Zdravím, mám Fokus-H Les Paul približně za 5,5 tisic. Protože jsou tam hrozně špatné snímače, chtěl bych je vyměnit, jinak je tak kytarka super .
Nevím jestli koupit levné české RM Pickups s Alnico magnety, mám favority Neck a Bridge. A potom jsou zde Seymour Duncan o těch moc nic nevím, ale prý jsou dobré. Hraju především Rock, PopPunk, PunkRock někdy i trochu lehčí metal. Chtěl bych se zeptat jaké snímače by byly pro mě asi nejlepší.
Předem díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Adamz Asah dne 16.05.2008 20:02, celkem upraveno 1 x.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S) Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112) Mikrofón: Apogee MiC Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus YouTube kanál: Adamz Asah's covers
seymoury... sou o třídu vejš. K tý aplikaci (Rock, PopPunk, PunkRock) se nevyjadřuju. Zaprvý spojení poppunk je dosti úsměvné a zadruhé sou to snímače klasický, né oběv moderní hudby.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kvalitu SD oceníš hlavně na kvalitním aparátu, maj lepší dynamiku a lepší barvu zvuku, která je ale daleko markantnější na čistým kanále než na zkresleným. Snímače navíc můžeš v pohodě přehazovat mezi kytarama, takže bych koupil rovnou SD.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Lachim píše:No já nevim chlapi,ale na kejtru za necelých 6 táců dávat SD?? A na punk?? Perly sviním
právě že na kytaře za 6k dělá největší podíl zvuku právě snímače, nejde taky mluvit o tom, že hraje dřevo. Navíc snímače není potom problém někam přehodit, takže mylsim že investice dobrá.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Bohužel musím se Saulem souhlasit. Tohle mě pobavilo
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
No kytara za 18-20 taky stoji tech 18-20 tisic, zejo. Tohle je relativne levny reseni jak svou kytaru dost vyrazne zupgradovat a pri vyberu nove kytary pak nemusi moc koukat na snimace, protoze bude mit ty SDcka. Ja bych klidne ty Seymoury koupil, samozrejme v pripade, ze nemas na upgrade cele kytary, jinak bude lepsi rovnou prejit na neco s kvalitnejsim materialem a zpracovanim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
lol sems e zasmál
se eaulem ale nesouhlasím.... Kytara by se neměla kupovat podle snímačů. Měla by bejt kvalitní a mít číny, který si každej normální člověk vymění právě za ty pravé...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma píše:No kytara za 18-20 taky stoji tech 18-20 tisic, zejo. Tohle je relativne levny reseni jak svou kytaru dost vyrazne zupgradovat a pri vyberu nove kytary pak nemusi moc koukat na snimace, protoze bude mit ty SDcka. Ja bych klidne ty Seymoury koupil, samozrejme v pripade, ze nemas na upgrade cele kytary, jinak bude lepsi rovnou prejit na neco s kvalitnejsim materialem a zpracovanim.
Prosím tě, přečti si příspěvek nademnou. Pokud si chce později koupit Epi za 10-15t + SD za 3t, tak si už rovnou může koupit kytaru za 18 se SD, nebo ne?
Saul píše:Prosím tě, přečti si příspěvek nademnou. Pokud si chce později koupit Epi za 10-15t + SD za 3t, tak si už rovnou může koupit kytaru za 18 se SD, nebo ne?
mea culpa, nejak jsem ten post preskocil. V tom pripade mas samozrejme pravdu. Jen bych si pak dal pozor na Duncan Designed snimace, vyrobci to do kytar moc radi cpou.
Naposledy upravil(a) Wohma dne 17.05.2008 20:05, celkem upraveno 1 x.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
SD... ten rozdíl je uz v cenach Navic dneska diky nizkymu dolaru jsou SD za pakatel. Z vlastní zkušeností s oběma značkama si dovolim zde tvrdit, že RM zvýší kvalitu zvuku o 50 %, ale SD o 100 %. I s elektrickou kytarou HYUNDAI, nad kterou se tu i nekteri pozastavovali, SD i pres silenou Hyundai mechaniku udelal kytaru se super zvukem... To, co tvrdim neni dogma, ale jen popis zkusenosti jednoho jedince... tak to ber jen informativne!
Když už je tady tak vášnivá diskuze...můžu jeden dotaz ohledně SD a Hot Rails? Uvažuju o výměně singlu za HR a mám pocit, že se tak nějak více "preferuje" na pozici kobylka ale já používám nejčastěji kombinaci kobylka/střed a nerad bych přišel o ten zvonivý Strat zvuk. Přinese mi něco zajímavého HR na pozici u krku a co? Můžete se někdo podělit o zkušenost? Dík
FENDER - Koa Stratocaster®
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B
Variax 300
BOSS GT-100, BOSS GT-8, BOSS DS-1 a Ibanez Flanger FL9 (oba orig. JAPAN! ), ZOOM 505II