Nevím, jak zahrát...

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Branzik
Kontaktovat uživatele:

Nevím, jak zahrát...

Příspěvek od Branzik »

Cau lidi je to asi hloupy dotaz...Ale na netu nachazim vetsinu pisnicek jen s akordy...Ale treba at uz je to Nedved nebo Kryl tak ti pisnicky vyrbkavají vubec netusim jak to mam zahrat tim vybrkavanim podle poslechu to vazne nedam:-( A tabulatury na ceske pisnicky moc najit nemuzu(snad jen neco na www.kytarovenebe.cz ) . Třeba když bych si chtěl naučit jednoduchou písnicku valcicek tak najdu jen akordy...ale ono se to hraje nejak jinak:-(
Kacis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kacis »

zkus treba www.supermusic.sk tak si dej taby, neco tam je...
pehve

Příspěvek od pehve »

nějakýho pomalýho nedvěda musíš přece časem dát, jsou to primitivnosti..
naposlouchej si to až to budeš umět nazpaměť a potom zkoušej na kytaře.
song jde i softwarově zpomalit tak aby ladění zůstalo...riff se dá i zasmyčkovat a valit pořád dokola
nemusíš to zvládnout hned napoprvé, důležitý je to zkoušet pořád dokola a porovnávat s originálem.
Nejhorší je s tím praštit a hned hledat taby, pokud se to naučíš sám tak to má mnohem větší hodnotu

jo a většina tabů stojí za nic, tak ať se to jednou nemusíš přeučovat
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pehve: Naprosty souhlas.

Apropos "Valcicek" je opravdu valcicek. :lol:

Drzim palce - zrovna od Bronto sauru, je hratelne takrka vsechno uz po velmi kratkem case - je v tom zamer - aby to mohli kotlici ve vlaku a u vohynku "dat". :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Presne tak! Zkouset, zkouset a ono to nekdy prijde :wink:
Stop dreaming, start playing!
Jakub5P

Re: NEvim,jak zahrat.

Příspěvek od Jakub5P »

Cau
byl by nekdo tak strasne hodnej a zvladl by mi prepsat do tabulatury kratkou pasaz v predehre u teto pisnicky? Jedna se o vyhravku od cca 0:04 do 0:14. Verim ze pro mnohe otazka 2 minut, pro me zatim scifi. Diky moc

https://youtu.be/3eL5reCBZu4
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Nikdy bych neřekl, že budu jeden z těch lidí, co tohle řekne ale... ZKUS TO ODPOSLOUCHAT :D
Vážně, chvilku tomu věnuj a zjistíš, jak easy to je a pomůže ti to do budoucna se všema songama.

Ale tak jelikož mi je jasné, že by ses na to asi raději vyprdl než se to učil sám, tak jsem ti to tady v rámci mého tréninku naklikal v guitar pro.
Mělo by to být správně. (Jelikož moc neovládám notaci a guitar pro, tak jen čistě taby)

Ale nebylo to až tak snadné, neskutečně mě iritoval jeho výraz a téměř neznějící 8 pražec na tenké E struně :D
tab nedved.PNG
tab nedved.PNG (6.35 KiB) Zobrazeno 5815 x
himself

Příspěvek od himself »

Prvni odstavec podepisuju dvakrat, ale posledni taky :)
Jakub5P

Příspěvek od Jakub5P »

Ja vim chlapi , verte mi ze se snazim a verim ze to jednou pujde. I tady jsem to zkousel. ale z mobilu jsem to vzdal. Makam na sobe, v mnoha vecech ,ktery pro me byly pred pul rokem scifi ,dnes uz problem nevidim a od zari mam uz i ucitele, ale ne vse mi jde uplne snadno. Kazdopadne motivaci mam nekonecnou a verim , ze jednou zvladnu i toto..

Diky moc
himself

Příspěvek od himself »

Pokud mas motivaci, tak opravdu pujde vsechno. Drzim palec
starypard

Příspěvek od starypard »

Věci se přece dělají tak, že to, co slyšíš a líbí se ti to, ti zní pak v hlavě a umíš si to zazpívat. A pokud si to umíš zazpívat, vůbec nemusíš ovládat hmatník kytary, stačí, když si zkoušíš stisknout nějaký tón na nějaké struně a srovnáváš to s tím, co slyšíš v hlavě či co si zazpíváš. A až si najdeš, postupně, všechny tóny melodie, učíš prsty levé ruky, aby to dokázaly uhrát v tempu. Stane se, že ti bude připadat blbé to hrát nějak krkolomně, na určitých strunách a naadne tě, že by to šlo i jinak, najdeš si lepší prstoklad a strunoklad, prostě, aby to bylo logické a dobře to znělo a dobře se to hrálo .... A pak už to je. A tím se také učíš slyšet a také se učíš hmatník, kde co je. Pokud dostaneš hotové TABy, nenaučíš se nic.
JuanV

Příspěvek od JuanV »

starypard píše: 3.08.2021 21:49 Pokud dostaneš hotové TABy, nenaučíš se nic.
S timhle uplne v globalni rovine nesouhlasim, v mym pripade hotove taby na techniku hrani/stridani palcem na dolnich strunach melo za dusledek, ze ted uz palec nevnimam a dela ten rytmus automaticky a muzu se soustredit jen na hrani dalsimi prsty. Takze cvicici taby na techniku za me super :) Jinak co si psal vyse melodie v hlave a na orientace hmatniku souhlas.
'1918 Violoncello (CZ), '1991 Fender Stratocaster Ultra (USA), '1992 Gibson Les Paul Custom (USA), '1995 Epiphone Les Paul Standard (Korea), '2002 Fender Standard Telecaster (USA), '2013 Taylor 714ce V-Class (USA), '2018 Maton EBG808TEC Tommy Emmanuel (Austrálie), '2021 Cordoba GK Studio Limited,
Marshall JMP-1, 9100, SV212; TC Triple-C, TC G-Major 2; AER Compact 60; Fractal Audio FM9, Positive Grid Spark
himself

Příspěvek od himself »

Využiju téma "nevím jak zahrát". Docela jsem se trápil s vysloveně jednoduchou (a boží) aranží tady
https://www.youtube.com/watch?v=ha5gb-tYtf4
Nakonec myslím, že jsem to rozklíčoval přesně, ale úplně mi to nesedí se zvukem, tak se chci (prakticky nepolíben efekty) zeptat, jestli v tom taky slyšíte nějaký oktaver dolů...
Díky
torst

Příspěvek od torst »

Spíš bych řek, že ne. Ta kytara prostě tak hraje, myslím. Navíc je snímaná mikrofony a octaver na jejich cestě? Ne, že by to nešlo, ale není to obvyklé.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Spíš to tak je přirozeně slyšet, interval dvou tónů vytváří odečtový slyšitelný tón.
himself

Příspěvek od himself »

Ok, dík.
himself

Příspěvek od himself »

Hraju tady pro juniora Jozina z bazin.. co je to vlozeneho do te 1-2-5 na "lem se plizi" :)
Tj napr C, nejaky dim, Dmi, G. Nejak mi nezapada walking bas Db k Eb v melodii.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Originál je v G-dur a je tam Gdim/E.
himself

Příspěvek od himself »

A do toho mi právě nepasuje to G# z basové linky.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Píšu - basa hraje E. Pracuju s touhle verzí https://youtu.be/FuOhQZP821o
Vokál zpívá B (...lem se).
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“