Home tuning

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Home tuning

Příspěvek od turbo_MaCk »

Rád bych si upravil kytaru a to tak.
Dám tam 3xHB takže potřebuju poradit 1 dobrej HB ke krku ideálně z 2. ruky. Ne že bych si neuměl vybrat sám, ale tak rád bych věděl vaše názory, RM by byl postačující. Doprostřed mám doma prastarýho alnico epiphona. 4asem bych koupil ducana a RM by šel doprostřed. rád bych tam dal rozepínání na každej snímač a killswitch. Ty rozepínání asi kolíbku nebo posuvnej přepínač páč budou pod strunama. Kill přesunu pd volume a na místo tone kde mám teď killswitch pinde výstup (normálně je jako u LP dole, ale tam je to dost choulostivý na nárazy, pírání etc.). Budu muset frézovat prostřední díru,a le to se nějak zvádne.

DAlši věc je vizuální úprava. Rád bych an to nahodil nějakou malůvku v retro popart stylu 2. poloviny 20. století. Něco jako SG emily. 6ádný speciální složitosti, ale de mi o to kde a jakej sprej (jestli vůbec teda) a jak postupovat. s tímto zkušenosti nemám.

tu sem si načmrkl jak by to nějak mohlo vypadat:
Obrázek
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 15.05.2008 17:58, celkem upraveno 1 x.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Retro popart stylu 2. poloviny 19. století? To je nějaká secese, ne? :lol:

Ale fandím ti, směle do toho! :wink:
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Tak to ti preju hodne stesti aby to nak dopadlo!Na tu grafickou upravu kytary bych se ale vyprd..
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

nemyslel jsi 20.stoleti? :wink:

co takhle RM Color Sound nebo Custom AlNiCo? tak me jeste napada, ze P90 by nemusela byt spatna. ty moznosti, dva humbace a P90.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jo 20. samozřejmě :lol: (sem si říkal 1950...tak sem v pomatení napsal 19.)

Ta grafická uprave je tak až třešnička na dortu, ale mě se to dost líbí (třeba to SG)

Customa ani ne... dávám přednost alnicu když si můžu vybírat.
z RM je ve hře:
-Alnico II Neck
-R.M.neck
-Color Sound

AlnicoII je nejdražší. ta P90 mě napadla taky. Ale u krka je málo místa směrem hore i dole. Nahoře končí Picquard a dole je hned pod snímačem šroubek co picguard drří a za ním taky konec.... bylo by to dost složitý tam řešit otvory jak do kytary tak do picguardu. Navíc se mi hodí zvuk klasiky singlu - rozeplej HB. Asi to vidím spíš na HB ikdyž P90sou parádní.

Ale rači ybch bral snímač z druhý ruky než novej. Je toho škoda vyhazovat starý snímače protože každej kupuje nový. Já se klidně spokojí s ošoupaným z bazaru za nižší cenu. Pak by možná přicházel na scénu i Ducan...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

chlapče nemužu ti nic víc než poprát štěstí, průběžně nás informuj jak tvoje snaha pokračuje
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Take drzim palce, bude to chtit takz nejaky home-made HW, treba vlastnorucne vysoustruzeny knofliky potaku.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Atkins píše:Take drzim palce, bude to chtit takz nejaky home-made HW, treba vlastnorucne vysoustruzeny knofliky potaku.
lol to ani ne. Mám původní ibanez, ale nalakovanej po tom vroubkovaným na červeno lakem na nehty :lol:
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Custom je i AlNiCo. neboj, keramiku bych ti neposilal :D
http://rmpickups.cz/alnico_hb.html#R.M.custom%20AlNiCo
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

co myslíte že bude lepší přepínač na to rezepínání??? kolíbka nebo posuvnej?

http://www.tipa.eu/cz/produkt/02620045- ... .-cerveny/

http://www.tipa.eu/cz/produkt/02650002- ... -on-on12v/
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Vzhledove i prakticky by se mi tam spis libili ty posuvny. Ty kolebkovy by si mohl omylem pri hrani prepinat.

Nevsiml jsem si ze bys tam mel i klasickej svitch mezi humbuckerama. To je chces mit vsechny seriove zapojeny a jenom je rozepinat?

Jinak tu P90 ti pry muze pan Macho udelat i ve velikosti klasickeho humbuckeru.

K povrchovce..nepremyslel si o airbrushi? Kdyby sis to nechal u nekoho udelat, tak by to vyslo tak na 2-3k. A nebo koupit klasicky skodovacky spreje (stoji kolem kila) nebo nejaky akrylovy barvy ve spreji a zkusit si to udelat sam, ale to bude hrozna prcacka. Budes to chtit strikat na puvodni lak nebo ho chces sezmirglovat?

Hodne stesti, fandim ti :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

klasickej switch tam bude ala strat... an tom obrázku není no...
Na P90 dost hraje právě ten tvar tý cívky a ty zmenšeniny už nejsou ono.... narvu tam HB a bude. Přepínače to vidím na ty posuvný. S lakem ještě nevím, zatím to vidím jen jako třešničku na dortu, zatím musím sehnat snímač...
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Tak tam soupni prozatim ten, co si vyndal, kdyz si tam daval tu SH4ku at se do toho muzes hned pustit a az ho sezenes tak to vymenis..

Napadlo me tam dodelat ty kresby lakem na nehty. Sice by tam byly videt ty tahy stetcem, ale to by zaroven mohlo byt pekny, kdyby to byl zamer... Ale to je asi kravina..
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

mrkendy píše:Tak tam soupni prozatim ten, co si vyndal, kdyz si tam daval tu SH4ku at se do toho muzes hned pustit a az ho sezenes tak to vymenis..

Napadlo me tam dodelat ty kresby lakem na nehty. Sice by tam byly videt ty tahy stetcem, ale to by zaroven mohlo byt pekny, kdyby to byl zamer... Ale to je asi kravina..
Bylo by to dobrý ale podle mě jenom kdyby byly tahy štětcem vidět na celý kejtře, jinak by to nepůsobilo moc esteticky.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

malůvky zatím nehrotím...
takže ke krku pude Dimarzio DP 151. Střed bude Epiphon (toe ten co byl před SD) u kobylky zůstane SH4.
V kytaře je sou díry na HB SC HB, v picguardu HB SC SC. Budu teda řezat 2 díry do plastu a jednu do dřeva. ještě uplně nejsem sto jak. na elektroniku teda koupím 3x2polohy posuvnej a 1x2polohy páčkovej přepínač. budu teda dělat 1 kulatou díru vrtačkou a 3 obdelníkový asi vrtačkou a pilníkem. tím bych zatím mohl sfouknout to nejdůležitější.
Máte někdo nějakou radu?
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

...mmmm... dám to sem... chtěl bych si na Cortku udělat bílý obrys (nebo jak tomu mám říct..) jako je třeba tu dalo by se to udělat nějakou barvou na ten lak? jakou? nějakou aby se to nesmazalo.. šlo by to vůbec?
afektband

Příspěvek od afektband »

Enty™ píše:...mmmm... dám to sem... chtěl bych si na Cortku udělat bílý obrys (nebo jak tomu mám říct..) jako je třeba tu dalo by se to udělat nějakou barvou na ten lak? jakou? nějakou aby se to nesmazalo.. šlo by to vůbec?
Udělat si obě hrany izolepou a pod ní ještě papír a zajrýt celej zbytek kytary, potom oškrábat lak, aby držela nová barva, nabarvit, nalakovat, ale výsledek fakt nevim. Není to zbytečnost, takhle prznit tu cortku?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ten lak bych nedrhl..
silnou nějakou papírovou izolepupřilepitkolem obrasů obrysů. doščistit nožímkem aby to bylo hladký pak list papíru, zakrýty kytaru a sprejovat a popojíždět papírem, abys necvrnkl. když se to povede může to bejt fajn. Zbytečnou vědu bych v tom nehledal, bude to snažší enž to vypadá
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:ten lak bych nedrhl..
silnou nějakou papírovou izolepupřilepitkolem obrasů obrysů. doščistit nožímkem aby to bylo hladký pak list papíru, zakrýty kytaru a sprejovat a popojíždět papírem, abys necvrnkl. když se to povede může to bejt fajn. Zbytečnou vědu bych v tom nehledal, bude to snažší enž to vypadá
Já nevim, jestli zrovna lak je ideální povrch pro novej nátěr.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Enty™

Příspěvek od Enty™ »

a kdybych to aspoň trošku zdrsnil ten povrch? šmirglem třeba?
turbo_MaCk: sprejovat? mysliš, že to bude držet?
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“