FENDER - ´62 Jaguar- názor

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

tak 3 humbuckery = 6 civek, tam se da pochopit i tucet prepinacu, ale

2 singly= 2 civky= 4 vyvody, vypnuti/zapnuti civky + paralel/serial zapojeni.. Nijak jinak to snad zapojit nemuzes leda, ze by se daly prepojovat nejak tone potenciometr, ze by fungoval jen pro jeden snimac a kdyz prepnes tak by si ovladal oba..nijak jinak si to nedokazu vysvetlit, snad se najde nekdo, kdo to objasni..

Kazdopadne, ze by naky zapojeni nahrazovalo zkreslenej kanal je blbost, pokud by to nebyla aktivni elektronika a nebyl by tam nejak distortion, a to neni..
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Tady je manuál, kde jsou ty části popsané, snad to pomůže :)

Obrázek
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

takze ty posledni dva jsou tahovy potenciometry volume a tone.. :lol:
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Musim tu ukazat moji lasku,kterou si casto pletou s jaguarem.Je to tak trochu zapomenuta kytara a moc lidi ji nezna.Fender ji prestal delat...vubec nechapu proc...
Tady je video(ne moje)
http://www.youtube.com/watch?v=96hHBBxWb8Y
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
.sob.

Příspěvek od .sob. »

Ty schemata dobrý... ;) Celkem složitá kytara, třeba oproti telatu, který se v té dobe delalo taky :)
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

jinak tady sem našla fotky těch nových MIM jaguárů, vypadá to dost zajímavě, snad to brzo dojde i k nám, cena by měla být celkem přijatelná, pokud to bude jako MIM tele a strat...
Obrázek
taky je celkem fajn že asi budou mít normálka TOM kobylku, takže odpadá ten problém o kterém se tu někdo zmiňoval. jen, nezdá se vám to tremolo nějak moc blízko oproti starším modelům? :idea:

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Regular John

No je fakt, že to tremolo je blíž a ta TOM kobylka tam celkem bije do očí :) Já jsem spíš zvědavý, jak se budou kvalitou lišit od Japonců...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Obrázek
Co na ni říkáte??? Škoda že se u nás nedá sehnat...třeba klidně Squier :(.
A takej machr jako sou borci na offsetguitars.com nejsem :cry:.

Ale na ty nový sem docela zvědavej :wink: (možná oželím sonic blue :D).
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Joey píše:Obrázek
Co na ni říkáte??? Škoda že se u nás nedá sehnat...třeba klidně Squier :(.
A takej machr jako sou borci na offsetguitars.com nejsem :cry:.

Ale na ty nový sem docela zvědavej :wink: (možná oželím sonic blue :D).
hrál sis s dressing roomem? 8) leda si pořádně upravit jagmastera od squieru, do toho bych šla, a byla by to celkem zábava :wink: . já myslim že přidělají aj další barvy, jen jak dlouho bude trvat než se to sem dostane, nebo zkusit napsat na kytary.cz...

Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Jasně, o tom sem uvažoval ale musel bych si sehnat ty panely s přepínačema a to myslím mají jenom na Warmothu, jestli ne tak mě opravte(aspoň guys from OG.com to z tama berou). Jináč by to byla perfektní zábava :wink:. (ale to tremolo bych asi nevyměnil sám :roll:)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
caroline22
Kontaktovat uživatele:

no právě, na to si troufnout...leda tam hodit bigsby, to by mohlo vypadat zajímavě celkem. nebo přes ebay sehnat staré tělo i s dírou na tremolo, pár se jich tam vždycky najde...jó, mět prachy nazbyt...
:wink:

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

zvládneš udělat podomácku :wink:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
.sob.

Příspěvek od .sob. »

Jako, kdyby ty MIM stály jako ty standart straty dejme tomu do 15 000, bylo by to velice zajimavý :) Šikl by se nejakej ostrej zvuk singlů.
Vždy, když vidím to MIM vzpomenu si na NIN :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Joey, tak napiš Danu Gregorovičovi :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Když už se tak vesele bavíte o těch jaguárech co říkáte na tohle?
To je moje verze co mám doma.
Obrázek
Tady je originál verze co se prodává.
Obrázek

Nejsem moc rád že je to značka Stagg, ale chtěl jsem něco jiného než Staty nebo Tele.
Pohrál jsme si s pickguardem a chystám se na výměnu snímačů. Pravděpodobně toho u krku a kobylky. Ten prostřední bych možná i vyhodil úplně (stejně ho nepoužívám). Dál mám v plánu kytaru komplet celou rozebrat (z toho strach nemám) přebrousit lak a dát tam nějakou jinou barvu. A dále vyměnit kobylku. Jako celkově vyměnit všechno kromě těla a krku. Cenový odhad mám že to bude levnější než nový Fender. A mohlo by to hrát i dobře a vypadat taky fajn. Co vy na to? Potřeboval bych poradit jak to měnit, jak na ten lak a taky za co to všecko vyměnit. Třeba tu kobylku (na páku je teď nepoužitelné a šroubky u kamenů už nemají závity). Těším se na Vaše odpovědi.

Tělo: olše - masiv • Krk: javor • Hmatník: palisandr • Menzura: 648 mm • Mechanika: vintage, chromová • Počet pražců: 21 • Snímače: 3 x Single Coil • Potenciometry: 1 x volume, 1 x tónová clona • Přepínač: 5ti polohový • Kobylka: Classic "S" Style Tremolo
Final Frontier
Regular John

No já se třeba divím, že překopáváš zrovna Stagga, které nejsou nic moc. Když už bych chtěl z něčeho vycházet, tak aspoň z Jagmastera od Squiera, tam už bych čekal nějakou tu kvalitu...
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Regular John píše:No já se třeba divím, že překopáváš zrovna Stagga, které nejsou nic moc. Když už bych chtěl z něčeho vycházet, tak aspoň z Jagmastera od Squiera, tam už bych čekal nějakou tu kvalitu...
Asi tak nejak...cpat prachy do takovyhle kytary se urcite nevyplati.Ted je na bazaru Jagmaster za 5tis...a to by se vyplatilo.Uz ma snimace seymour duncan.Jagmastera jsem sam mel a ma velmi dobrej zvuk.Ten stagg jsi sice upravil hezky,ale kytara by mela byt hlavne o zvuku.Ne o designu...
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
griper

Příspěvek od griper »

nozaki píše:Musim tu ukazat moji lasku,kterou si casto pletou s jaguarem.Je to tak trochu zapomenuta kytara a moc lidi ji nezna.Fender ji prestal delat...vubec nechapu proc...
Tady je video(ne moje)
http://www.youtube.com/watch?v=96hHBBxWb8Y
Muuuj velkej sen...stvou me ze ji uz nedelaj...je krásná...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

For nozaki a Regular John:
Na novou kytaru nemám moc prachy. Hraje "dobře" i teď, jen jsem chtěl do toho vrazit nové snímače a popř. předělat ten lak. Zkusím se teda podívat po něčem jiným. Ale myslíte že by mi teď nové snímače pomohli?
Final Frontier
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jako pokud ti kytara vyhovuje, tak bych to hned tak nehrotil.. bud hraje a nebo nehraje... to musis vedet ty :) a ne svoji kytaru hend zavrhnout kvuli nazorum dvou lidi :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“