Náhodou si myslím, že udělat variaci na nějakou hodně profláklou písničku a hodit ji do jinýho hávu je naopak velmi tvůrčí. Ono stačí když jeden hraje ty klasický kila a dva další mají volný ruce a můžou do toho improvizovat. A když se zadaří, tak neznám nic lepšího, než ty pohledy ostatních jak na tebe koukaj jak na zjevení, že se dá udělat z takových odrhovaček pomalu jazzárnyWohma píše:Kdyz uz se sejdou tri kytaristi, tak bych cekal neco tvurciho, ne hrani pisni tamtoho typu (:D). Samozrejme pokud je u ohne plno pisnicek-chtivych bekacu, tak se tomu clovek neubrani (a to je to, co mi na tom vadi, pokazde ty stejne pisne). A ze ne kazdy zpiva falesne - bohuzel se ve vetsine pripadu najde alespon jeden, ktery ano, a pak celkovy dojem je v hajiNesst píše:Vidíš a to třrba pro mě je úžasný, když se sejdou u ohně třeba 3 kytaristi a hrajou se klidně nějaký profláklý vály, ale v podstatě je to jam... To je prostě to nejlepší co znám. A mimto ne každej béká falešně.
A diskuze, že je to machrování je úplně mimo. Prostě mě třeba baví u toho ohně hrát a zpívat se všema ostatníma, ale zároveň mě baví si brnkat doma klidně i ten metal. Ale podle mě hrát pro lidi (a je jedno co a kde) je na muzice to nejkrásnější
Kdyz uz hrat pro lidi, tak prevazne vlastni veci, ne predzvykany sentimentalni cajdaky, jeste kolikrat silene "prelozeny" z anglictinym, to je muj nazor a ten mi nikdo nevezme
Umím nebo neumím hrát na kytaru?
Pravidla fóra
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
- michal jinek
kuk
já sem hrával u táboráků a rád si zahraju, je to přijemny...
holky to maj rády
mám zmákly Já písnička 1,2,3 ....tam sou nejvetsi táborovy pecky
a s tim si nejvíc vystačím.....
přecejenom brat na výlet elektriku a hrát tam nějaky metalovy riffy
nebo solička.....bez kapely to neni pořádně ono a k táboráku se
to nehodí a každej vás s tím pošle někam
holky to maj rády
mám zmákly Já písnička 1,2,3 ....tam sou nejvetsi táborovy pecky
a s tim si nejvíc vystačím.....
přecejenom brat na výlet elektriku a hrát tam nějaky metalovy riffy
nebo solička.....bez kapely to neni pořádně ono a k táboráku se
to nehodí a každej vás s tím pošle někam
guitar: Ibanez RG7321
strings: d´Adario .10
amp: Peavey ValveKing 112
pedal: BOSS SD-1
effect: Behringer DD400
style: metal
picks: Brain 1.30, JimDunlop X-H,
strings: d´Adario .10
amp: Peavey ValveKing 112
pedal: BOSS SD-1
effect: Behringer DD400
style: metal
picks: Brain 1.30, JimDunlop X-H,
Překvapuje mě, že si někdo troufne hrát u ohně aniž by znal akordy.
Jinak jste tu zapoměli řešit dost důležitou věc a to je složení osazenstva, protože jiná atrmosféra je s třídním a spolužákama na školním výletě a něco jinýho je to se starou partou u sudu při oslavě narozenin. Navíc by mě zajímalo jaký ty pivní "odrhovačky" se dneska vlastně hrajou, protože já byl na čundru naposledy v roce 1985 a od tý doby se asi hodně změnilo.
Jinak jste tu zapoměli řešit dost důležitou věc a to je složení osazenstva, protože jiná atrmosféra je s třídním a spolužákama na školním výletě a něco jinýho je to se starou partou u sudu při oslavě narozenin. Navíc by mě zajímalo jaký ty pivní "odrhovačky" se dneska vlastně hrajou, protože já byl na čundru naposledy v roce 1985 a od tý doby se asi hodně změnilo.
Sice jsem na cundru v roce 1985 nebyl, to jsem byl leda tak na houbach, ale mam pocit, ze se prave nic nezmenilo. A to me na tom trapi nejvicMilda píše:Překvapuje mě, že si někdo troufne hrát u ohně aniž by znal akordy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Me na tom trapi to, ze vim, ze ta atmosfera u taboraku dokaze byt fakt skvela. A pak nejaky chytrak rekne "Tak si neco zazpivame, treba Bednu od Whiskey..." a ja znechucene odchazimAtkins píše:Neromzumím tomu, že Tě to trápí, když si přečtu Tvé předchozí posty. Podle všeho, by ti to spíš mělo být "šumák".
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Správný náhled ale na druhou stranu se vůbec neobávám, že bych Kingem Crimsonem oslovil tlupu podroužených trampů (trampové! - to byl jen příklad
). Člověk v takovýchto případech musí volit jakýsi kompromis a stanovit si hranici, za kterou opravdu nepůjde.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, King Crimson by bylo asi moc, ale je dost jinej věci, co se daj hrát u táboráků a nejsou "bednáckýho" typu... Jasně, nesednou každýmu, ale přece jen pochybuju, že byste někdo hrál u ohně ve společnosti, která by byla diametrálně jiná od toho, co můžete hrát a poslouchat vy... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
V tom pripade jste asi stastlivci, protoze vetsina lidi, ktery jsem zatim v techto kruzich poznal, tak sotva vi, ze nejaci Pink Floyd existuji, ale jejich pisnicky opravdu nedoceni. Mimo to by mi u takove hudby o to vic vadilo, kdyby tam nekdo bekal falesneAtkins píše:No vida, ze se shodneme - teda asi az na Wohnu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Asanoth píše:Tears in Heaven, Is There Anybody Out There, Wish You Were Here, Gypsy(Slecna Zavist, to je ble, ale od gypsy nikdo nezna texty) a podonny styly
Lady in BlackHouse of the Rising Sun....
