ZOOM G-2 1.U

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hampy
Kontaktovat uživatele:

ZOOM G-2 1.U

Příspěvek od Hampy »

Ahoj všem, chtěl bych poprosit někoho, kdo má tento multiefekt, zda by o něm napsal pár vět. Mám možnost ho koupit za 3000 korun, ale efektům nerozumím. Nemám vyhraněný styl, hraju vše co mě baví, takže ani vlastně nevím, jaké efekty budu používat... prostě by mě jen zajímaly názory lidí, kteří tento mulťák mají.

Vím, že tady na fóru se o něm už párkrát mluvilo, ale vždy jen v souvislosti s něčím jiným. Proto jsem založil tenhle topic...

Díky a mějte se.

http://kytary.cz/zoom-kytarovy-multiefe ... 0:Zoom:1:0
afektband

Příspěvek od afektband »

Asi nejlepší(zvukově) malej multiefekt, co se dá sehnat. Má dost promakaný modulační efekty, zkreslení je o dost slabší, ale pořád bych řekl, že tak o třídy výš než u ostatních behringerů, digitechů a podobnejch. Taky je tam dobrý to připojení s kompem pro domácí nahrávání. Já bych ho bral, podle mě nic lepšího není.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Hampy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hampy »

Teď jsem se dočetl, že je v tom ladička a automatický bubeník, je to pravda???
afektband

Příspěvek od afektband »

Jo je, kdyžtak tady si můžeš přečíst recenzi. http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... rpen~2006/

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Hampy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hampy »

Jojo, našel jsem ji, ale o automatickém bubeníkovi se tam píše asi šest slov:) To je fajn, že je v tom bubeník. Používáte ho někdo? Dá se s tím hrát? Mám na mysli přímo bubeníka z tohoto multiefektu...
afektband

Příspěvek od afektband »

Hampy píše:Jojo, našel jsem ji, ale o automatickém bubeníkovi se tam píše asi šest slov:) To je fajn, že je v tom bubeník. Používáte ho někdo? Dá se s tím hrát? Mám na mysli přímo bubeníka z tohoto multiefektu...
S tím bubeníkem jsem nehrál, ale měl jsem bubeníka na pandoře. Tyjhle bubeníci jsou stejně jenom takovej trochu složitější metronom, přechody to neumí atd. Je to čistě jenom metronom s více úderama :D

Hampy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hampy »

Jasně, to jsem si myslel. Ale i tak to potěší. Na cvičení to bude určitě dobrá věc. A co ta ladička?
afektband

Příspěvek od afektband »

Hampy píše:Jasně, to jsem si myslel. Ale i tak to potěší. Na cvičení to bude určitě dobrá věc. A co ta ladička?
Na ladičce ce nedá moc posrat, co já vim, tak tam byla docela v pohodě ladička, celkem i přesná, sice občas byla trochu zmatená, ale dá se s ní ladit.

MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Ale na cviceni doma je to super pomucka...ucit se nejaky rytmicky obtiznejsi obtiznejsi party bez toho...hm clovek se nauci s chybou a pak to jde tezko odnaucit... ale kdyz si zapnu bubenika hend...je to o necem jinem...ja teda natukam bubenika tak jak chci do notatoru na pc...
Hampy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hampy »

Přesně tak, mám začínající kapelu, a první 3 měsíce jsme zkoušeli jen tak, bez metronomu. Minulej týden jsme si pustili metronom a byla to fakt psina :D Jsme zase na začátku... Ladička mě taky potěšila, i když jednu už mám, a to moc dobrou. Je to chromatika od Intelli, ta co se přikolíkuje na hlavu kejtry a ladí podle vibrací. Dá se s ní naladit skoro všecko, všem doporučuju :) a díky za odpovědi ohledně toho multiefektu. Kdyby někdo ještě měl nějaké poznatky, sem s nimi :)
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michalowic »

Osobne vlastnim G2, ale druhy kytarista ma G2.1U, takze sem mel moznost ho zkusit. Zvukem atd. sem se uz nekolikrat rozepisoval v jinejch topicach (hledej :) ). Zaznelo tu neco ohledne ladicky...ta, jak uz nekdo rek, ladi celkem presne, ale obcas proste brnknes a skoci tam uplne neco jinyho...je to ale o zvyku, proste to chce nechat tomu chvili vydejchat...
Jinak umeli bici, i metronom se dost hodi, pustil sem to bubneikovi a nebyl schopnej hrat :lol:
Jediny co me dost s*alo byl ten pedal, a to konkretne citlivost, jelikoz polohy, co dou dobre je budto uplne ,,otevrenej" nebo uplne ,,zavrenej"..na mezipolohy musi mit clovek cit..ale da se to naucit... :wink:

Ale jinak radim, ber ho vsema deseti :wink:
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
goldenhat

Příspěvek od goldenhat »

Já ho měl, hele efekty typu delay, comprsor, wah, phaser, reverb tam byly dobrý, ale to zkreslení je opravdu tragédie... ten bubeník tam není špatnej. Ale osobně ych do něj znovu nešel, spíš bych se podíval po nějaky digi techu, nebo korg.
Cruiser by Crafter Les Paul
Jolana Diamant - moje vlastní celkvá úprava ;)
Marshall JCM 900- 4100
Box 1960- Lead
Marshall MG 30
Cry Baby Classic
Kabely Planet Waves
Dunlop Nylon 1mm
Hampy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hampy »

Tak už ho mám doma. Ještě jsem nepřišel na to, jak si můžu nějaký efekt při hraní vypnout a zase zapnout. Ty dva nožní spínače jsou jen na listování mezi efekty. Nevíte někdo? A nevíte, zda se k tomu dá připojit pedál od jiné značky? V návodu je na výběr FS01, FP01 nebo FP02 od ZOOMu, ale jsou drahý jako pes :)
Nádobíčko
------------
YAMAHA FX340C; Squier by Fender Afinity Strat H-S-S; multiefekt ZOOM G-2 1.u; kombo Marshall MG 15DFX; ladička Intelli IMT-600;
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michalowic »

Hampy píše:Tak už ho mám doma. Ještě jsem nepřišel na to, jak si můžu nějaký efekt při hraní vypnout a zase zapnout.
Presne to je vec ktera me stve, proto bych chtel multak s jednotlivejma predalama...

Nejde to udelat jinak, nez si napr na A1 nahrat zkresleenj zvuk a na A2 nebo A0 cistej se stejnejma efektama. Jinak to bohuzel nejde :? Taky davej pozor na rozdili hlasitosti, nebo te zvukari zabijou :lol:
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Panove, od toho tam jsou ty presety :) ma to zas vyhodu v tom, ze kdyz chcete zaraz vypnout zkresleni a delay a zapnout chorus, reverb a simulaci akustiky, tak nemusite petkrat zmacknout na ruzny tlacitka ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“