Umím nebo neumím hrát na kytaru?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Umím nebo neumím hrát na kytaru?

Příspěvek od Caggan »

Zdarec :wink:

Blíží se konec roku, a s tím i školní výlet, a já si říkám jestli vezmu kytaru, a tak nějak mě napadlo.... co vlastně bych na výletě hrál? až ted jsem si po roce a půl uvědomil že písničky k táborákům a takový ty písničky jako jsou chinasky atp. sem se učil jen v začátcích. a ted vůbec nic takového neumím.

jsem sám nebo je nás víc? co hrajeme slavné věci, ale písničky k táboráku a ke zpěvu neumíme?

protože mě docela vadí ze i třeba tatík řekne "už umíš něco co bys mohl hrát třeba na výletě nebo tak?" řeknu ze ne a on se pak tak pěkně zatváří jaký su šupák. tak jsem šupák nebo ne? :-D
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V tom pripade jsem uplne stejnej supak 8)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

jj, taky me dycky premlouvaji, at jim neco zahraju, tak si predstavim, jak by se asi tvarili na nejaky metal v dropku a radsi reknu, ze nic neumim, pak me presvedci, dokazu jim, ze to fakt nema cenu a radsi zpivam, bo to me de :D
ale trochu me taky s**e, ze si pak mysli, ze nic neumim a pritom u toho furt sedim...
ale nevim, proc sou tak neponaucitelni a pokazde me premlouvaji... jednou sem jen tak hral solo a vsici kolem se sknurili, jak jim to piska v usich a jak jsou jim neprijemne ty vysoke tony... a pak se jeste ptaji, proc do teho tak rezu, kdyz ostatni hraji tak jemne :D
proste jsem na tom podobne a odrhavacky k taborakum hrat nikdy nebudu a nechci, na to jsou tu jini... metal rulez a nazdar \m/ :D

jo a jednou me presvedcili vzit kytaru na skolni akci, polozil jsem ji na zidli a ona se zesula, neznamo z jakych pricin, k zemi, ulomila se hlava a praskla predni deska a vsude mozne se poodstipal lak a to jsem predtim stejnak nic nehral, takze me uz nikdo asi nepresvedci... navic velke rozdily teplot kytare nedelaji vubec dobre - taboraky
Naposledy upravil(a) tallicaman dne 17.05.2008 17:52, celkem upraveno 1 x.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pokud jde o hlavní dotaz, tak můj tatka říká, ež člvoěk umí hrát nak ytaru, až když se zazpívá písnička on ji prostě slyší tak, že dokáže hrát akordy, i když ju nezná :)

Já teda jsem na střední a u táboráků zazpívá nějakou písničku (oblíbený Jarošovský pivovar :D ), ale Bedna od whisky se moc nenosí...děcka oceňují spíš ty známé vály...tak se kdyžtak na nějaký mrkni předem. Jinak kytaru ber, s tou je vždycky sranda :D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

aby ti ji v ozralosti nerozbili :roll:

u taboraku bych max zahral wanastovi vjeci a to je tak vsechno me takovy brnkani nebavi, protoze NESNASIM akordy...hraju metlu a to me staci.
a kdyz to nekomu vadi tak at mi polibi (_|_).

Ty jo jsem nakej agresivni na to ze mam dneska oslavovat narozky :(
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

KIWI píše:Pokud jde o hlavní dotaz, tak můj tatka říká, ež člvoěk umí hrát nak ytaru, až když se zazpívá písnička on ji prostě slyší tak, že dokáže hrát akordy, i když ju nezná :)
D
tak to bych řekl že neumíme hrát skoro nikdo :-D

ale rad vidím že tak na tom nejsem sám :-D asi si vystacim na výletě s nothing else matters a knocking on heavens door :-D jine věci co hraju asi znát nebudou :-D i dyž moje knocking on asi nepoznají :-D celou sloku hraju solem :-D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Starý Kiwi má pravdu :)
jinak, myslim, ze neni problem, kdyz ti nekdo da papir s akordama a ty je zahrajes, ne? :) jde to, taborak sviti dost...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Asanoth píše:Starý Kiwi má pravdu :)
jinak, myslim, ze neni problem, kdyz ti nekdo da papir s akordama a ty je zahrajes, ne? :) jde to, taborak sviti dost...
jasně, ale málokdy ssebou někdo tahá text s akordama, já to zasadně neděláám :-! ale asi zacnu :-D
Eldanar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eldanar »

hh, mám fakt stejnej problem..:) akorat vyhodou pisnicek k taboraku je vetsinou jednoduchost, takze pokud ma nekdo já písnička tak to celkem jde zahrát z fleku :)
elektroakustika Tenson Dreadnought D10-CE, elektrika Ibanez SA260FM, Fender Frontman 15G, ladička Marshall MT-1, kupa trsátek ale především Jim Dunlop USA-Big Stubby
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Na tomto je vidět, kdo hraje pro sebe a kdo kvůli tomu aby byl machr před kolektivem.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Demilich píše:Na tomto je vidět, kdo hraje pro sebe a kdo kvůli tomu aby byl machr před kolektivem.
tak toto si vyprošuju, neříkej mě ze tebe ani trošku nezamrzí když ti několik lidi rekne "neumís hrát" nebo kdyz zahraješ bez chyby Little Wing a jsi spokojeny nad tim jak jsem to mazaně zahral, podivam se na lidi okolo a všichni se šklebí jak to bylo hnusne
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Caggan píše:
Demilich píše:Na tomto je vidět, kdo hraje pro sebe a kdo kvůli tomu aby byl machr před kolektivem.
tak toto si vyprošuju, neříkej mě ze tebe ani trošku nezamrzí když ti několik lidi rekne "neumís hrát" nebo kdyz zahraješ bez chyby Little Wing a jsi spokojeny nad tim jak jsem to mazaně zahral, podivam se na lidi okolo a všichni se šklebí jak to bylo hnusne
Zamrzí..
Ale víc mě zamrzí, že ti lidi neví PROČ JÁ hraju na kytaru.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

