Klasika Orange, nebo sáhnout po fendrovi?
Pravidla fóra
Zvukově je PRO MĚ Orange Tiny Terror jasným vítězem, i když ten Fender taky není špatnej. Ale! Blues Junior je přecejen kombo. K Orange je potřeba trochu solidní box, ideální 2x12"(transport). Oba aparáty hrajou dost nahlas na cokoliv. Je pravda, že Tiny Terror umí větší zkreslení než Junior a podle mě i líp. Už z názvu vyplývá na jakou muziku je Blues Junior určen, taky má plus v reverbu. Jsou to charakterově odlišný aparáty. Spíš asi bude záležet na tom, co hraješ a jakej zvuk si představuješ, takže jednoznačnou odpověd nečekej... V tvým případě bych šel asi do Fenderu, i když jsem velkým příznivcem značky Orange.
Docela bych se aji hádal... Myslím že TinyTerror dokáže zařvat docela slušně a když se ti to nezdá jako hi gain tak pořídit MXR booster a hi gain to bude...Maples píše:hi-gain z Orange určitě nevytáhneš:)
osobně hlasuji pro Fendera, kvůli kvalitnějšímu základu - čistý zvuk...nedá se tak brzo vytavit, ale s dobrým OD bude hrát mnohem líp.)
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
přečti si ješte jednou příspěvek od Maplese....Hanzbiker píše:Docela bych se aji hádal... Myslím že TinyTerror dokáže zařvat docela slušně a když se ti to nezdá jako hi gain tak pořídit MXR booster a hi gain to bude...Maples píše:hi-gain z Orange určitě nevytáhneš:)
osobně hlasuji pro Fendera, kvůli kvalitnějšímu základu - čistý zvuk...nedá se tak brzo vytavit, ale s dobrým OD bude hrát mnohem líp.)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Nova hracka jmenem Orange Rocker je doma, takze az se nabazim a opadnou prvni dojmy, neco o nem postnu;) Jsem rad, ze na nem vyloudim Claptona, Slashe i Underoath, ale na cisty kanal bude jednicka vzdycky jen AC30;)
Kazdopadne uz predem me mrzi absence efektovy smycky, ale to se neda nic delat, alespon castecne to vynahrazuje skutecnost, ze se u nej nemusi nastavovat bias (samozrejme pri znovuosazeni stejnym typem lamp;))
Takze za me jednoznacne Orange, a to uz po druhe;)
Kazdopadne uz predem me mrzi absence efektovy smycky, ale to se neda nic delat, alespon castecne to vynahrazuje skutecnost, ze se u nej nemusi nastavovat bias (samozrejme pri znovuosazeni stejnym typem lamp;))
Takze za me jednoznacne Orange, a to uz po druhe;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
No, nevim jestli byste tohle vytáhli z blues juniora s tim boosterem:
http://www.youtube.com/watch?v=9MpZoWsFlJQ
heh
http://www.youtube.com/watch?v=9MpZoWsFlJQ
heh
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
sotva bys z fendra vytáhl stejnej zvuk jak z orange.. achjo achjo....
Vkaždým případě ten blues junior je parádní komboa patří mezi to nejlepší, na co sem hrál.
Vkaždým případě ten blues junior je parádní komboa patří mezi to nejlepší, na co sem hrál.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jestli reaguješ na mě, tak jsem neříkal stejnej, ale takovejhle jakože metalovejturbo_MaCk píše:sotva bys z fendra vytáhl stejnej zvuk jak z orange.. achjo achjo....
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Ono je asi hlavne dulezity zduraznit, ze dnesni produkce Orange (TT,RV,..) ma s opravdovou Orange klasikou spolecnou jen tu barvu a logo (pokud chces novy Orange, zkus spis Matamp)..Ted je venku novy kombicko v klasictejsim duchu Orange AD5, ale srovnavat Orange s Fenderem podle me neni relevantni - proste je musis mit oba;)
A co se tyka malych Fenderu, tak jednoznacne Pro Junior, bezva zalezitost;)
A co se tyka malych Fenderu, tak jednoznacne Pro Junior, bezva zalezitost;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
- 60'Rock_N'_Roll
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jednokanály rulleeezzzzzzzzzzzzzzzzzzz... nedohánějt na ampu, co neumím nastavit na kytaře, to je moj moto pro to, čemu vy říkáte čistý zvuk.
sry za OT
sry za OT
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.