Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
matezz06

Dotaz na efetk z písně Iron Maiden

Příspěvek od matezz06 »

Zdravím, sem začátečník a chtěl bych se zeptat, co je za efekt v písničce od Iron Maiden název Iron Maiden :) ... je to vždy při refrénu na konci rifu a opakuje se to, je to celkem na vysokém tonu. Určitě poznáte co myslím. A taky bych se chtěl zeptat kolik by stál nějakej takovej efekt (multiefekt) co dělá tenhle nebo podobnej zvuk. Určitě omezení cenou, nejlépe něco levnějšího, nemusí to bejt to samí, stačí podobný ale zase aby to nebyla úplná srač**.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Já tam žádnej efekt neslyšim, resp. nevim o čem mluvíš :)

http://www.youtube.com/watch?v=oMP5n8bPvkQ

Řekni v jakym to je čase :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tam nikde žádnej efekt neni - všechno je to jenom rukama
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

vikicek píše:Já tam žádnej efekt neslyšim, resp. nevim o čem mluvíš :)

http://www.youtube.com/watch?v=oMP5n8bPvkQ

Řekni v jakym to je čase :wink:
Tak ten refrem zacina kolem 47 vteriny a ten efekt je na vterine 51, 56 a 1:00 ... jsou to vzdy 3 tony a ej to tak vzdycky u refrenu.. hral sem to podle tabu a tenhle zvuk proste nejde...

mozna mi to trochu pripomina kvakadlo, newim...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

poslechl jsem a přiklonil bych se k Jensovu tvrzení
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Myslim, že tam žádný kvákadlo nejni :wink:
To co myslíš jsou podle mě normální tóny někde vejš na hmatníku a v tabech se na to asi vydlábli to dopsat... skus si je sám najít :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

to je efekt vytažení struny, dá se toho docílit i wah-wah pedálem, ale spíš se to zkus naučit rukou, nejspíše máš špatně zapsanou partituru, zkus najít lepší s detailnějším popisem
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

tady to eště dělá tak, že vytáhne dvě zároven, tím docílí tomu, jak to pěkně vyzní...docela obyčejně se to používá v rocku, původem asi jako všechno ostatní z rocknrollu:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

ok diky zkusim to vytazeni...
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

to jsou vytažený struny.možna s použitim toho wah-wah pedalu

:)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Maples píše:tady to eště dělá tak, že vytáhne dvě zároven, tím docílí tomu, jak to pěkně vyzní...docela obyčejně se to používá v rocku, původem asi jako všechno ostatní z rocknrollu:)
To nejsou dvě struny, ale dvě kytary a každá to vytahuje někde jinde ne? Jak už to u maidenů bývá..
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Obyčejný rokenrolový vytažení,např e držíš ukazováčkem na 12 tým pražci,h malíčkem na 15 tým,zahraješ obě struny a současně malíčkem /za pomoci zbylých kulíků/ dotahuješ nahoru o tón...
Když to nedotáhneš přesně,zazní to,co tam slyšíš :wink:

Zkoušej to-nic na tom není :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

jj dik, zkusim to co rika Pavel a jeste pls to mam vytahnout jen tim malickem? na 12 nechat? jinak kamos co hraje dyl rikal, ze to hrajou 2 kytary jinde ale prtz sem 1 tak to zkusim takle :D...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Yes na 12tým nechat.Máš tam éčko a strunou H se tím bendem na to éčko dotahuješ.Základní kejtrová technika kterou musíš dát i po zatahání za nohu ve tři ráno :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Tak to je husté, to jednou něco takovýho budu mít, až budu starej... :lol: Jinak Kdybíčko se hraje

Kód: Vybrat vše

A|-5-7
E|-5-7
a furt dokola, na konci je to přes osmičky.

:D
A jináč jako ahojček, já sem byl nemocnej taxem tu půl roku nebyl :D
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Hele, úlet, asi někdo nevíte, jaký používá trsátka, co? :lol:
Sem včera na koncertě Wanastovek jedno chytil, reps. mě trefilo do ruky, ale zrovna sem nedával pozor, kdo ho hází. Je to žlutej Dunlop tortex 0,73.
Na blogu nějakýho kluka sem vyčet, že chytil trsátko Kodyma a to měl nějaký signature Kodym, nebo co, takže to musel bejt Vartecký, nebo PBCh.
peachovinka, jen by mě to tak zajímalo :wink:

EDIT: Jo, tak je to asi jeho, na youtube je vidět, jak je má zapíchaný ve stojanu. BTW. docela dobrý trsátko, tohle jsem ještě nezkoušel :)
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
mayda

Příspěvek od mayda »

ty máš trsátko varteckýho jo??týýý jo takový štěstíííííííí, já chci takýýý :D
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

mayda píše:ty máš trsátko varteckýho jo??týýý jo takový štěstíííííííí, já chci takýýý :D
Jo, si říkám, že se na mě to štěstí eště úplně nevysralo, když mě 30 metrů od pódia trefí trsátko do pazoury :lol:

A ještě sem teda napíšu aspoň co používal za kytary a ampy:
Tak kytary měl Gibson SG cherry, černej Firerbird (opraveno), červenej obnošenej Fender Jaguar. To je snad všechno.
Aparáty: Orange a Mesa Rectifier obojí se 2 bednama. Na pedály jsem neviděl, ale řekl bych, že nějakej looper-delay a fuzz minimálně. A ještě kvákadlo, asi to je tak, jak psal Dandee.
Naposledy upravil(a) Little.Sick.Fish dne 30.05.2008 12:14, celkem upraveno 1 x.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Slabota, já mám trsátko Emppua Vuorinena z NIghtwish, jupí... tak sem si zamachroval :D

EDIT: jen atk mimochodem asi 15 metrů od podia a trsátko mě trefilo mezi oči (nekecám), taky štěstí jaksviň

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Little.Sick.Fish píše:
mayda píše:ty máš trsátko varteckýho jo??týýý jo takový štěstíííííííí, já chci takýýý :D
Jo, si říkám, že se na mě to štěstí eště úplně nevysralo, když mě 30 metrů od pódia trefí trsátko do pazoury :lol:

A ještě sem teda napíšu aspoň co používal za kytary a ampy:
Tak kytary měl Gibson SG cherry, černej Thunderbird, červenej obnošenej Fender Jaguar. To je snad všechno.
Aparáty: Orange a Mesa Rectifier obojí se 2 bednama. Na pedály jsem neviděl, ale řekl bych, že nějakej looper-delay a fuzz minimálně. A ještě kvákadlo, asi to je tak, jak psal Dandee.
Ne náhodou Firebird? :roll: proč si to lidi pletete to je jak Strat a Jazzbass
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“