Učitel jak v ZUŠce tak soukromej může bejt dobrej i špatnej. Třeba i takovej Jaco Pastorius byl naprosto mizernej učitel, neměl trpělivost se někym zabejvat, chtěl prostě jenom hrát.
doporucte ucitele!!!!!
Pravidla fóra
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Pro potřeby bigbítu určitě soukromého učitele, rock se v ZUŠce neučí.
Klasiku určitě na ZUŠ, páč pokud je talent, tak ho učitel velmi rychle rozpozná a může se dostat do kytarového kvarteta, třeba. A tyhle školní projekty jezdí po soutěžích a festivalech po celém světě, vznikají kontakty po celém světě a rozšiřují se obzory.
Učitel jak v ZUŠce tak soukromej může bejt dobrej i špatnej. Třeba i takovej Jaco Pastorius byl naprosto mizernej učitel, neměl trpělivost se někym zabejvat, chtěl prostě jenom hrát.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
přesně jak řekl Stanley...Já stále chodím do ZUŠky a nedávno jsem se právě do takového kvarteta dostal...ted budeme mít v březnu soutěž a konzert.myslím si že je lepší třeba pokud hrajete na španělu tak chodit do ZUŠky na elektriku asi k soukromníkovi nevim no....v tý zušce si myslim že získáte větší přehled - já mám skvělou učitelku a samozřejmně s ní hraju klasiku nebo takový ale jinak třeba se mě ptá co chci já a to mě potom učí...takhle mě naučila celý nothing else matters a ted jsem jí řekl nějakej blues a už umim nějakej blues....takže je to o tom na koho narazíš

Caggu Iw je klasaCaggan píše:jak ktery soukromnich je drazší. ja chodim k "soukromnikovi" na dum dětí, a uči mě věci od Glena Hansarda pres Alice in Chainse az po janevim co, a o hudební teorii jako např o stupnicích vubec nemluví, mluví spíš o tom jak cítit rytmy, jak si pomahat v hraní a tak podobně
Kytara SX GG1-STD-HB Les Paul
Behringer LX 210
trsátka vlastní výroby a 2 George Dennis (žluté a černé)
a taky nějaká ta akustika........
Behringer LX 210
trsátka vlastní výroby a 2 George Dennis (žluté a černé)
a taky nějaká ta akustika........
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Troufám si tvrdit, že je to takřka nesrovnatelné. ZUŠ má dána poměrně striktní pravidla: Např. počet povinných - stupnic, kadencí, etud, přednesových skladeb a pod. A pokud dítě není obdařeno přílišným talentem, pak je rádo, že odehraje tu povinnou část. Učitelé v ZUŠ (zpravidla absolventi konzervatoře) nemusí nutně umět hrát tzv. populární hudbu. Znal jsem konzervatoristku, která si ve čtvrtém ročníku neuměla naladit nástroj a hrála pouze klasickou kytaru. Na druhou stranu - vysvědčení ze ZUŠ má jistou validitu, je to úřední listina.
Naproti tomu soukromý učitel nemusí garantovat takřka nic ale pokud je to např. aktivní hráč, pak jeho zkušenosti jsou nedocenitelné.
Naproti tomu soukromý učitel nemusí garantovat takřka nic ale pokud je to např. aktivní hráč, pak jeho zkušenosti jsou nedocenitelné.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
dva roky jsem chodil na ZUŠ, hrál tam trsátkem, z klasiky jsem nezahrál ani notu. Maximálně jsem hrál podle jedné skvělé učebnice lidovky, to abych se nějak naučil noty, jinak jsme valili co jsem si přinesl 
největší plus tam pro mě bylo, že mě tam učitel naučil pár použitelných stupnic (tehdy mnou nedoceněnou durovku přes tři oktávy, která se mi teĎ hodí, ale hlavně jednoduché - pentatoniku a dur/moll přes oktávu)
a hlavně že jsem s ním hodně jamoval, čímž mě začal učit improvizovat
asi tak, Atkinsi
největší plus tam pro mě bylo, že mě tam učitel naučil pár použitelných stupnic (tehdy mnou nedoceněnou durovku přes tři oktávy, která se mi teĎ hodí, ale hlavně jednoduché - pentatoniku a dur/moll přes oktávu)
a hlavně že jsem s ním hodně jamoval, čímž mě začal učit improvizovat
asi tak, Atkinsi
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
-
princess.Joane
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem pro ZUŠ
Já mám výorné zkušenosti v ZUŠce, hraju klasiku, ale né jen furt nějaký etudy, stupnice apod. jen čistě klasiku, skladby jak od např. Bacha, Telemanna, Carulliho apod. tak i od těch současných, Tennant, Wullera aj. tak sem se nedávno začala učit Metallicu, byla jsem na soutěži, a chystám se na mezinárodní soutěž do prahy..., a s kytarovým orchestrem máme každej měsíc nějaký vystoupení či soustředění, díky zušce sem byla na hudebním táboře (úžasná zkušenost! min. 5 hodin denně trénování s dalšími kytarami, tak i sme měli sólové věci), teď v létě mě učitelka doporučila mezinárodní kytarovej festival v Brně a spoustu dalšího.. a není to drezůra, učitelka mi vždycky dá na vybranou co chci hrát, když nevím nic určitýho, zahraje mi třeba i 5 skladeb z kterých si vyberu která je mi nejsympatičtější... nevím jak to je se soukromými učitěly, ale tu naší zušku můžu doporučit, teda jen dva učitele, jeden nestojí za moc a je to právě takovej ten edudkářskář, kdy mu lidi absolvujou (7. ročník) s rozkladem akordů a primitivní etudou kterou sem hrála na konci prvního ročníku... Mn je to jen o náhodě na kterého učitele zrovna narazíte