Elektroakustika, 5.000 - 6.000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Elektroakustika, 5.000 - 6.000

Příspěvek od rotten77 »

Zdravím. Tak jsem se rozhodl koupit si elektroakustiku.
- Cenově bych se chtěl vejít do 5-6 tisíc, ale klidně to zvednu i na 7
- Měla by to být westernovka s výřezem (takže dreadnought cutaway?)
- Přední deska masív
- Jumbo bych něchtěl, je moc velký :-) a pro mě moc basů, ale nevím, možná bych šel i do něj

CO jsem se tak díval tady na fóru, celkem se to omýlá Ibanez PF60 (5.900), někdo tu myslím psal, že to není jumbo, ale dreadnought, jak to teda je? Další, co mi padla do oka je FENDER CD-100CE (6.330), ale u té si nejsem jist, zřejmě se platí značka (což možná i u té Ibanezky) a naposled Cort MR100F (6.100), o Cortkách se mluví jako o dobrých levných kytarách... Co vy na to?

Jo ještě, ... teď mají u nás v hudebnínách Fokusku, typ nevím, ale stojí myslím 4.500...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

hledej hledej :) resilo se to tady milionkrat...

sam jsem resil uplne stejnou vec a skoncil jsem u Ibanez PF60... jsem nadmiru spokojen. mam ji sice jen neco pres rok, ale zatim vse jak ma byt, za tu cenu uzasny zvuk, je krasne udelana... parada...

na fender bych se vykaslas. Cort bych rozhodne omrkl - je taky super. ibanezka mi prisla vic basovejsi... ale hodne zalezi jake jsou na tom struny... kazdopadne asi s jednou neslapnes vedle...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

qwer píše:hledej hledej :) resilo se to tady milionkrat...
To je mi jasný, dnes jsem to tu celé prošel a našel topic o kytarách do 5 tis a pak od devíti, což je mezi. Ještě se tu podívám po jednotlivých typech...
qwer píše:na fender bych se vykaslas.
Myslel jsem si to, jenom jsem zkoušel, jestli třeba náhodou... :-)
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Mě osobně se líbí teb Ibanez, hlavně asi vzhledem. Ten Cort má z těch tří asi nejlepší snímač - Fishman. To ale neznamená, že ty sotatní dva jsou shity. Z těchto tří bych volil mezi Ibanezem a Cortem. A samo zajít do shopu a zkoušet - u akustiky na tom hafo záleží.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Nakonec jsem po ošahání kytar zvolil ještě trochu jinou: Cort MR710F NS je to sice o 1.500 víc, ale stálo to zato...
pidzej

Příspěvek od pidzej »

Kámoš má tuhle: http://www.cmias.cz/hudebni-nastroje/ky ... -sceq.html . Je s ní spokojenej. Zvuk plnej se slušnejma basama.
tymian

Příspěvek od tymian »

já bych zkusil seagulku je trochu dražší, ale má vyvážený zvuk a když na ni natáhneš elixiry tak to nemá chybu
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Já hrál na tu Cortku a ta je si myslim super, ostatní jsem v ruce neměl :wink:
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
Sima

a něco pro ženskou?

Příspěvek od Sima »

čauky, taky zrovna vybírám elektroakustiku nebo akustiku. Můj strop je 6 tis. za gytárku.
Pokud znáte tyhle nástroje, mohli byste mi sem písnout, jestli některý z nich stojí za koupi? Alias poměr cena:výkon
AEG 8E BK Ibanez
DEAN Performer EA Arch Top
ještě se mi líbila Applauska, ale ta už se prý nedá sehnat.

Možná se vám bude zdát tahle otázka pitomá, ale fakt to nevím: Hraje elektroakustika bez zapojení stejně kvalitně jako akustika?

Díky za názory....