Toho je![]()
a nekdy dokonce i lidi znaj texty
tak tohle bych u taboraku bral *zasnil se* a pak takovy nezny plouzaky jako Everybody hurts apod. to by byl strašně krásnej táborák
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
no jen jestli nemyslel Asanoth Wish You Were Here od RednexuWohma píše:......tak sotva vi, ze nejaci Pink Floyd existuji.....
s tim hraním pro lidi je velkej problém, pokud čekáš zázraky. Většinou je to tak že přiopilá partička zpívá vesměs kotlíkárny nebo podobný vykopávky, falešně, s velkou chutí a hodně nahlas
Nezbývá než se uvést do stejnýho stavu a připojit se.
Nebo odejít.....
Někdy si u ohně jen tak drnkám, projíždím struny bez zpěvu a ostatní se baví mezi sebou - jakmile přestanu hned všichni: proč nehraješ? to bylo pěkný
Někteří chtějí zpívat. Je to různý..
Nejlepší ale i nejtěžší je naučit se pár dobrejch věcí nazpaměť, aby se to dalo zahrát bez papíru kdekoli.Většinou nezklame a neurazí blues (Mišík atd...)
To co jsi napsal neumím ani pořádně přečíst natož abych to někde zpíval, tedy až na tu Lady s textem My jsme kluci z Moravy, ale právě s těmito písničkami jako bylo Kdo jsi se v lednu narodil, Reklamy, Dupající králíci apod. jsem sklízel nejvíce úspěchu, protože to všichni znali a mohli se zapojit takže se všichni dobře bavili. Holkám pak stačilo do ouška zahrát třeba Ovečku a bylo zaděláno.Asanoth píše:Tears in Heaven, Is There Anybody Out There, Wish You Were Here, Gypsy(Slecna Zavist, to je ble, ale od gypsy nikdo nezna texty) a podonny styly
Lady in BlackHouse of the Rising Sun....
Toho je![]()
a nekdy dokonce i lidi znaj texty
Uvědomte si že selšost u ohně se chce bavit a ne se dívat celý večer na jednoho borce co si tahá tričko a kytarista kterýmu vadí že mu někdo zpívá do jeho hraní falešně by zasloužil půlitrem do hlavy aby se mu v té ješitné palici trochu rozsvítilo. Uvědomte si, že u ohně se můžou hrát písničky kde nikdo nezná slova tak maximálně hodinu, protože pak to začne být nudný a lidi se začnou mezi sebou bavit. I když zažil jsem party muzikantů (např. 2kytary, basa, benjo), které hrály v kempu celej večer i neznámý věci a všichni jsme z toho byli úplně mimo, ale to už je úplně jiná kategorie muzikantů.
omlouvam se necetl jsem celej topic. behem posledniho tydne jsem krome jednoho vecera byl na ruznych akcich a vsude jsem mel s sebou svoji 30 let starou kytaru a reknu vam ze ja uz si nejakou oslavu neumim predstavit bez kytary. je fakt ze normalne takovy pisnicky nehraju ale proste k taboraku se nehodi aby tam clovek vyhraval co novyho se naucil od Slipknotu, metalicy nebo podobnych kapel. lidi se musi bavit. takze chinaski, ready kirken, ivan hlas, NOHAVICA, (nedvedi), pak treba songy typu Masinka- obcas mi prijde ze je nekonecna
, Svarak, Malovani... no a urco nesmis zapomenout na nejaky (sprosty) lidovky a trampsky odrhovacky
me prave doma odmala tlacili abych hral pro lidi a ne pro sebe takze takovyhle hrani mi uz myslim nedela problem. a uvidis ze casem kdyz se pak "obecenstvo" alkoholem uvolni (a ty taky
) tak to pujde samo a budou zpivat i ti do kterych bys to nerekl.
BTW: kytara na skolnich akcich je dost velika vyhoda. mluvim z vlastni zkusenosti.

me prave doma odmala tlacili abych hral pro lidi a ne pro sebe takze takovyhle hrani mi uz myslim nedela problem. a uvidis ze casem kdyz se pak "obecenstvo" alkoholem uvolni (a ty taky
BTW: kytara na skolnich akcich je dost velika vyhoda. mluvim z vlastni zkusenosti.
Kytara: Fokus SG- lehce poupraveny, el-ak: Ibanez AEG 10
Hlava: Lampova jednokanalova hlava-vzhled alá Marshall
Box: kopie Marshall 1912
Efekt: Boss DS 2
naprosto souhlas.Atkins píše:Sedía kytarista kterýmu vadí že mu někdo zpívá do jeho hraní falešně by zasloužil půlitrem do hlavy aby se mu v té ješitné palici trochu rozsvítilo
Kytara: Fokus SG- lehce poupraveny, el-ak: Ibanez AEG 10