Kdo se chce stát profesionálnim kytaristou?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Chcete se živit kytarou?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Theremin

Příspěvek od Theremin »

Chcete bejt pódiovej, všemi milovanej kytarista, nebo radši ten co si hraje sam pro sebe? Chcete se tím (někdy) živit?

Edit (10.5.2008): A jestli ano, tak v jakém stylu hudby?
Naposledy upravil(a) Theremin dne 10.05.2008 7:08, celkem upraveno 1 x.
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Dobrá otázka.
Jsem docela realista, netoužím nijak závratně po kariéře kytaristy v kapele co vyprodává stadiony a boduje v Esu...
Chtěl bych mít nezávislou kapelku, psát a hrát muziku která mě baví a která něco vypovídá... Rád bych jednou koncertoval po lepších klubech s tím, že lidi co tam přijdou pujdou opravdu na nás, poslechnout si muziku kterou maj rádi, a né se jen opít nebo zabít páteční večer.
Takže muzikou se živit nechci, ale rozhodně chci hrát před lidma. A k tomu mě čeká ještě hodně dlouhá cesta :wink:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ragnar píše:Dobrá otázka.
Jsem docela realista, netoužím nijak závratně po kariéře kytaristy v kapele co vyprodává stadiony a boduje v Esu...
Chtěl bych mít nezávislou kapelku, psát a hrát muziku která mě baví a která něco vypovídá... Rád bych jednou koncertoval po lepších klubech s tím, že lidi co tam přijdou pujdou opravdu na nás, poslechnout si muziku kterou maj rádi, a né se jen opít nebo zabít páteční večer.
Takže muzikou se živit nechci, ale rozhodně chci hrát před lidma. A k tomu mě čeká ještě hodně dlouhá cesta :wink:
Jsem na tom asi úplně stejně...

A hlasoval jsem NE, protože ikdybych chtěl, tak myslím, že u nás to není možné.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Nechci se tím živit, hudba je pro mě koníčkem, a chci si zahrát jen pro potěšení , ať už pro publikum nebo pro sebe :P
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Možný to je.Jde to,ale dře to...
Na volný noze jsem byl 10 let :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Viz. Ragnar
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Tak určitě by to bylo fajn, živit se něčím co mě baví, takže já hlasoval "ano", ale pro mně to je samozřejmě něco nedosažitelného :)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nejsem a nechci jím býti. Jak hraní, tak "lektorování" jsou mým koníčkem, s těmi dalšími. Člověk si tak uchová značnou dávku svobody a není nucen k hudební prostituci.
Živí mne docela jiný obor. :)

Tak mnoho zdaru budoucím "Frontmanům".
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Demilich píše: A hlasoval jsem NE, protože ikdybych chtěl, tak myslím, že u nás to není možné.
Já si myslím, že to možné je - viz. velké české kapely (připadá ti, že by měli jako povolání ještě něco jiného?)
Já hlasoval pro ANO, ale zase je tam špatná stránka a so je ŠOUBYSNYS a to je fakt na nic :cry:
Ale určitě by mě bavilo živit se tím, co dělám rád...a jedním z toho je právě hudba. Nemusel bych být zrovna ten nejznámější, nejvíc cool zpěvák...klidně třeba učitel v ZUŠ nebo třeba kytarář...
Takže pro mě by byla asi ideální otázka: ,,Chcete se živit hudbou?``
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

abych se stal profi kytaristou tady tak bych musel hrat neco na styl kabatu,landy a Farny.A to fakt ne, to si raci budu brnkat po nakych klubech, Kain,Motoraj atd...
Odpoved zni:Tak napul.
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Disasterpiece píše:abych se stal profi kytaristou tady tak bych musel hrat neco na styl kabatu,landy a Farny.A to fakt ne, to si raci budu brnkat po nakych klubech, Kain,Motoraj atd...
Odpoved zni:Tak napul.
A co třeba Kryštof? pravda...teď se trošku odmlčeli, ale myslím, že lidem se tenhle styl pořád líbí....já osobně bych chtěl hrát něco jako směsici Red hotů + dechy :P možná o prázdninách už konečně něco takového rozjedu...jak já se těším :)
+ plno dalších blbůstek
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

No jestli upně profesionálně to nevim, jestli se mi zadaří uspěšně dodělat vejšku a atestace , tak pak snad budu oční chirurg a budu mít užitečnější práci která mě bude bavit, pak si myslim že je nejideálnější zůstat u tý poloprofesionální hry, nemusíš se tomu věnovat na plný pecky, máš čas ni na ostatní věci ale pořád se hudbě aktivně věnuješ a dá se s tim i přividělat. Takhle to tetka dělám a vyhovuje mi to. Samozdřejmě je paráda vyprodat sazku, ale to by člověk musel vymyslet fakt nějaký dokonalosti a to už je v dnešní době dost obtížný, takže já spíš uvažuju reálně .
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

kytarou sem si krome par cestaku /kery stejne sly hned kamosovi co ridil/ nikdy nic nevydelal a vubec mi to nevadi. nehodlam se tim zivit, nikdy sem tak neuvazoval a ani to nikdy neplanuju. chcu drhnout ten nejhrubsi bordel a tom nejhlubsim kanale sveta jak mam na libku a budu spokojenej :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Chtěl bych. SEM ochotnej tomu dost objetovat. Mě by stačilo hrát dobrou hudbu a vydělat tím tak abych se udržel na živu. Věcy ale nikdy nejsou tak jak bych si představoval...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
weselow

