Úhozy trsátka jdou moc slyšet

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
afektband

Příspěvek od afektband »

nodj píše:mně zas přijde,že to dělá (ne vždycky) to,když se hraje s tlustym trsátkem-ten zvuk je moc ,,trsátkovej" :) Možná by to moh částečně ,,odstranit" kompresor
Ten by to právě že, ještě zvýraznil.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
impact

Příspěvek od impact »

Ne kompresor, ale vhodně nastavený vícepásmový ekvalizér dokáže divy.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

impact píše:Ne kompresor, ale vhodně nastavený vícepásmový ekvalizér dokáže divy.
no jo jenze ti zase zmení zvuk :lol:
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Mě to jde taky slyšet, někdy docela dost, ale nijak moc mě to neštve. 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Hmm, tak jak bylo uz nekym psano. Zkusit si pohrat s trsatkem samotnym. Pokud je mezi ukazovackem a palcem vysunuty prilis moc, tak to dela zrejme tyto zvuky. Pokud ovsem to je to, co "stalinova babi" mysli. Muze to byt i snimaci, ale to ja dost silne pochybuji, ale mozny to taky je ze... Z vlastni zkusenosti vim, ze cim tenci trsatko tim je to slabsi, tak samozrejme zalezi na tom, zda to clovek zene jeste pres nejake zkresleni a podobne... Ja osobne to chvilemi take resil, ale nevyresil jsem to nijak, proste jsem si zvykl a kdyz clovek ma kombo vice nahlas, tak to moc nepostrehne, zvlast kdyz do toho hraji ostatni hudebni nastroje.
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Zdá se mi že za A) jste všichni naprosto hluchý nebo za B) jste ho vůbec nepochopili. Určitě tím myslel škrábání trsátka o strunu, kterého se NIKDO nikdy na 100% nezbaví.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Saul píše:Zdá se mi že za A) jste všichni naprosto hluchý nebo za B) jste ho vůbec nepochopili. Určitě tím myslel škrábání trsátka o strunu, kterého se NIKDO nikdy na 100% nezbaví.
Zda se, ze jsi
a) prilis neprocital tuhle diskuzi
b) nepochopil, ze kdyz pres strunu prejede 10x vetsi cast trsatka nez pri bezne hre, tak ten zvuk bude silnejsi
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Ten zvuk úderu trsátka se mi stával taky, když jsem na strunu udeřil moc prudce a silně třeba při sólování.

Po čase jsem totiž zjistil, že do kytary nemusím tolik třískat a zvuk to má potom takovej pěkně měkkej.

Ale možná se pletu a pes je zakopanej možná někde vedle. :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ja s tim zvukem trsatka v reproduktoru komba zapasil hlavne pote, co jsem presel z tranzistoru na celolampu a je znamo, ze na lampe je zkratka vse slyset.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

h nesmite hrat basovymi trsatkama :D to je pak slyset uplne vsechno heh
jo jinak mozna to muze byt i snimacem ze je blizko strun.
(Pardon jestli to uz tu bylo nemel jsem chut cist vsechno od zacatku.)
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Jdu o topic dál. Nemá to cenu
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Já když hraju tak mám většinou opřenou ruku o kameny na kobylce a ruku mám přesně nad prostředním snímačem, takže o něj občas zavadím, zkus si zkontrolovat jestli nemám snímače moc blízko u strun nebo jestli při hře nehraješ i o snímače. Ale myslím že tím že snímače dáš dál od strun bys to měl vychytat.
Final Frontier
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“