tomu kolmo, ale to prej neni kolmo, jak mi tady nekdo psal... uff
kytara Squier Vintage Modified Tele SSH Olympic White Maple // kombo VOXAD30VT // struny DR MT-10, Carl Martin 11 // Dunlop Tortex 0.73, Dunlop 0,73 a 1mm // kabel Planet Waves JACK-JAKC 4,5m
No podlě těch obrázku taky nechápu proč by někdo měl hrát kolmo
(stylem že trsátkem jakoby řeže struny...)
klasika, čemu ty říkáš kolmo, myslíš to, když to trsátko hraje naplocho o struny (prostě o ně plácá přehnaně řečeno). No a z tohodle stačí o pár stupňů natočit trsátko dle své středové osy (která jakoby provrtává kolmo kytaru), to jsem myslel
Jinak to, že jde o nic jsem myslel ve smyslu, že celá operace natočení trsátka trvá na pochopení maximálně půl vteřiny, na realizaci taktéž. Samozřejmě, že zvukový výsledek a pocit z hraní to změní docela dost
HAUK
klasika, čemu ty říkáš kolmo, myslíš to, když to trsátko hraje naplocho o struny (prostě o ně plácá přehnaně řečeno). No a z tohodle stačí o pár stupňů natočit trsátko dle své středové osy (která jakoby provrtává kolmo kytaru), to jsem myslel
Jinak to, že jde o nic jsem myslel ve smyslu, že celá operace natočení trsátka trvá na pochopení maximálně půl vteřiny, na realizaci taktéž. Samozřejmě, že zvukový výsledek a pocit z hraní to změní docela dost
HAUK
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
FajnAsanoth píše:Deimlich: jo, vysvetlil jsi to hezkyjibak pochppis treba proč az to zkusis, je tam fakt zvukovej rozdil, a nektery veci se tim hrajou lip...
Najdi pls nějaké vidko jak tak někdo hraje... rád bych se podíval na co se to používá v praxi...
Jinak co se tím lépe hraje? Docela hodně to vadí dalším strunám kolem.. Zkusím to někdy no
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- frenzyfish
- Kontaktovat uživatele:
no hura.. a to natoceni myslite tak, ze jakoby palec se priblizi telu (strunam) kytary? ja to zkousel i obracene, kdy sem to trsatko natocil tak, ze jakoby spickou smerovalo vic smerem nahoru a slo to docela taky, ale ze by mi to nejak zlepsilo moji hru se mi nezda..Demilich píše:No podlě těch obrázku taky nechápu proč by někdo měl hrát kolmo(stylem že trsátkem jakoby řeže struny...)
klasika, čemu ty říkáš kolmo, myslíš to, když to trsátko hraje naplocho o struny (prostě o ně plácá přehnaně řečeno). No a z tohodle stačí o pár stupňů natočit trsátko dle své středové osy (která jakoby provrtává kolmo kytaru), to jsem myslel![]()
Jinak to, že jde o nic jsem myslel ve smyslu, že celá operace natočení trsátka trvá na pochopení maximálně půl vteřiny, na realizaci taktéž. Samozřejmě, že zvukový výsledek a pocit z hraní to změní docela dost![]()
HAUK
kytara Squier Vintage Modified Tele SSH Olympic White Maple // kombo VOXAD30VT // struny DR MT-10, Carl Martin 11 // Dunlop Tortex 0.73, Dunlop 0,73 a 1mm // kabel Planet Waves JACK-JAKC 4,5m
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- frenzyfish
- Kontaktovat uživatele:
krasnej obrazek
ale uz to snad konecne chapu, diky
tohle jsou jediny dve drzeni trsatka na vybrnkavani, nebo toho je jeste vic? co treba jak sem psal ja, ze by byl trsatko nakloneny ne horizontalne (jak ukazujes na obrazku) ale vertikalne, smerem ze by si chtelo na kytaru lehnout
ja to zkousel a nevadi mi to, doufam ze to neni nakej zlozvyk..
no jinak porad si myslim ze bych ty jedenactky struny docela bral.. co sem koukal na hybridy desitek, ktery sem nasel, tak tam byla tloustka spodniho ecka 52, to uz je asi moc a je to spis na podladovani ne? jo a kdybych sel do tech jedenactek, tak bych musel na kytare neco serizovat? mam ji cerstve serizenou od kytarare na ty desitky, a sem zacatecnik, tak si to nechci nak po**bat
tohle jsou jediny dve drzeni trsatka na vybrnkavani, nebo toho je jeste vic? co treba jak sem psal ja, ze by byl trsatko nakloneny ne horizontalne (jak ukazujes na obrazku) ale vertikalne, smerem ze by si chtelo na kytaru lehnout
no jinak porad si myslim ze bych ty jedenactky struny docela bral.. co sem koukal na hybridy desitek, ktery sem nasel, tak tam byla tloustka spodniho ecka 52, to uz je asi moc a je to spis na podladovani ne? jo a kdybych sel do tech jedenactek, tak bych musel na kytare neco serizovat? mam ji cerstve serizenou od kytarare na ty desitky, a sem zacatecnik, tak si to nechci nak po**bat
- frenzyfish
- Kontaktovat uživatele: