Umím nebo neumím hrát na kytaru?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Slusny kytarista by mel byt alespon trochu flexibilni - tim se prave odlisuji takovi ti drici tabu a not, kteri umeji dokonale tri ctyri pecky a v tlupe si ani neprdnou [doufam ze prd neni vulgarismus :lol: ] a je uplne jedno, jestli se jedna o nejaky jam, nebo taborak, nebo skolni vejlet. A vubec nejde o nejakou "ja pisnicku" ale o nejaky aktualni mainstream, protoze se neda predpokladat, ze spoluzaci ze tridy budou nutne znat solo, ktery se prave dru. :wink:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No ja teda vidim naprosto zasadni rozdil mezi taborakem a jamem ve zkusebne. A bohuzel v aktualnim mainstreamu se vyznam jeste min nez v Ja, pisnicce :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ve skusebne ano ale taky s jinymi lidmi nez se spoluhraci z kapely. Cim vetsi prehled mas, tim lepe se rozvijis. Zastavam nazor, ze clovek nemusi nutne umet vse dokonale ale velmi dobre je, mit alespon zakladni predstavu o skladbe.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja zas treba nevidim duvod, proc bych se mel ucit pisen, ktera se mi nelibi. Kdyz se mi nelibi, tak ji ani dustojne nezahraju. A vubec, takove to ceske falesne bekani u ohne se mi prici uz ve sve podstate, radsi si nekde budu brnkat v uzavrenem kolektivu s vice kytaristama apod. :) Ale coz, kazdy jsme jiny.
Somnus Aeternus
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Vubec se ji neuc, nemas to zapotrebi - zatim. :) Je to opravdu kazdeho vec.
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Vidíš a to třrba pro mě je úžasný, když se sejdou u ohně třeba 3 kytaristi a hrajou se klidně nějaký profláklý vály, ale v podstatě je to jam... To je prostě to nejlepší co znám. A mimto ne každej béká falešně :wink: .
A diskuze, že je to machrování je úplně mimo. Prostě mě třeba baví u toho ohně hrát a zpívat se všema ostatníma, ale zároveň mě baví si brnkat doma klidně i ten metal. Ale podle mě hrát pro lidi (a je jedno co a kde) je na muzice to nejkrásnější 8)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Wohma píše:No ja teda vidim naprosto zasadni rozdil mezi taborakem a jamem ve zkusebne. A bohuzel v aktualnim mainstreamu se vyznam jeste min nez v Ja, pisnicce :D
když už tu já písníčku vzpomínáte, tak se mě vratilo co se mě stalo na minulym vyletě :-D

kamoška ze třídy se pár týdnů před tím začala učit na kytaru, a jak jsme byli na vyletě jestli bych ji něco nenaučil, tak si říkam v pohodě (ale že budu chtít sladkou odměnu :-D :-D ) tak jak sme byli na mistě, tak sem ji dal kytaru at neco zabrnka atp. a ona potom ze by chtěla naučit ze zpěvniku rytmus "rock" . sem na nu hleděl, co to valí protože mě nikdy nenapadlo hrát podle těch zpěvníkovych rytmů :-O a ona ze to teda nejsu mc dobry kytarista když ty rytmy neumim :-D to mě fakt dorazilo :-D
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nesst píše:Vidíš a to třrba pro mě je úžasný, když se sejdou u ohně třeba 3 kytaristi a hrajou se klidně nějaký profláklý vály, ale v podstatě je to jam... To je prostě to nejlepší co znám. A mimto ne každej béká falešně :wink: .
A diskuze, že je to machrování je úplně mimo. Prostě mě třeba baví u toho ohně hrát a zpívat se všema ostatníma, ale zároveň mě baví si brnkat doma klidně i ten metal. Ale podle mě hrát pro lidi (a je jedno co a kde) je na muzice to nejkrásnější 8)
Kdyz uz se sejdou tri kytaristi, tak bych cekal neco tvurciho, ne hrani pisni tamtoho typu (:D). Samozrejme pokud je u ohne plno pisnicek-chtivych bekacu, tak se tomu clovek neubrani (a to je to, co mi na tom vadi, pokazde ty stejne pisne). A ze ne kazdy zpiva falesne - bohuzel se ve vetsine pripadu najde alespon jeden, ktery ano, a pak celkovy dojem je v haji :D
Kdyz uz hrat pro lidi, tak prevazne vlastni veci, ne predzvykany sentimentalni cajdaky, jeste kolikrat silene "prelozeny" z anglictinym, to je muj nazor a ten mi nikdo nevezme :)
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hehe, já na táborácích začínal... Jsem starej akustikář a hraní u ohýnku bylo první, kde jsem nějak veřejně vystupoval. Jo, bejvávaly časy... :wink: takže to celkem zvládám.

Ono je to o tom, že to chce hrát. Hrajeme rockový a metalový riffy a na starý dobrý akordy leckdo zapomíná. Což je škoda.