PS: jelikož jsem ženská, nechci nic s velkým tělem (jumbo), blbě by se mi hrálo, tak doufám, že ty dva typy, co jsem napsala zrovínka nejsou džambíčka

PPS: už mám tenhle text u tématu westernovky za 9. tisíc, tak mi nepište 2x :P
Prince

Příspěvek od Prince »

Ahoj,
nejméně ta IBANEZ je zrovna Jumbo. Ale spíš takový minijumbo. Je menší než normální jumbo. :lol:

A elektroakustika bez zapojení hraje stejně kvalitně jako akustika, ano.

//Ještě bych doplnil, že ta IBANEZka, na kterou odkazuješ, je nejen minijumbo, ale má taky jen 8cm hluboké tělo, takže je to opravdu prcek a nejspíš nebude hrát nijak zvlášť silně.
Ibanez PF60SECE
Sima

Příspěvek od Sima »

Když říkáš "nebude hrát nijak zvlášt silně", znamená to co? Že nebude hrát hlasitě nebo zvuk bude plochý bez výšek a hloubek? Ta hlasitost by mi ani tak nevadila - aspoň si večer nevzbudím holky. Ale jestli je rozdíl mezi akustikou a nezapojenou elektroakustikou asi jako mezi hudbou na originál CD a přepálenou MP3, tak to radši nechci.
Kdo to ví, odpoví? :?: :idea:
Theremin

Příspěvek od Theremin »

Vemu to zkrátka. Na Cort sem nehrál, takže nevim nic. Ibanez je dobrá, ale hrál jsem na ní, ale měla nevhodnej krk pro mě. Fender by mi vyhovovala z tědletěch tří nejvíc. Ale pokud by si chtěl doopravdy dobrou kytaru za trosku vic, nez mas, doporucoval bych ti tuhle http://kytary.cz/fender-sonoran-sce-cus ... Fender:1:0
Provedení je precizní a zvuk dokonalý. Vzhled je hodně retro. Retro mám rád. Musel by sis počkat, ale výsledek za to stojí.
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

No já jsem měl kdysi Ibanezku PF10,jak se časem rozehrála,zvuk byl výborný,akorát časem přestala ladit a v pražcích se udělaly rýhy,na hmatníku důlky,a to jsem hrál na 10struny,prostě Čínu nebrat.Šel bych radši do Corta,za tu cenu jistě lepší volba.
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektroakustika, 5.000 - 6.000

Příspěvek od kneekal »

Ahoj, oživuji téma, stává se pro mě aktuálním :) Nějak jsem pocítil nutkavou potřebu si pořídit i elektroakustiku na takové to lehké koncertní unplugged blbnutí s bubeníkem. Jsem především elektrický hráč, takže to zas tak cenově nechci hrotit.

Nějaké momentální tipy z obchodů? Na elektroakustiku jsem hrál naposledy tak před 5 lety, takže jsem v oboru mimoň :) Bazaru se taktéž vůbec nebráním :)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Popel si na hlavu sypu, příště nebudu vycházet hnedle z rozcestníku, ale mrknu se na aktuální fórum :wink:
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Mimochodem, kdyz mas elektroakustiku, uz to vlastne neni unplugged, kdyz na ni hrajes plugged, ze?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zeptej si Kurta Cobaina, jak nahrál jedno z nejznámnějších "Unplugged". Nebo Erica Claptona, toho seženeš asi lépe... Oba byli "plugged"...

kneekal: dreadnought? nějaé požadavky? podstatnější akustický nebo elektrifikovaný zvuk?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ale to zajiste, jen podotykam, ze to technicky neni uplne spravne, asi jako rikat cinskemu kureti kure ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ale říkají to všichni... :mrgreen: Stejně jako se "vibratu" říká "tremolo"...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hudebník227

Jakou Akustickou kytaru na nahrávání cca 6000,- ?

Příspěvek od Hudebník227 »

Zdravím,

Potřebuji akustickou, možná lépe by bylo elektroakustickou (kvůli lince) kytaru na nahrávání.
Chtěl bych dobrý typ za pěkné peníze.

Děkuji
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 7.05.2013 13:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno. Důrazně prosím, než založíš nové vlákno, hledej, zda tu podobné již není.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“