IBANEZ Tubescreamer color TS 7C
Pravidla fóra
IBANEZ Tubescreamer color TS 7C
Má to cenu si tuhle krabicu pořizovat??? Co to vlastně udělá? Jen nabudí takovej ten teplejší sólovej zvuk? Trochu jako compressor?
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Je to klasickej overdrive, ne moc dobrej, ne špatnej. Dodává zvuku pocit buzené lampy, takže takový hřejivý jemný zkreslení na klasickej rock, jemnej crunch, žádná divočina... Co se týče nejlepší varianty, je použít jej pro dokrmení lamp se slabým zkreslením. Jen řeknu že Turbooverdive (tuším že SD-1) od BOSSE je mnohem lepší...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
TS7 mam (nie v tom zelenom prevedeni) a uz by som sa ho rad zbavil
Pouzival som ho na sola, ten zvuk bol jemnejsi a pacil sa mi, ale nic viac mi nepriniesol. Na power akordy sa podla mna vobec nehodi.
Dokopaval som nim Valvestatea, ale nejake silnejsie skreslenie sa z toho vytiahnut nedalo, ani po prepnuti do rezimu "hot". Potom tam ma este ovladac tone, ktory ten zvuk drzi stale na basoch, az ked sa vytoci nadoraz objavia sa vysky.
Ale vravim - na tie sola mi prisiel dobry.
Ja namiesto neho teraz pouzivam Marshall Jackhammer v mode overdrive.
Este k cene - novy sa predava za 1440 Kc.. za tu cenu nestoji
Pouzival som ho na sola, ten zvuk bol jemnejsi a pacil sa mi, ale nic viac mi nepriniesol. Na power akordy sa podla mna vobec nehodi.
Dokopaval som nim Valvestatea, ale nejake silnejsie skreslenie sa z toho vytiahnut nedalo, ani po prepnuti do rezimu "hot". Potom tam ma este ovladac tone, ktory ten zvuk drzi stale na basoch, az ked sa vytoci nadoraz objavia sa vysky.
Ale vravim - na tie sola mi prisiel dobry.
Ja namiesto neho teraz pouzivam Marshall Jackhammer v mode overdrive.
Este k cene - novy sa predava za 1440 Kc.. za tu cenu nestoji
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Dost velky
Sice som na TS9 nikdy nehral, ale nepocul som voci nemu ziadne vyhrady. Inak TS7 je v podstate len taka lacna kopia TS9.
Podrobnejsi clanok o tubescreameroch a TS9-ke je tu:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... ijen~2004/
Podrobnejsi clanok o tubescreameroch a TS9-ke je tu:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... ijen~2004/
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
právě vo tý devítce přemějšlim , potřebuju takovej lehce bublavej zvuk , ale taky celkem dost ne vejškách
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
V bazaru je Japan Overdrive od BOSSE, bejt tebou tak po něm skočím... JInak neprodávám ho já ani nikdo známej, takže nedělám reklamu
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Každej kdo si tuhle krabičku koupil, protože na ní slyšel chválu a teď je s ní nespokojenej, by si měl uvědomit, že (už podle výrobce) je to spíš overdrive pedál, kterým se dokrmuje zesilovač a dodává mu šťávu. Spoustu lidí to klame, protože čekají že vezmou "screamera", zapojí do čistýho kanálu a rozdrtí vás mega zkreslením. Ono to tak funguje, ale musíte ho zapojit do zkreslenýho kanálu a trochu si pohrát s nastavením, abyste dostali to, co chcete. "Hot" mode taky funguje a je super, ven leze moderní zvuk s výborným sustainem a krásným vazbením, akorát se musí použít ňákej noise gate/reducer, protože zkreslení už je fakt velký a nese to s sebou různý množství šumu...
Mega skreslenie som urcite necakal, cakal som overdrive s univerzalnym pouzitim. Dokrmoval som tym mierne skresleny kanal na hybridnom kombe a cakal som, ze to zvuk rozjasni a doda mu stavu.