Já nejsem nějaký kytarový virtuoz, ale odposlouchávat akordy zvládám, protože prostě hodně času trávím a akustikou na klíně a hraním akordovek. Já jsem kupodivu i typ, který tahá zpěvníky, ale to spíš pro přísedící, protože akordy zvládám. Navíc mám už dost zkažené oči, takže se radši naučím či odposlechnu, než abych čučl jako vejr do zpěvníku za světla plápolajícího ohně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 16.02.2012 17:30, celkem upraveno 1 x.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tyjo jako nemusí se hrát odrhovačky známé!! My jsme jednou byli trošku líznutí u kámoše na zahradě :) A začali jsme hrát na jeho akustiku.. Kámoš dal tři akordy na kytaru, baréčka, a jelo to.. Během pár minut jsme složili takovou cikánskou odrhovačku, že na to dodnes vzpomínáme a hrajem ji :-)
Máme i text atd.

EDIT: !!!! Tady je http://euroska.webz.cz/laco.mp3 :lol: !!! Nejlepší a historicky první nahrávka, z průběhu, kdy vznikala !!! Nikdo nevěděl, co bude dál. v pozadí je slyšet moje a kámošovo EJ EJ EJ EJ :lol:
Nejlepší hit co sme kdy splodili !!!
ENJOY
Naposledy upravil(a) Demilich dne 17.05.2008 22:00, celkem upraveno 1 x.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Akordy jsou úplnej základ, to se douč hele. :!: :wink:
Jinak já u táboráku hraju tak maximálně věci co znám - Jimiho (i když zrovna nějaký ty sólíčka tim nemyslim) nebo věci co znám od předtim. A když je zapomenu, tak je podle situace buď vymyslim znova nebo se na vymejšlení akordů vykáknu a jdu jen tak ambientně brnkat (podle stupně opilosti). :lol:
Naposledy upravil(a) rasomaso dne 17.05.2008 21:59, celkem upraveno 1 x.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Demilich píše:Tyjo jako nemusí se hrát odrhovačky známé!! My jsme jednou byli trošku líznutí u kámoše na zahradě :) A začali jsme hrát na jeho akustiku.. Kámoš dal tři akordy na kytaru, baréčka, a jelo to.. Během pár minut jsme složili takovou cikánskou odrhovačku, že na to dodnes vzpomínáme a hrajem ji :-)
Máme i text atd.
Tak tohle je docista neco jinyho a to je podle me velice zdrave :)
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

kousek nahoře jsem doplnil link !!! :lol:
Jinak jsme u toho skákali kolem jak cigoši a bylo nám hej... A nebylo zrovna málo hodin :lol:
PS: Je sprostá tak bacha, ale jestli se najde někdo, kdo se nezasměje, tak ať napíše :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
weselow

Příspěvek od weselow »

Demilich: Na to chci taby :lol:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Caggan píše:
KIWI píše:Pokud jde o hlavní dotaz, tak můj tatka říká, ež člvoěk umí hrát nak ytaru, až když se zazpívá písnička on ji prostě slyší tak, že dokáže hrát akordy, i když ju nezná :)
D
tak to bych řekl že neumíme hrát skoro nikdo :-D
Naopak, myslím ,že částečně to to umí většina lidí, neříkám dokonale, ale prostě přece když se učíš něco nějaký solo, čim máš vybrnkat podle sluchu, tak se řídíš podle čeho? No přece sluchu ne? Poznaš jestli zahrát víš nebo níž..no a s akordama je to stejný...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Jednou bych se chtěl dostat na úroveň, kdy dokážu zahrát cokoliv co mě napadne. Nemyslim nějaký super rychlý sóla, ale když něco hraju, tak mám hroznej problém u toho současně kreativně myslet. Když nehraju a poslouchám jen tu písničku, tak mě napadá stovka riffů, ale nevim jak je zahrát, takže u kytary je to potom těžší a nakonec se držim osvědčenejch postupů. Jednou bych chtěl mít skill na to, abych nemusel. :idea:

lol teď sem si to poslech, dobré to bylo :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) rasomaso dne 17.05.2008 22:38, celkem upraveno 1 x.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Demilich

Příspěvek od Demilich »

weselow píše:Demilich: Na to chci taby :lol:
durové velké baréčko na prvním, třetím a čtvrtém pražci :arrow: ENJOY :-D Rytmus chytneš...
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

to rasomaso: tak ja to delam tak, ze kdyz mam napad, tak si ho zacnu broukat a podle toho potom hraju a doma mozes broukat aj petivterinovou vec a opakovat a zkouset to klidne pul hodiny nez to sedne, pak se ti mozna obevi v hlave i dalsi kombinace a mozne navaznosti a mas song:) no a kdyz tenhle skil vytunis, tak si pak uz muzes jen v hlave jakoze broukat a rovnou budes hrat a predstavovat si navaznosti no a potom budes broukat rovnou prstama :wink:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já si na výletě kliďo zabrnkám Opeth, Bucketheada, nebo Porcupine tree, to je mi fuk :D ale v pohodě zvládnu věci hrát z listu (viz sraz), takže jestli někdo bude mít zpěvník, není co řešit

plus se inějaké "normálnější" věci učím :D ale moc tomu nedávám, tak klid :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“