Mesa Boogie?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Milda

Příspěvek od Milda »

S žádným prodejcem jsem se neradil. Jen jsem se nechtěl rozepisovat o tolika rozhovorech s různými lidmi než jsem dospěl k nějakýmu rozhodnutí.
Prostě ve finále jsem se rozhodoval mezi Road Kingem a Rectifierem, no a protože mi při porovnávání technických dat připadal ten Rectifier vedle svého brášky jak "chudý příbuzný" a já už hodně dlouho nejsem závislej na fotříkově kapesným, rozhodl jsem se pro Kinga.
Jenže o tom se fakt těžko píše, protože až když to máš před sebou a strčíš to do zásuvky a pomalu zjišťuješ co to všechno dokáže si začínáš uvědomovat co jsi si to vlastně pořídil.
Tady jsou snímky jak to vypadá zepředu a zezadu, je tu vidět možnost kombinování lamp, nastavení sóla, zapojování efektů atd.
http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... nlarge.htm
http://www.mesaboogie.com/Product_Info/ ... nlarge.htm
Já fakt nejsem dost dobře se technicky vyjadřující se typ, takže se tu nechci pouštět do odborného popisování čím mě tato skříňka dostala, pro mě je důležitý že jsem konečně spokojenej a proto jsem to sem taky psal, protože tohle dlouhá story začíná otázkou co víte o téhle značce a jak se na ní hraje.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

udělal jsi určitě správně, na našem trhu se ani neprodává lepší a propracovanější zesilovač, Diezel je jen na individuální dovoz a s tímhle zahraješ cokoliv jakkoliv a musí to bejt naprostá paráda...nechápu tyhle lidi, který mu to vymlouvaj a kritizujou, ani nemusím popisovat, z čeho to pochází a to slovo tu padlo už hodněkrát...a jasně, ted všichni začnou obhajovat, jak by to nikdy nechtěli, takovou věc a tyhle kecy;) uvidíme, jak by se tvářili, kdyby to viděli naživo v akci...at to hraje! a věřím, že bude! M
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Pro takový aparát bych možná i trochu zhřešil :twisted: :D Snad někdy. . .
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no takovou kosmickou lod mit doma tak an i nechodim spavat protoze se budu bat, ze do konce zivota nestihnu testnou vsechno co to umi.. ne je to vazne parada... dat 140 klacku za zesik je fakt mazec, ale kdyz si vemete, ze za stejne prachy je necela pulka blby fabie, tak to zase neni tak hrozne :)

proste si clovek musi urcit priority, si vemte kolik po meste jezdi lidi v terenacich za dve a pul mega a nikomu to neprijde divne - hned jak si nekdo koupi zesik za 140t., tak uz je to neco nadpozemskeho :)

da se rict, ze tenhle apec patri mezi ty levnejsi sny

:twisted:

fakt ti to preju, zzij si to, at ti to hraje... nic lepisuho stejne asi nebude nez tahle parada :)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ale dobre ze ma tolik moznosti nastaveni zvuku jak jsem posledni dobou zjistil tak me docela bavi si hrat se zvukem tohle je perfektni vec tak ted uz jen zbyvaji penize :(
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

Lidi mám dotaz. Hodte sem pls někdo stránku kde jsou nahrávky mesiny at můžu aspon poslechnout :) protože do ruky se mi asi nikdy nedostane! :cry:
dík
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

pajaKahan píše:Lidi mám dotaz. Hodte sem pls někdo stránku kde jsou nahrávky mesiny at můžu aspon poslechnout :) protože do ruky se mi asi nikdy nedostane! :cry:
dík
YouTube pane :idea: :idea: :idea:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ale pozor, některé ty videa tam za moc nestojí, já včera večer koukal na ukázky single rectifiera, u kterého bych rád jednou skončil a teda někdy děs a hrůza :-(
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

na youtube jsem se díval..ty nahrávky nejsou moc kvalitní! :( ...např peavey mají nahrávky přímo na stránkách tak hledám něco podobného! :? nevíte o něčem co bude mít aspon dobrou kvalitu? :roll:
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Najděte si ma webu Mesa/Boogie Artist List a najděte si, co kdo nahrál... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

hodim oT :)
se mi posledni dobou zacali libit Diezely dava to vetsi tlaky nez mesina bych rad na nakym zahral treba jen v hudebninach.

