Lite Ash vs. Classic 50's

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

No to teď ale popisuješ spíš "relic", povrchovou úpravu, než "vintage" = konstrukci ....

Vintage modely jsou prostě udělaný podle specifikace tý doby,
tady je hlavní otázka při výběru:

hratelnost:

tzn. bude vyhovovat /u Classica/ :

- užší radius hmatníku - 7.25 vs 9.5 palců
- menší pražce - vintage vs med.jumbo
- špatně přístupný štelování výztuhy krku (utopený v těle, ne na hlavě)

jak moc se liší profil krku nevím, 50s by asi měl být kulatější, plnější do ruky..

Hlavní rozdíl asi ty pražce, jestlis na ty vintage drátky nikdy nehrál, tak to je dost nezvyk, někomu to vadí tak, že si prostě nezvykne vůbec..
I´m wheels... movin´wheels
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

turbo_MaCk píše:ten 50's je možná nej neamerický tele.... SIce semna oba nehrál ale za mě je to stejně tak. "Hraju takovej indie rock/jemnej punk" hoď link na kapelu rád bych se koukl 8)
Až budeme mít první rozumnou nahrávku a pořádnyho bicmena budeš první kdo se to dozví:)
Ale podle toho jak se teď v kapele hádáme se možná vůbec nedockáš...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Kamahl píše:"Vintage" nástroj se nový nekupuje. Ten musí léta dozrávat v rukou hudebníka.

Ale proti gustu žádný držkování. Pokud se někomu líbí něco jakože staré a jakože vyhrané...
Tak jasně že sem to tak nemyslel :wink: (sorry za OT)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Toho esquiera ma známej,zkusím se ti na něho zeptat :wink: nebo to zkus sám na stránkách www.fatskewers.cz a forum :wink:
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Marko007 píše:Toho esquiera ma známej,zkusím se ti na něho zeptat :wink: nebo to zkus sám na stránkách www.fatskewers.cz a forum :wink:
Pokud dobře vidím, tak na těch fotkách je Tele ne? :? Nebo Esquire s dvouma snímačema???-> no jo Tele
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Joey píše:
Marko007 píše:Toho esquiera ma známej,zkusím se ti na něho zeptat :wink: nebo to zkus sám na stránkách www.fatskewers.cz a forum :wink:
Pokud dobře vidím, tak na těch fotkách je Tele ne? :? Nebo Esquire s dvouma snímačema???-> no jo Tele
Tamten s tím standartem co to má toho nemyslím, na jedné fotce tam má aji ten zpěvák myslím Esquiera
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Maples píše:Lite Ash je dobrá kytara, za ty peníze supr, ale pokud možno, vybírat jen z více modelů...další věc, která by mohla zarazit je V krk, kterej někomu nemusí vůbec sedět...
Se omluvám, že vykopávám starší téma ale Lite-Ash má podle Fenderu krk do C. Tak kde je chyba ? :?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

:D to je zásadní nedostatek, já tam prostě přišel, dali mi do ruky Fender Lite Ash Stratocaster, v černý barvě, a měl V krk.) poměrně ne uplně pohodlnej, ten palec si prostě svoje místo nenašel.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Už na svoje nakonec tele čekám měsíc... chjo.. Až přijde udělám určo nějakou recenzičku....

"Dostupnost do 10 dní" :roll:

K tomu stratu, všude píšou že má C krk, ale je možný, že to jen ty shopy opisujou ze stránek fenderu..
Naposledy upravil(a) Ragnar dne 13.05.2008 19:42, celkem upraveno 1 x.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

A který tele teda kupuješ? Lite Ash?
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Kamahl píše:A který tele teda kupuješ? Lite Ash?
Jo, nakonec jsem šel do liteash, kvůli ceně a snímačům...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Ragnar píše:
Už se těším, až o ní napíšeš. Tahle kytara se mi hodně líbí (hlavně v barvě vintage white) a vážně o ní uvažuju.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Maples píše::D to je zásadní nedostatek, já tam prostě přišel, dali mi do ruky Fender Lite Ash Stratocaster, v černý barvě, a měl V krk.) poměrně ne uplně pohodlnej, ten palec si prostě svoje místo nenašel.
Tak to je dobrý. :lol: Jestli je to pravda tak maj u Fenderu trošku bordel. :lol:

Jinak jakým stylem hraješ když říkáš, že ti palec nesedl ? Já četl, že ten V krk je lepší když se hraje s palcem zavěšeným přes hmatník ála Hendrix. Samozřejmě není to absolutní to je každýho vkus, že jo. :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

vzhledem k tomu, že jako kytarový základ mám 7 let klasiky, hraju doprovody hlavně s palcem vzadu uprostřed na hmatníku a jen solování spíš s palcem až přečnívajícím zpoza krku...dyž zkusíš zahrát baré akord s palcem vzadu, uprostřed na hmatníku, dosáhneš prsty mnohem dál, tj čistší držení akordu...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Já hraju s palcem nahoře až na baréčka a powery furt, doufám, že se to už nikdy nebudu muset přeučovat, to bych si asi nedal...
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Kamahl píše:
Ragnar píše:
Už se těším, až o ní napíšeš. Tahle kytara se mi hodně líbí (hlavně v barvě vintage white) a vážně o ní uvažuju.
Přesně ta mi přijde, přidám i fotky potom.
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Takže, dneska po obědě přišla... dojmy... budu se snažit bejt objektivní...