Příspěvek od weselow »

Tak já bych chtěl hlavně hrát v nějaký kapele to, co mě baví. Jestli by mě to živilo nebo ne.. nebo byl dokonce třeba známej, tak je mi fakt jedno. Každopádně bych nebyl ochotnej se kvůli tomu něčemu podřizovat, tzv. vohnoutit. Moje ideály jsou na prvním místě ;)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já to myslel, tak, že si myslím, že není možno vydělat POUZE tím, být dobrý kytarista jako třeba John5 který vydává sólová alba a je dobrej. To, že má někdo celostátně známou bandu, ve které jako kytarista vydělává je něco úpně jiného a trochu to přiblížil Disasterpiece. To, že někdo hraje ve známé kapele a vydělává, viz všechny zde jmenované české bandy, ještě neznamená, že je dobrý kytarista !!! Ale prostě je to o štěstí a protekci !!!
Tím nechci jakkoli snižovat um a výkony těch kytaristů, jen to z tohodle úhlu prostě vidím.. Pro mě je někdo takový třeba John5 jak jsem již říkal, a kdybych uměl hrát jako on, myslím, že bych u nás stejně neuspěl a nebo se rozhodně neměl ani zbla tak dobře jako on 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

sólově bych se nechtěl tlačit. John5 není dobrej kytarsita, mě se jeho styl nelíbí. Mě se víc láká kapela než sólová dráha... je to sranda, kámoši, nevím. Přesně to co bych od života chtěl je asi bydlet v ěnjakým hnusným zabordeleným bytě s klukama z kapely, hrát dobrou muziku, zůstat svobodnej (nemyslím manželství, ale takovou tu nezávislost). Nevím prostě. Prostě Live Rock'n'roll. Určitě by mě ttěšilo kdyby byla kapela nějak profláklá, ale sem totální anti komerce takže žádní sladcí kluci na plagétě bravo girl, ale něco jako tito erotomani:
http://www.youtube.com/watch?v=m05jUsWIsJE
bejt výstřední skládat věci po svým, snažit se přijít s něčím novým, bet nezávislej, to všechno (aspoň pro mě) :arrow:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Demilich píše:Já to myslel, tak, že si myslím, že není možno vydělat POUZE tím, být dobrý kytarista jako třeba John5 který vydává sólová alba a je dobrej. To, že má někdo celostátně známou bandu, ve které jako kytarista vydělává je něco úpně jiného a trochu to přiblížil Disasterpiece. To, že někdo hraje ve známé kapele a vydělává, viz všechny zde jmenované české bandy, ještě neznamená, že je dobrý kytarista !!! Ale prostě je to o štěstí a protekci !!!
Tím nechci jakkoli snižovat um a výkony těch kytaristů, jen to z tohodle úhlu prostě vidím.. Pro mě je někdo takový třeba John5 jak jsem již říkal, a kdybych uměl hrát jako on, myslím, že bych u nás stejně neuspěl a nebo se rozhodně neměl ani zbla tak dobře jako on 8)
v tomhle s tebou naprosto souhlasím, jenže před tím jsi to napsal trošku jinak - vyznělo to tak, že se hraní v česku nedá uživit....
+ plno dalších blbůstek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

turbo_mack: Zajímavé, že prej John5 není dobrej kytarista? Neberu ti, že nemusíš jeho styl, ale tohle jsem od tebe nečekal :-) Viděl jsi co všechno hraje, skládá, vymýšlí?? To zaprvé = technicky by nás tu všechny přehrál jak nic a zadruhé jak jsem říkal, není to čistej shredder :-) Kdo ví, ten ví.. Ale jak myslíš...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Demilich píše:turbo_mack: Zajímavé, že prej John5 není dobrej kytarista? Neberu ti, že nemusíš jeho styl, ale tohle jsem od tebe nečekal :-) Viděl jsi co všechno hraje, skládá, vymýšlí?? To zaprvé = technicky by nás tu všechny přehrál jak nic a zadruhé jak jsem říkal, není to čistej shredder :-) Kdo ví, ten ví.. Ale jak myslíš...
Nechci nic zbytečně hrotit,ale jmenovaný John5 je kejtrista jak poleno a právě,že to není Honimír má u mně hodně bodů 8)
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“