KIWI píše:Pokud jde o hlavní dotaz, tak můj tatka říká, ež člvoěk umí hrát nak ytaru, až když se zazpívá písnička on ji prostě slyší tak, že dokáže hrát akordy, i když ju nezná :)
má pravdu. :)

zahrát něco, co se někdo "našrotí", nebo podle zpěvníku/tabů, je sice fajn, ale pokud takovej člověk umí zahrát jenom to a nic jinýho (tj. někdo mi něco zazpívá, tak to zahraju, i když to neznám), tak... prostě neumí hrát na kytaru. :wink:

nejsem nijak extra hráč, ale tohle se naučit pro mě bylo zásadní. bez téhle dovednosti člověk trčí na místě a nepohne se, je škoda to neumět. (a nejde jenom o "táborákovky".)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

A co když někdo zvládá to, co sám chce zvládat, aby mohl skládat a vyjádřit tím to, co cítí? Pak se třeba kvůli tomu stane slavným... O takovém člověku taky řeknete, že neumí hrát na kytaru? ale ale ale :)
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

jana píše: má pravdu. :)
nemá, ja to zahraju po tonech, protoze s tema si hraju, udelam tam par machrovin atd, ale to taborakovi hraci a posluchaci nemaji radi a nikdy nepochopi... akordy me neberou, s nima nelze melodii tak dobre vystihnout a ofintit figlama :) akordy beru jen jako hruby podklad, jsou pro me nuda...
Naposledy upravil(a) tallicaman dne 17.05.2008 19:14, celkem upraveno 1 x.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Stačí si vzít Já písničku a žádný táborák mě nemůže ohrozit :wink:
Ale že bych to někdy vzal a zahrál si z tama ty starý vypalovačky? To jen když jsem hoodně notně zkouřen :lol:
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Já nehraju proto abych pak někomu zahrál u táboráku...a i kdybych měl hrát na akustiku a utáboráku,tak budu hrát třeba mansona,green day,ozzy ...spousta rockovejch songů co se dá zahrát akusticky
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

RJ píše:Stačí si vzít Já písničku a žádný táborák mě nemůže ohrozit :wink:
Ale že bych to někdy vzal a zahrál si z tama ty starý vypalovačky? To jen když jsem hoodně notně zkouřen :lol:

nehul :-D neni to zdrave :-D

mimojiné: k tomu hraní podle sluchu: nerekl bych ze JEN ti co tak dobře slyší umí hrát na kytaru, uznávám, jsou to prostě HRÁČI, ale každý není obdařen tak dobrým sluchem,

mimochodem já taky nerad hraju věci z tebu nebo šprtám akordy, ale jsou věci ktere se bez originálního podání neobejdou. třeba intro z Noting else matters, nebo intro z Knocking on heavens door
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Problem je, ze zvlaste posluchace rocku a metalu proste taborakovy pisnicky neberou. Tady nejde ani tak o to, jak je kdo dobrej muzikant, jako o to, jestli hraje pisnicky, ktery se pri techto prilezitostech hravaji. A jestli k nim zna texty. Ja treba neznam poradne text ani k jedne taborakove pisnicce a akordy uz vubec ne... A vubec mi to nevadi, protoze kdybych uz nekdy hral u taboraku, tak by to muselo byt neco takoveho: http://youtube.com/watch?v=FLkqBtZHZHE

P.S.: Doufam, ze ocenujete, jak jsem se pri vyjadrovani mirnil, protoze ty taborakove odrhovacky mi docela lezou krkem :)

P.S.2: Zahrat na kytaru melodii, co slysim, mi vetsinou nedela problem, zvlaste u pisnicky, kterou od poslechu znam.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Drobák píše:Já nehraju proto abych pak někomu zahrál u táboráku...a i kdybych měl hrát na akustiku a utáboráku,tak budu hrát třeba mansona,green day,ozzy ...spousta rockovejch songů co se dá zahrát akusticky
"Jéah" :)
Pro mě jsou to dva odlišné postoje k věci. Každý hraje na kytaru kvůli něčemu jinému a má jiné cíle. Já taky u táboráku nezahraju, protože mě ty písničky prostě nepřitahují a radši se učím techniku, abych mohl zrealizovat to, co sám vymyslím, či zahrát songy, které mám rád.
Umět zahrát podle ucha je super, to je jasná věc. Ale hodnotit na tom, jestli někdo umí hrát na kytaru, nebo ne, je podle mě vedle jak ta jedle :)

Taky nehraju PC hry kvůli tomu, abych zahrál před kámošema, nebo šel na soutěž, či uměl zahrát jakoukoli hru. Hraju pro své vlastní pobavení, a hraju ty hry, které mám rád :arrow: S kytarou to mám podobně :P
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“