Ta kytara je vzhledově nádherná, fakt skvělá. Má uplně jinou barvu než na obrázcích, ale uplně, je mnohem žlutější ale o to hezčí, skoro spíš světlá blonde než zašlá bílá... ale jak řikám, vypadá fenomenálně a tak luxusně, "na úrovni".. fotky dodám když bude zájem...

Když sem otevřel krabici a hrábnul do strun, byla to fakt hrůza... Drnčelo to nechutně uplně všude... sou tam od fendera strašný struny, blbej zvuk na sucho(je uplně slyšet že to jde ze strun) a hlavně mi přijdou měkčí než norm. devítky a prostě hrát na to trochu agresivněji nešlo... vzal sem imbus a šroubovák a po chvíli hraní je to ok, i s těmahle strunama, nicméně plánuju hybridy 9/10... tohle je fakt nahoře strašný bláto... => větší dohmat na basech, ale od déčka níž mám dohmat minimální(doopravdy minimální), fakt jen lehoučce se dotknout struny a je to...

To co je na tý kytaře nejlepší, je krk... hlavně ve středních polohách, vejš už je to normální...Skoro nikdy sem pořádně nehrál na světlý krky, takže nevim jestli je to tim, ale je to nejlepší krk co sem držel v ruce... neni to žádnej rychlej ibanezák, ale je prostě akorát, slidy dou skvěle, fakt... I když přišel kámoš ke mě(druhej kytarista) tak za hrál dva riffy a řek: "ty vole, ten krk"...

Zvuk... strašně charakteristickej, předtim sem hrál na tele vždycky jen v obchodě, jen na sucho... Má to takovej hrozně agresivní "bright" tone u kobyly, řezavej ostrej zvuk... Zní to skvěle i zkresleně, jen se to nesmí přehánět, na mym RATovy mám gain tak na 10ti hodinách a je to akorát...
Krkáč je takovej o dost míň ostrej s kulatym dozvukem... Krom sól nic pro mě...

Oktávy sedí i s tou vintage kobylkou vpoho... Neni ani těžká ani lehká... nepadá na hlavu...

Zkoušel sem to na 15W laney celolampě a Frontmanovi 15W. Čistej byl kupodivu srovnatelně dobrej na obojim, v zkreslení(i přes krabku) byla ta lampa znatelně lepší... Dost sem se ale divil, že ty snímače maj docela silnej výstup, přitom jsem myslel že tohle jsou jedny z těch slabších...

Asi tak
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Děláš mi chutě. Chceme fotky. Ta bílá totiž nikde není vyfocená v reálu. :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

my chceme foto my chceme foto :)

jinak rezavy zvuk u kobylky skoro bez stredu a basu - to je proste tele :) kdybys chtel neco vic stand. tak je super rada virtual od dimarzia... doda tomu kobylkaci i stredy a basy... no je to o preferencich - to je kdyby te to treba stvalo (me to na teletech stve).

pokud hrajes spis rock, tak tam hod rovnou desitky... devitky jsou starsne blata - moja je ma na kejtre a uz chce desitky, protoze se na to neda hrat. je to dobre na solicka, ale na akordy a powerchords je to nepouzitelne... navic ta kytara bude mit s tlustsimi strunami i lepsi zvuk...

jinak k serizeni - mrkni i na snimace - pokud se ti ten krkovy zda malo konkretni, tak ho hod vic nahoru (ale posunuj tak po pul milimetru a zkousej) - to same s tim kobylkacem, pokud se ti zda byl az moc otravny, tak ho soupni treba o milimetr dolu. udela to docela dost...

a ted ty fotky prosim :)
Naposledy upravil(a) qwer dne 26.05.2008 18:01, celkem upraveno 2 x.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Smrťokvítek píše:Děláš mi chutě. Chceme fotky. Ta bílá totiž nikde není vyfocená v reálu. :)
Ano! Ano! Ano! :) Dávej fotkyyy :)

EDIT: Já si snad to tele někdy taky koupím :)

Jan Kaplický 1937 - 2009
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“