naky ukazky http://diezel.typo3.inpublica.de/soundclips.30.0.html
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Co je to ten usmernovac ? Akorát vím že ho nemá Mesa single... Díval jsem se na fotky a dual tam má vedle koncových flašek ještě další dvě. K čemu slouží ?
Epiphone Les Paul Standart ebony/ Marshall Jcm 900 4100 (100W, 5881)/ Marshall Jcm 900 1960A/ Trsátko- Brain/ Boos TU- 80

moje kapela. www.bandzone.cz/noauthorityband
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 23.11.2011 10:33, celkem upraveno 1 x.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

r0nn!e píše:Jestli chceš slyšet Mesu tak poslechni Metallicu... :P

(hodně obecné ale přece :P)
btw jestli chces slyset mesu a diezela tak metallicu jinak kdyz ciste mesu
tak bullet for my valentine>Tam maji Triple Rectrifier
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Bucketheada, Nickelback, některé věci od Opeth, KoRn (ale ti mají i Diezela),
Lamb of god, MEtallica, Killswitch engage atd, je jich hodně :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Tomáš píše:Co je to ten usmernovac ? Akorát vím že ho nemá Mesa single... Díval jsem se na fotky a dual tam má vedle koncových flašek ještě další dvě. K čemu slouží ?
plnohodnotný lampový usměrnovač má dual a triple a ostatní hi-end modely, single ne.
ty další 2 jsou právě usměrnovací elektronky, na každej pár 6L6 je jedna. Je to ona šikovná vlastnost Dual rectifieru - 2 režimy koncáku: Bold a Spongy. nevím, jakej je jakej, ale při jednom jede naplno 100W a usměrnovací elektronky nic nedělej, při druhym ale "regulují" výsledný výkon, takže sice jsou vytavené elektronky, ale hraje to "rozumněji" hlasitě. Tzn usměrnovačky vysávají trochu výkonu, je to podobný efekt jako powerbrake, akorát celolampový a přímo v koncovém zesilovači.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Milda píše: Prostě ve finále jsem se rozhodoval mezi Road Kingem a Rectifierem, no a protože mi při porovnávání technických dat připadal ten Rectifier vedle svého brášky jak "chudý příbuzný" a já už hodně dlouho nejsem závislej na fotříkově kapesným, rozhodl jsem se pro Kinga.
no dovol :D
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

má pravdu;) i když, z aparátů vás dvou mám dědečka, ale o to víc jsem na něj pyšnej:D má DC-5 je z roku 1989, můžem říct vintage Mesa:D
Pavlas

Příspěvek od Pavlas »

pajaKahan píše:Lidi mám dotaz. Hodte sem pls někdo stránku kde jsou nahrávky mesiny at můžu aspon poslechnout :) protože do ruky se mi asi nikdy nedostane! :cry:
dík
Zkus tohle: http://www.netmusicians.org/index.php
http://bandzone.cz/notperfect

Kytary: Ibanez, Parker
Aparát: Mesa Boogie, t.c. electronic, Art , PMT
tobel

Příspěvek od tobel »

http://youtube.com/watch?v=eUuQRopRzHk

Boze, to je uzasnej zvoucek ..... z toho fakt nemuzu :).....
Neexistuje nejaka levnejsi alternativa, ktera by dokazala alespon trochu napodobit takovou rozmanitost a kvalitu zvuku ktere v tom videu dokaze z ty mesiny vytahnout?

Vydelavat si o par set tisic vic, tak bych nevahal ani chvili :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“