Ale to sa prave nestalo... ano, sustain to ma pekny, ako som uz pisal, tak tahave sola zneju velmi pekne. Ale akordy a doprovody to zlieva dokopy. Ok, to moze byt skratka tym, ze sa to neznasa s mojim kombom. Ale objektivne tomu musim vytknut ten nie prilis citlivy "tone" ovladac, a hlavne - krabicka zere signal, a to dost podstatne.
Ako overdrive pouzivam teraz JH1 a s tym som spokojnejsi ovela viac. Nevravim, ze TS7 je zly efekt, urcite niekto najde jeho vyuzitie. Ale jeho cena mi pride prehnana.
Ale to sa prave nestalo... ano, sustain to ma pekny, ako som uz pisal, tak tahave sola zneju velmi pekne. Ale akordy a doprovody to zlieva dokopy. Ok, to moze byt skratka tym, ze sa to neznasa s mojim kombom. Ale objektivne tomu musim vytknut ten nie prilis citlivy "tone" ovladac, a hlavne - krabicka zere signal, a to dost podstatne.
Ako overdrive pouzivam teraz JH1 a s tym som spokojnejsi ovela viac. Nevravim, ze TS7 je zly efekt, urcite niekto najde jeho vyuzitie. Ale jeho cena mi pride prehnana.
Jak už bylo řečeno, TS7 je vlastně levná kopie TS9. Když jsem měl Valvestate, tak jsem ho používal přesně jako kolega výše. Bohužel nedal se použít na nic jinýho než na sóla. I při jemným nastavení se tóny v akordech slévaly. Spíš než TS9 bych doporučil TS808. TS9 není tak dynamickej a na můj vkus je pořád moc "řezavej" oproti osmsetosmičce. Jako nejlepší varianta se mi zdá 808+ od mistra Smrčky, kterej je ještě dynamičtější a barevnější, časem asi nahradí můj Ibanez. Kdyby to někoho zajímalo, tak tady je ukázka TS808, kterou jsem trošku nabudil Orange Rocker 30H, pro představu, samozřejmě je to reedice: http://www.lukasmondy.com/stranka/ke-stazeni___
Výborně zní i přes čistej kanál, na bluesový hraní perfektní...
páni, pěknej zvuk i písnička..hezký hezkýMondy píše:Jak už bylo řečeno, TS7 je vlastně levná kopie TS9. Když jsem měl Valvestate, tak jsem ho používal přesně jako kolega výše. Bohužel nedal se použít na nic jinýho než na sóla. I při jemným nastavení se tóny v akordech slévaly. Spíš než TS9 bych doporučil TS808. TS9 není tak dynamickej a na můj vkus je pořád moc "řezavej" oproti osmsetosmičce. Jako nejlepší varianta se mi zdá 808+ od mistra Smrčky, kterej je ještě dynamičtější a barevnější, časem asi nahradí můj Ibanez. Kdyby to někoho zajímalo, tak tady je ukázka TS808, kterou jsem trošku nabudil Orange Rocker 30H, pro představu, samozřejmě je to reedice: http://www.lukasmondy.com/stranka/ke-stazeni___
to a to a za chvíli zas tohle
Nedavno sa mi dostal do ruk cennik Smrckovych efektov:
Overdrive 808+ - 3300 Kc
Overdrive Double - 3500 Kc
Overdrive Station III - 3700 Kc
Fuzztone 60's - 3300 Kc
(je to z ledna 2008)
Overdrive 808+ - 3300 Kc
Overdrive Double - 3500 Kc
Overdrive Station III - 3700 Kc
Fuzztone 60's - 3300 Kc
(je to z ledna 2008)
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
rasomaso: Zatial nemam, ale ked presedlam na celolampac, tak by som urcite chcel vyskusat niektory z overdrivov.
*Twisted.Brother*: je to overdrive
*Twisted.Brother*: je to overdrive
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele: