jak na výztuhu krku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
ronhill

jak na výztuhu krku

Příspěvek od ronhill »

Ahoj, mám problém s kytarou. Mám kytaru epiphone lp special II. Má dost vysokej dohmat ale když sem ho chtěl snížit pomocí výztuhy krku a odšrouboval sem tu krytku na hlavě, byla tam vidět, ale neviděl sem na ní žádnej závit nebo něco kam by šel strčit nějakej klíč. Prosím o radu
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

strčíš tam imbus a když chceš utáhnout, tak:

když máš hlavici nápisem (epiphone) k sobě a nahorou tak utáhneš imbus doprava.Radši to někomu dej - kytarář

ale taky se dohmat snižuje na kobyle, platí, že:

výztuhou se snižuje na 1-12 pražci a na kobyle 12-dál pražci.... protože se ti může stát, že utáhneš výztuhu a na 12 pražci to protebe bude ok, ale na 1ním to bude šíííleně bzučet
Naposledy upravil(a) eugeene dne 12.05.2008 9:33, celkem upraveno 1 x.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Podívej se sem. Dal jsem tam na to odkaz. Stačí se trochu porozhlédnout, než člověk začne tvořit nová témata...

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=3865
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Trochu mě překvapuije začátek tvého dotazu... S výztuhou si hraj jak chceš, ale na snížení dohmatu je lepší si primárně hrát s kobylkou...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

eugeene píše:........

výztuhou se snižuje na 1-12 pražci a na kobyle 12-dál pražci.... protože se ti může stát, že utáhneš výztuhu a na 12 pražci to protebe bude ok, ale na 1ním to bude šíííleně bzučet
to jsou mi novinky....sem si vždycky myslel že výztuhou ladíš průhyb krku
a potom teprve dohmat na kobyle
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

no, a průhybem se ti mění výška strun? Vim o čem mluvim, dělal jsem to x krát :)
pehve

Příspěvek od pehve »

jasný, mění, ale co když má krk rovnej?
ronhill píše:.....Má dost vysokej dohmat ale když sem ho chtěl snížit pomocí výztuhy krku ......
to jsem měl na mysli - snižovat dohmat hned pomocí výstuhy krku je blbost, pokud je krk rovnej, tak si to všechno rozhodí ještě víc....
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

hele, jasný, to chce tu kytaru vidět, my tu mluvíme "co kdyby" a přitom nevíme, jak je ta kytara seřízená, to pochopitelně souhlasim..... Protoradim, ať to někam dá, kde tomu rozuměj... já už si to dělám radši sám doma.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“